Az Észak-Európai országok mitől ilyen integráció és sokszor EU ellenesek?
Ugyebár Észak-Európa 5 országból (Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Izland) és két autonóm területből (Feröer, Grönland) áll.
Ezek közül Norvégia, Izland, Feröer és Grönland el is utasította az EU tagságot. A maradék három is minimális többséggel szavazta meg. Az Euró bevezetését viszont még a tagok közül sem mind, csak 1 (Finnország) támogatta, szintén minimális többséggel.
A többi integrációs dologban is mindig különcködnek.
Miért ilyen elutasítóak?
Mert nagyon jól tudják hogy német érdekek érvényesülnének.Az EU túl bürokratikus és túl sok mindenbe beleszólnak.Ezen kívül pénzbefizetők lennének,semmi kedvük pénzelni ezt a balkánt.
Mire gondolsz integráció alatt?Az államoknak függetlennek kell lenniük.mindig is erre törekedtek,nem pedig arra hogy összeálljanak másik 40 országgal.
Mert mindig is távol érezték magukat Európától. Svédországban élek. Egy átlag svéd úgy beszél Európáról mint egy távoli fogalomról. "Az Európiai országok"-ról beszél és utána kap csak hopp eszébe hogy ja igen, Svédország is Európában van "tulajdonképpen".
Svédország, és pláne Norvégia nagyon Európa peremén van. Észak Norvégia például Berlintől 2000 km-re van. Budapest 500 km-re. És közbe van a Balti-tenger jeges vize is.
Így mentálisan nehéz az Európiai közösség tagja lenni.
#5 ez jogos.
És végülis a történelmük is nagyobbrészt egymás közt "játszódik" és kevéssé folytak bele a többiek dolgába. Nem gondoltam volna, hogy ennyire beléjük ivodott. Azért köszönöm.
Valamit elnéztél. Nézd át a térképeidet.
Észak Norvégia kb. annyira van Budapesttől, mint Berlintől. 500 Km-re kb Varsó lehet, de az még félúton sincs.
Félreértettél. Azt akartam mondani hogy észak Norvégia sokkal messzebb van Berlintől mint Budapest van Berlintől.
Vagyis persze hogy mi Magyarok európiaibbnak érezzük magunkat mint a Norvégok hiszen közelebb is vagyunk.
(És igen, tudom hogy Berlin nem Európa közepe. Csak egy példa volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!