Mitől változott meg az ide iró muszlimok politikai hangvétele?
Tegnapelőtt még ez volt hangulat:
"A palesztinok rendesen odacsaptak izraelnek,Amerika meg halgat."
"mar_tel_avivot_lovi_a_hamasz"
"Az arab liga és Putyin a palesztinok oldalán áll,Izrael meg maga maradt."
Ma meg ez a hangvétel:
"Időről időre ugyanez történik. Izrael népirtás követ el palesztinok ellen. Az ENSZ miért nem tesz semmit? "
"Izrael célzottan a palesztin civileket gyilkolja. "
Nem tudom mit foglalkozol vele, amikor kb azt se lehet tudni, hogy mi van ott.
Én mai napig nem találtam két olyan embert, akik ugyan azt mondanák erről a balhéról.
Sosem értettem ezt az egészet.
Jó 10-15 éve azzal voltak tele a nemzetközi médiák, hogy Izrael teljesen lezárta a Gázai övezetet. Még a tengeren sem engedte be a török segélyhajót. Egyiptom felé is sikerült teljes zárást elérni. Minden szállítmány csak az izraeli átjárókon ellenőrzötten mehet.
Ugyanakkor azóta is lövöldözik a rakétákat.
Akkor azzal viccelődtek, hogy kuktákból krampácsolják a rakétákat a palesztinok, ezért nem talál soha célba.
Azóta "finomodott" a technológia?
1
Egészen pontosan lehet tudni, hogy mi van ott.
Mar a moszados kerdezotol is "jaj"?
Hát akkor mesélj te kis mindent tudó!
Válasz 9-nek
A hamasz hetek óta rakétázza Izraelt, mert a választások előtt meg akarja mutatni a palesztin népnek, hogy ő a jani szemben a PFSZ-el.
Izrael egy darabig tűrte, aztán rácsapott a Hamaszra. Likvidálta a felső vezetését, majd a felszinen levő infrastruktúráját, az éjjel pedig a "hamasz metróra" mért súlyos csapást . A hamasz metró a föld alatti alagúthálózat, amely egyrészt parancsnokságoknak ad helyet másrészt biztonságos közlekedést tettek lehetővé a terroristák számára. Mivel a parancsnokságok korházak és iskolák alatt vannak, ezeket Izrael nem bombázza, ezért csak súlyos a csapás, de nincs teljesen felszámolva a föld alatti rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!