Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért törvényszerű, hogy az...

Miért törvényszerű, hogy az alábbi tulajdonságokkal rendelkező Sztálint sokan nem szerették?

Figyelt kérdés
Sztálin egy határozott, követelménytámasztó, a felületességet és a mellébeszélést nem tűrő, az érdemeket meglátó és megbecsülő ember volt.
2021. máj. 8. 16:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

15:08: aki ennyire elrugaszkodott a valóságtól, azzal nem lehet mit kezdeni.

Sztálin ocsmány, minden elképzelést felülmúló gaztetteit éppen elegen tárták már fel. De ha ez nem győzne meg, utazz már el Lengyelországba, és ott próbáld meg elmagyarázni, mondjuk, a katyni tömegmészárlás szükségességét. Lehet, hogy nem élnéd túl, de legalább mártírként esnél el...

Ja, és mivel a nickneved is egy tömeg- (mellesleg gyerekgyilkos) szörnyetegtől vetted, nincs miről beszélni. Röviden.

2021. máj. 14. 15:17
 22/28 A kérdező kommentje:

21:

Ez a "válasz" is csak annyi mint a semmi.

De közben felmerült egy új "név" Katyn.

Bacsó János: Ami a kulisszák mögött történt...

..."és mivel a nickneved is egy tömeg- (mellesleg gyerekgyilkos) szörnyetegtől vetted,"...

Ez igen!

Én meg a továbbiakban MEGSZÜNTEM bármiféle kérdésre, feltevésre itt és bármelyik másik kérdésnél reagálni és csak és kizárólag egy-egy adott kérdésre válaszolok, hozzászólók szigorúan betartva az oldal szabályait ugyanis egyrészt jobb oldal ez annál, hogy holmi mindenféle jött-menttel foglalkozzam (minek?) másrészt időrabló is és a lényeg..., hogy az oldal VILÁGOSAN értésére adja mindenkinek, hogy nem egymással hanem konkrétan a kérdésekkel kell foglalkozni. A továbbiakban ehhez tartom magam és minden személyeskedő, gyalázó nem a kérdéshez tartozó hozzászólást semmisnek veszek. Picit kár mert van aki normális és normálisan lehet vele "társalogni" de ez egy olyan kérdés amikor VAGY-VAGY. És én inkább senkivel sem társalgok ezek után csak a kérdésekre válaszolok konkrétan. Akinek meg az okoz örömet, hogy szidjon meg, hogy a világ valaha élt legnagyszerűbb emberét letömeggyilkosozza tegye.

2021. máj. 14. 15:30
 23/28 anonim ***** válasza:
15:30: a kérdésre pedig csak az a válasz elfogadható, amit a tömeggyilkos gonosztevők rajongója annak tart. :D
2021. máj. 14. 15:44
 24/28 anonim ***** válasza:
90%

ma 14:53: "Én olvastam a "Tolmács voltam Teheránban" című könyvet (onnan, az ott leírtakból "költöttem" a fenti tulajdonságait) és ott is minden egyes tettét logikusan kifejtette, megmagyarázta, kiállt az elgondolásai, elképzelései mellett (ismétlem onnan "találtam ki" a tulajdonságait) és elképzelhetetlennek tartom, hogy az állítólagos milliós nagyságrendű gyilkosságait is ne tudta volna megmagyarázni úgy, hogy az ember utána ne azt mondja, hogy...igen, ezt így kellett Sztálin elvtárs, önnek igaza van."

- Igen, mert a kiemelkedő képességű diktátorok így működnek. Iszonyatos disznóságokat követnek el, de azokat mindig meg tudják indokolni. Úgy, hogy azok, akik közreműködésére szükség van a disznóságokhoz, rábólintsanak: "igen, ezt így kellett Sztálin elvtárs (vagy Mein Führer, vagy valaki más), önnek igaza van". Az igazán hatékony demokratikus vezetők is ilyenek, mind nagyon jól tudnak a saját elképzeléseik mellett érvelni. De ettől még a megindokolt dolgok simán lehetnek disznóságok.

"Itt ugye azzal jönnek, hogy szegény kulákokat kivégezték.

Igen. Ki. De azért mert eldugták azt az élelmet amit a munkás aki a városban dolgozott meg akart venni, hogy ne halljon éhen!"

- A valóságban ez fordítva történt. Először a parasztok nem igazán akartak kollektivizálódni, ezért megfélemlítésként sokat elhurcoltak közülük (ez volt a "kuláktalanítás"). Ezután, mivel a kollektivizálás nagyon nem jött be, a termelés brutálisan visszaesett. Éhínség tört ki. Volt, aki rejtegette a gabonáját, hogy ő maga ne haljon éhen, és az ilyet, ha lebukott, tényleg megölték. Ezt gyalázatos és cinikus úgy interpretálni, hogy a kulák eldugta az élelmet a városi munkás elől, tehát meg is van indokolva a kivégzése.

A holodomor áldozatainak számát 3 és 7 millió közé becsülik. A kazah éhínség (ez kevésbé híres nálunk) szintén elvitt kb. 2 millió embert. És ennek a többségét nem kivégezték, hanem éhen veszett az általad a világ valaha élt legnagyszerűbb emberének tartott [ma 15:30 hozzászólás] szovjet diktátor őrült kollektivizálása miatt.

Nem olvastam a Tolmács voltam Teheránban-t, elhiszem, hogy Joszif, Roosevelttel és Churchillel beszélgetve, tudott logikusan érvelni, megnyerően bratyizni, elbűvölően bókolni a titkárnőnek, lehengerlően idézni nagy irodalmi művekből (állítólag nagyon szerette Bulgakov A Mester és Margaritáját - azt viszont olvastam, és nagyon nem az ostoba emberek regénye). Sztálin kiváló képességű ember volt, mindamellett egy hatalmas disznó. A szellem és a jellem nem mindig járnak kéz a kézben, ilyen a világ.

2021. máj. 14. 18:08
 25/28 anonim ***** válasza:
18:08: a Fehér gárdát szerette Bulgakovtól, akinek ez nagy szerencséje volt! Sok kollégájával ellentétben ezért úszta meg a kivégzést, vagy a Gulágot. Mandelstam, Babel és még jó páran kevésbé voltak mázlisták.
2021. máj. 14. 18:16
 26/28 anonim ***** válasza:

[link]

hiányzik :'( :(

2021. máj. 14. 20:32
 27/28 anonim válasza:
Sztálin rendes volt mert kivégeztettetete a gazdag zsíros parasztokat akik sanyargatták a szegény embereket.
2021. máj. 15. 14:22
 28/28 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon minimális volt azoknak a családoknak a száma, akik nem veszítettek el családtagot/családtagokat Lenin vagy Sztálin miatt. Mindkettő hatalommániás, pszichopata tömeggyilkos volt, emellé még egy nagy adag paranoia is társult, főleg Sztálin esetében.

Aki csak egyszer is rosszat mondott az ország helyzetéről, azt Sztálin egyszerűen kivégeztette, lényegtelen, ki volt az. Sztálin a saját feleségét saját kezüleg végezte ki egy pisztollyal, mert nem az volt a véleménye az egészről, amit ő elvárt.

Sztálin áldozatainak száma kb 15 millió körül lehet, Leniné kb 5-6 millió.

Sztálin még a saját anyja temetésére sem ment el, mert az anyja természetesen átlátott a személyi kultuszon, és tudta, milyen is ő valójában.

Tulajdonképpen Leninnek, majd Sztálinnak köszönhető az, hogy ma Oroszország egy szegény, mentalitásilag eléggé elmaradott ország, ahol az emberek kb mindent elnéznek az aktuális politikai elitnek, mert nem akarnak megint brutalitást.

Pontosan ezért van az, hogy bár sokan nem akarják már Putyint, de Navalnij-t sem akarnák a hatalmon látni, mert ő meg szélsésőges nacionalista, és rettenetesen kisebbséggyűlölő.

Lényegtelen, hogy voltak-e Sztálinnak vagy Leninnek jó belső tulajdonságai vagy sem. Most csak azért szeressenek egy brutális, aljas, hatalommániás tömeggyilkost, mert egy "érdemeket meglátó és megbecsülő ember" ? Nevetséges.

Hitlet például odavolt az állatokért, és jelentős állatvédelmi törvényeket hozott. Ez megbecsülendő? Nem, mert közben meg azt a nézetet vallotta, hogy a "német árja faj" kivételével az összes többi nép (így a magyarok is) az állatoknál is sokkal kevesebbet ér, és az állatok élete is fontosabb, mint a többi népé, az állatokat meg kell óvni, a többi népet nyugodtan ki lehet irtani.

2021. máj. 16. 14:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!