Miért törvényszerű, hogy az alábbi tulajdonságokkal rendelkező Sztálint sokan nem szerették?
11:07: Hitlernél több iskolát sikerült elvégeznie. :)
Dehogy volt gyengeelméjű. Nagyon rafinált gazember volt.
Adolf Hitler egy vegetáriánus művészlélek volt,szerette az állatokat és a komolyzenét,az emberekkel mindíg udvarias volt,humoros jelleme volt, rendkívül okos volt.
Nos?
ma 11:07: Valójában Sztálin nem volt gyengeelméjű, kifejezetten intelligens ember volt. Az önerőből diktátorrá emelkedett emberek (tehát akik nem aputól öröklik meg a teljhatalmat) általában nagyon jó szellemi képességekkel rendelkeznek, máshogy egyszerűen nem tudnák a többi politikust szépen lassan maguk alá gyűrni. Érdekes egybeesés, hogy Hitler és Sztálin is kivételes emlékezőtehetséggel bírt.
Hogy Sztálin tömeggyilkos volt, az nem is kérdés. De ez speciel nem áll ellentétben Hitlerrel.
Hogy Sztálin pszichopata lett volna, az is feltehetően igaz (bár erről pszichiátriai diagnózis nincs). De minden bizonnyal ez is megvolt Hitlernél is (szintén pszichiátriai diagnózis nélkül).
ma 11:16: Az általad felépített "kiindulási alap" nagyon keveset mond el Sztálinról. A "minden egyéb", ami szerinted a "a másik oldal rágalma" a hivatalos történetírás álláspontja. Tehát a valóban kiváló képességű Sztálin emberek millióinak haláláért felelős. Én itt most nem fogok végigzongorázni a párton belüli tisztogatásokon, az éhínségeken, a munkatáborokon.
18:
Egy dolgot csak, aztán mint osztály ellenfelek menjünk szépen tovább ki-ki a maga útján:
Én azt gondolom, hogy ha Sztálint megkérdezték volna, hogy ezek és ezek a "milliók" (!) akiket kivégeztetett miért kerültek kivégzésre minden egyes kivégzést logikusan meg tudott volna indokolni. Ezt csak azért emelem ki, hangsúlyozom ki mert itt amikor szóba kerülnek Sztálin "rémtettei" az embernek az az érzése, hogy Sztálin nyakra-főre, válogatás nélkül irtotta az embereket mindenfajta logika, ok-okozat, indok nélkül. Ez butaság. Ilyet biztosan nem csinált. Így csak a "rémtetteit" lefestők állítják be őt. Én olvastam a "Tolmács voltam Teheránban" című könyvet (onnan, az ott leírtakból "költöttem" a fenti tulajdonságait) és ott is minden egyes tettét logikusan kifejtette, megmagyarázta, kiállt az elgondolásai, elképzelései mellett (ismétlem onnan "találtam ki" a tulajdonságait) és elképzelhetetlennek tartom, hogy az állítólagos milliós nagyságrendű gyilkosságait is ne tudta volna megmagyarázni úgy, hogy az ember utána ne azt mondja, hogy...igen, ezt így kellett Sztálin elvtárs, önnek igaza van.
Még egy mondat.
Itt van ez a kulákkérdés is...
Itt ugye azzal jönnek, hogy szegény kulákokat kivégezték.
Igen. Ki. De azért mert eldugták azt az élelmet amit a munkás aki a városban dolgozott meg akart venni, hogy ne halljon éhen!
Tehát kizárt, hogy ne Sztálinnak lett volna igaza mert aki olyan tulajdonságokkal bír mint fentebb felvázoltam az csakis rendes ember lehet.
"14:53: anyám, hogy te mekkora beteg troll vagy..."
Ez ugyanaz mint amiről írtam. Pontosan ugyanaz. Nincs véleménye, elképzelése semmiről csak állít valamit, sérteget, személyeskedik. Buta és egyszerű lélek. Röviden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!