A Fidesz beelőzte az ellenzéket az oltásellenesség miatt. Kellett ez a DK-tól, Momentumtól?
A legújabb felmérések szerint a Fidesz 6%-al veri az összellenzéki összefogást. Miért tudott fordítani a kormány? Igen, az ellenzéki oltásellenesség miatt. Kellett ez?
Az MSZP nem volt oltásellenes. Újhelyi még igazat is adott Medgyessy Péter ex-miniszterelnöknek, amikor az kifejtette hogy bocsánatot kellene kérnie a DK-Momentum duonak az oltásellensség miatt, mert az elvtleen volt szerint is. A DK azóta lapít. [link]
Nem a nézőpont mérte Tarlóst 20%-kal Karácsony fölé? :D
Én nem igazán alapoznék a fideszes felmérésekre.
Az ellenzék ugyanazt a taktikai hibát vétette, mint 2015 nyarán. Már csak azért sem érdemelnek hatalmat, mert a saját hibájukból sem képesek tanulni. A 2018-as kétharmad teljesen jogos volt az ő hülyeségeik miatt, az eredmény bele is döngölte őket a földbe. Erre mit művelnek? Odaajándékozzák a Fidesznek a következő győzelmet is. Most ott tartunk, hogy legjobb esetben is csak a kétharmad megakadályozására van esélyük (ami a Fidesznek már úgyis rohadtul nem számít).
#3. Oldalfüggetlenül szoktak nagyokat tévedni a közvéleménykutatók. Nagy hiba abból kiindulni, hogy csak akkor hiszünk nekik, ha valami nekünk kedvezőt jósolnak (pl. hogy nyerni fog az összefogás).
A Fidesz erősödése sokkal inkább annak köszönhető, hogy elkezdődtek a nyitások, aminek az emberek örülnek - és ez teljesen érthető. Ennek valóban van köze az oltásokhoz, hisz amiatt nyílhat meg sokminden, de csak nagyon áttételesen van köze az ellenzék keleti vakcinákat ellenző véleményéhez.
Egyébként ezért sem értettem a sok károgót, akik Orbán rendszerét temették a gyakorin az elmúlt hetekben.
Sejtettem, hogy ahogy enyhülnek a korlátozások, úgy lesz újra népszerűbb a kormány. Ha ezt ügyesen meglovagolja Orbán, és ősszel nem kell újra erős korlátozásokat bevezetnie, akkor jövő tavaszra, a választásokra simán tud olyan imázst építeni magának, hogy ő a győztes hadvezér, akinek vezetésével legyőztük a járványt. Úgyhogy nem fogadnék nagy összegben még arra sem, hogy a kétharmadukat elveszítenék, nemhogy a sima többséget.
Ha egy közvéleménykutató konzekvensen hibás eredményeket publikál, akkor arra alapozni értelmetlen.
Itt egy ilyen közvéleménykutató eredményét kellene fejtegetni. Mi értelme van, ha az eddigi tapasztalatok alapján sokkal reálisabb, hogy a felmérés hibás?
Elméleteket gyártasz arról, ami valószínűleg nem is igaz.
Én sok emberrel beszélgetek a munkából adódóan.
Az utóbbi hetekben egyértelműen többen értettek egyet a Fidesz intézkedéseivel az oLtások és maga a járvány kapcsán. Egyre kevesebb volt az elégedetlen, míg egyere többen ekézték az ellenzéket e tekintetben. Főleg Gyurcsányékat és a Momentumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!