Az elszakított magyarságnak(Szerbia, Románia,Ukrajna, Szlovákia) most Szerbiában van a " legjobb helyük"?
Hmm lehet rosszul fogalmaztam, de szerintem értitek. Sokat hallani ugye hogy az ukránok inzultálják a magyarokat, Romániában is verik a magyarokat, és azt gondoltam a szlovákok kultúráltak és béke van. De onnan is hallani hogy piszkálják a magyarokat. Most csak én nem hallottam ilyen híreket Szerbiáról vagy a 4 ország közül Szerbiában bántalmazzák, inzultálják, és szegregálják legkevésbé a magyarokat?
Vagy szerintetek a 4 ország közül hol a leghatásosabbak a magyarokkal?
Én délvidéki (vajdasági) magyar vagyok és jelenleg szerintem tényleg itt van a legkevesebb etnikai konfliktus, ha az ember beszéli a nyelvet akkor ugyanúgy tudd érvényesülni, egy 10-15 évvel ezelőtt ez annyira nem volt igaz, de jelenleg olyan annyira jó a helyzet, hogy itt Észak-Vajdaságban még a szerbek is igyekeznek megtanulni magyarul, mivel akkor megnyílhat a kapu az EU-ba.
Viszont azt fontos kiemelnem, hogy délvidék az mindig is egy olyan hely volt, ahol rengeteg nép élt együtt békében több száz évre visszamenőlegesen is. Benne is van a világrekordok könyvében, hogy ilyen kis területen ennyi népcsoport etnikai konfliktusok nélkül nem volt még egy a világon.
5#
Akkor a családja volt olyan hogy ezeket tapasztalták nem is tudom én ott élek és ugyan úgy sőt néha jobban viszonyulnak hozzánk magyarokhoz mint az osztrákokhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!