Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az elszakított magyarságnak(Sz...

Az elszakított magyarságnak(Szerbia, Románia,Ukrajna, Szlovákia) most Szerbiában van a " legjobb helyük"?

Figyelt kérdés

Hmm lehet rosszul fogalmaztam, de szerintem értitek. Sokat hallani ugye hogy az ukránok inzultálják a magyarokat, Romániában is verik a magyarokat, és azt gondoltam a szlovákok kultúráltak és béke van. De onnan is hallani hogy piszkálják a magyarokat. Most csak én nem hallottam ilyen híreket Szerbiáról vagy a 4 ország közül Szerbiában bántalmazzák, inzultálják, és szegregálják legkevésbé a magyarokat?

Vagy szerintetek a 4 ország közül hol a leghatásosabbak a magyarokkal?

2021. ápr. 25. 19:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem Szlovéniában a legjobb, mondjuk csak párezren vannak. A legrosszabb Ukrajna ott tömeggyilkossági kísérletek is voltak Beregszászon.
2021. ápr. 26. 07:51
 12/15 anonim válasza:
Nekem is szóltak már be magyarok amiatt, hogy (részben) horvát létemre horvátul beszélgettem itt Magyarországon. Buta emberek itt is ugyanúgy vannak, semmivel sem különbbek a szlovák vagy a román kollégáiknál. A nemzetiségi nyelvhasználat itt sem elfogadottabb nyilvános helyen, mint bárholy, ahol határon túli magyarok élnek, max. itt nem akkora a nemzetiségiek aránya, ill. nem verik nagy dobra a rasszista beszólogatásokat.
2021. ápr. 28. 18:20
 13/15 felkelhetetle ***** válasza:
87%

Én délvidéki (vajdasági) magyar vagyok és jelenleg szerintem tényleg itt van a legkevesebb etnikai konfliktus, ha az ember beszéli a nyelvet akkor ugyanúgy tudd érvényesülni, egy 10-15 évvel ezelőtt ez annyira nem volt igaz, de jelenleg olyan annyira jó a helyzet, hogy itt Észak-Vajdaságban még a szerbek is igyekeznek megtanulni magyarul, mivel akkor megnyílhat a kapu az EU-ba.

Viszont azt fontos kiemelnem, hogy délvidék az mindig is egy olyan hely volt, ahol rengeteg nép élt együtt békében több száz évre visszamenőlegesen is. Benne is van a világrekordok könyvében, hogy ilyen kis területen ennyi népcsoport etnikai konfliktusok nélkül nem volt még egy a világon.

2021. ápr. 28. 22:26
 14/15 felkelhetetle ***** válasza:
87%
Előző vagyok, tudom, hogy az utolsó két mondatommal sokan vitába szállnának, de én tényleg igy élem meg, etnikai konfliktusoknak pedig a nyomát sem látom, nem úgy mint a többi külhoni magyarlakta országokban.
2021. ápr. 28. 22:29
 15/15 anonim ***** válasza:

5#

Akkor a családja volt olyan hogy ezeket tapasztalták nem is tudom én ott élek és ugyan úgy sőt néha jobban viszonyulnak hozzánk magyarokhoz mint az osztrákokhoz

2021. nov. 28. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!