Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Bűnösnek találták volna Derek...

Bűnösnek találták volna Derek Chauvint (George Floyd halála) akkor is ha nem lett volna ekkora média visszhangja az ügynek?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 24. 14:09
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Nem tudom eldönteni
53 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Valószínűleg igen, de sokkal kisebb lett volna a visszhangja a médiában.
2021. ápr. 24. 14:18
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Peldát statuáltak.. sajnos ha elengedik, annak túl nagy visszhangja lett volna,plusz a tesók megint tüntikéztek volna (értsd.gyújtogatás,fosztogatás etc)

Így meg kb.szentté avattak egy mocskos,drogos erőszaktevőt.

2021. ápr. 24. 14:19
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Igen.

Nem véletlenül vette őket körbe egy akkora tömeg és könyörgött neki mindenki, hogy hagyja abba. Tán azokat a járókelőket nem befolyásolta a médiavisszhang, mégis úgy gondolták, hogy abnormális amit tesz.

2021. ápr. 24. 14:32
 4/16 anonim ***** válasza:
41%
Igazából már ideje volt ennek, legalább majd a rendőrök 2x meggondolják, hogy biztosan lőniük kell-e(tudom hogy George Floydot nem lőtték le.
2021. ápr. 24. 14:48
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

4

Persze,az jobb ami itthon megy. 3 év egy gyikosságért. ;)

2021. ápr. 24. 14:50
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem biztos. A baloldalon gyakori panasz, hogy a rendőröket általában felmentik az emberölés után, csak nagyon kevés rendőr kerül börtönbe. Rendszerszintű probléma van szerintük, ezért is indult a rendőrség ellen a "defund the police, abolish the police" kampány.

Elsősorban rasszizmus téma lett az esetből, mivel az elhunyt áldozat fekete volt, a bírósági körítés is így lett. Ügyeltek arra, hogy az esküdtszék 50-50%-ban álljon feketékből-fehérekből, egyenlőség legyen. Az esküdteket helyi lakosokból válogatták ki, akik eléggé elfogultak lehettek. Vezető demokrata párti politikusok és Biden elnök is a bűnösség megállapítása mellett kampányolt, így nagy volt a nyomás az elítélés érdekében.

Máshol, más körülmények között gyakran felmentik a rendőröket, túlkapás esetén is, ahogy utaltam rá, de persze nem mindig. Az is lehet, hogy médianyomás, politikai nyomás, közhangulat befolyásolása nélkül is bűnösnek találták volna az összes vádpontban. Nem tudhatjuk, de biztosan nagyobb lett volna a bizonytalanság.

2021. ápr. 24. 14:54
 7/16 anonim ***** válasza:
7 szerintem téged a holokauszt sem zvarna
2021. ápr. 24. 19:18
 8/16 anonim ***** válasza:
23%

Milyen demokratikusak, eltűnt a véleményem, miszerint nem büntetni, hanem kitüntetni kéne! Biztos véletlenül, mi?

Holokauszt pedig, ahogy mondják, nem volt,hanem lesz! Ja, volt holokauszt, amit a zsidók műveltek a kommunizmusban, például velünk. Gulág, Kistarcsa, Recsk, mond ez valamit?

2021. ápr. 24. 19:55
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Én megyek felakasztani magamat
2021. ápr. 24. 20:00
 10/16 anonim ***** válasza:

Nyugodtan.

Amúgy kinek a pártján áll? Mert ebből nem igazán derül ki.

2021. ápr. 24. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!