Mi a véleményetek arról hogy szobrot állítottak Greta Thunberg-nek Angliában?
Volt erről a Greta-jelenségről (klímaválság vs. migráció, valóságrelativizálás stb.) egy hosszabb /Apu azért iszik, mert te sírsz/ beszélgetés.
Sajnos a politikai értelemben vett szélsőség, attól még, hogy ilyen jelzőket puffogtat, mint a "fenntartható jövő", "társadalmi érzékenység", "szolidaritás", attól még szélsőség. Egyre jobban megy el ebbe a mereven szektás irányba. Pl. oköfeminizmus és társai.
Engem egyáltalán nem érdekel, habár azt nem értem hogy miért az angoloknak jut eszébe szobrot állítani egy svéd lányról.
Igazából amióta színre lépett azóta olyan mintha a klímaváltozás problémáját szimbolikusan is a fiatalabb generációnak adták volna, afféle nesztek itt van egy lány, aki mostantól a legnagyobb klímaaktivista (kérdem én, tett ő bármit is azon kívül hogy előre megírt szövegeket felolvastattak vele)?
Meg a "how dare you!?" kijelentése miatt sem vagyok képes befogadni.
Ez már tényleg fanatizmus, szobrot pedig nem szokás élő embernek állítani...
Amilyen hype van körülötte, sőt 2 éve amikor a szüleivel közösen megírtak egy könyvet a sárga esőkabátos Gretával a borítón, már ott teljesen egyértelmű volt hogy ez így nem klímaharc, hanem önjelölt szuperhős akit a befolyásos szülei felemeltek a média szintjére. Ilyen is csak a neoliberalizmusban lehetséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!