Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A járvány szerintetek is egy...

A járvány szerintetek is egy hatalmas lökést adott előre az emberiség fejlődésének?

Figyelt kérdés

Időnként a nagy katasztrófák drámai mértékben lökik előre az emberiséget.

Pl. az 1910-es évek elején a világ még olyan volt, mintha még mindig Viktória királynő és Twist Olivér kora lenne.

Aztán jött az első világháború + spanyolnátha kombó, és az utána következő 1920-as évek már teljesen olyan volt hangulatra, felfogásra, mint a mai világ, csak még primitívebb volt a technika.

Úgy érzem, hogy a mostani járvány is szépen lassan eltörli a durván 1990-től 2020-ig tartott kor kultúráját, és új értékek, technikák jönnek, az Információs Kornak vége, és jön helyette a Képzelet Kora.

Az elmúlt 30 évben az elektronikai cégek, a számítógépipar volt a legújabb technika, a legjövedelmezőbb gazdasági ágazat, a programozói, mérnöki szakmákat volt érdemes tanulni.

Mostanra azonban a számítógépek már nem sci-fi kütyük, hanem mindannyiunk zsebében ott vannak, egyre több feladatot automatizálnak, már a futárokat is lassan váltják fel a drónok.

A számítógépőrült korszakot kimaxoltuk, mert már nem hoz forradalmi változást a terjedésük, ugyanúgy ahogy már nincs mondjuk gőzmozdonyőrült korszak, mert mindenhol elterjedt a vasút, majd az autók.

Most is a sok otthonüléssel, lezárással bebizonyosodott, hogy mennyire jól működik a home office, a távoktatás, és a legnagyobb érték a szórakoztatás, és az ehhez kellő kreatívitás lett, ezért nevezik a most kibontakozó kort a Képzelet Korának.

Míg az információs korban a legnagyobb nyereséget a techcégek, félvezetőgyártók tervezték pl. régebben az IBM, most meg a Huawei, a képzelet korában a legtöbb nyereséget a különféle szórakoztatóipari cégek fogják hozni pl. Disney.

A legkeresettebb munkakörök, végzettségek nem az elektronikai, informatikai fejlesztők lesznek, hanem a rendezők, animátorok, dramaturgok, színészek, zenészek, a gépek meg egyre inkább helyettünk dolgoznak, hogy mi csak a képzeletnem, a szórakozásnak, és az önkifejezésnek éljünk, elérve a Maslow-piramis csúcsát.

Ti is észrevettetek hasonló változást? Mi a véleményetek erről a jövőképről?

#változás #jövő #fejlődés #koronavírus #információs kor #képzelet kora
2021. márc. 19. 15:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
61%

Nem, fordítva. Minden járvány nagy lökést ad annak különösen ez hogy a természetes dolgoktól egyre távolabb legyünk. Mostmár eljutottunk oda hogy a szórakozás, az utazás, az ölelés, és hasonló dolgok kerülendőek (no persze csak ha hülye vagy és betartasz minden baromságot).

Az életüket pedig (már akiét) sikerült vissza degradálni egy kőkori szintre:

Felkelés--->Munka---->vásárlás--->alvás.

Emellett minden járvány egy szög az emberi jogok és a demokrácia koporsójába (a mostani pedig akár egy tucat szög) mivel az emberek félelemben inkább akarják a jogaik csorbítasat biztonságért.

Szóval inkább visszafejlődes.

2021. márc. 19. 15:45
 12/13 anonim ***** válasza:
32%
10! És az miért zavar bárkit, hogy nincsen íróasztala? Úgy írod ezt mintha minimum valami szörnyűség történt volna vele, és egész nap a hideg kövön kéne térdelnie. Azért értem én, hogy marha kényelmesek lettünk, de nehogy sajnáljunk már valakit, mert elvették az íróasztalát, ha annyira kell neki vegyen kinyitható kis asztalt és vigye magával.
2021. márc. 19. 15:48
 13/13 anonim ***** válasza:
64%

A 11-essel értek egyet, én is írtam fentebb, hogy szerintem visszalépés a 20.századba.

Szabadságjogaink korlátozása, kijárási korlátozás. Utazás tiltva van, majd lehet bevezetik a vakcinaútlevelet is. Szerintem ez ilyen félkommunista rendszerre hajaz most világszerte.....

2021. márc. 19. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!