Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A melegeknek miért annyira...

A melegeknek miért annyira fontos, hogy a katolikus egyház is megáldja a kapcsolatukat?

Figyelt kérdés

Tegnap Ferenc pápa ismételten nyilatkozta, hogy "Isten nem áldhatja meg a bűnt" és ez újabb kommentháborút indított el. Most a teológiai vitában nincs értelme belemenni, mert a Biblia egyértelműen elutasítja a homoszexualítást, a házasságot a "szaporodjatok, sokasodjatok" elv alá rendeli.

Inkább az számomra kérdés, hogy miért akarnak annyira változtatni ezen egyházi vonalon. Nem bántja őket senki, polgárilag hasonló jogok illetik meg őket (Magyarországon pont nem, de a világ sok országában), az egyház is hivatalosan szeretettel és emberi jámborsággal viszonyul hozzájuk. Miért annyira fontos ez nekik, mit befolyásol az életükben ez?

2021. márc. 16. 20:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
19%
Jezus Krisztust nem erdeklik a melegek ... de meg a langyosak sem!!! :)))
2021. márc. 16. 21:54
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Ki az a jézus krisztus? :)
2021. márc. 16. 21:56
 13/23 anonim ***** válasza:
33%
Miert fontos? Mert felnek a pokol bugyraitol ... es Istentol varjak a feloldozast ... de aki meleg, az melegben lesz a tulvilagon is ... segitek: ugy hivjak pokol!!! :DDD
2021. márc. 16. 21:56
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

13

Szegény keresztény konzervatív fidesz alapító Szájer pokolra jut... :D

2021. márc. 16. 21:58
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
Nekem nem fontos.
2021. márc. 16. 23:08
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

Nekem tobb meleg ismerosom is van, aki katolikus teologiat tanult, mert nagyon erdekli oket, es nem lehetnek papok, csak azert, mert melegnek szulettek. Igy ket valasztas van: letagadjak, hazudnak magukrol, hogy nem melegek, ekkor maris bunt kovetnek el a hazugsaggal, vagy igazat mondanak, es az egyhaz taszitja oket ki.

Nem a vallasrol van szo a hazassagnal, hanem arrol, hogy a melegek is szeretnek megunnepeli eletuk egyik legszebb napjat, ezt viszont az egyhaz elutasitja, holott ugye ott van a "felebarati szeretet" is.

A melegek melegnek szulettek, az egyhaz ezt bunnek tartja, holott a Bibliaban is benne van, hogy senki sem szuletik bunoskent.

Szerinted ez normalis?

Aki meg azt mondja, hogy el lehessen venni a hugot vagy stb: Regen sajnos ez megengedett volt, pl a Habsburgoknal. Tutanhamon faro szulei valoszinuleg testverek voltak.

Az, hogy 2 ember szereti egymast, es kozos megegyezes alapjan osszekotik hazassaggal az eletuket, nem ugyanaz, mint a verfertozes csaladon belul. Nem is ertem, hogy tudja ezt valaki 1 kalap ala venni.

A katolikus egyhaz meg nem ugyanaz mint a Vatikan. Amit a Vatikan muvel, az minden csak abszolut nem kereszteny, es ezt most nem a melegekre ertem, hanem a penzmosasra, maffia ugyekre, Emanuela Orlandi meggyilkolasara stb. Ekes pelda: Amikor a Notre Dame leegett, a Vatikan egybol kijelentette, hogy egy centet sem adnak az ujjaepitesre, pedig a Notre Dame a katolikus Franciaorszag vedjegye ugymond.

2021. márc. 17. 08:43
 17/23 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ezt emberileg megértem, de amennyire én tudom nem maga a homoszexualításra való hajlam a bűn, hanem annak a megélése. Az előző csak egy vágy, kísértés, ami értéksemleges, az abból következő cselekedettel van a gond.

Amúgy meg ha következetesek vagyunk heteroszexuális papoknak is ugyanúgy el kellene fojtani az ilyen kívánságait, mert a testiség csak házasságon belül megengedett.(Persze ne legyünk naivak, de az elvi részről beszélünk.)

Az Egyházaz azért is sokan támadják, hogy nem engedélyezi az elvált emberek újraházasodását, mert ott is az illető boldogságának útjába állnak, de vannak bizonyos törvények, amelyeken szerintem sem lehet csak úgy kényünk-kedvünk szerint változtatni, ha a keresztény tanítás szerint tévútnak számítanak.

2021. márc. 17. 09:21
 18/23 anonim ***** válasza:
83%

"a házasságot a "szaporodjatok, sokasodjatok" elv alá rendeli."

Mondjuk ez nem teljesen így van, mert ilyen elven a meddők sem házasodhatnának. A melegek teológiailag azért nem házasodhatnak, mert a házasság egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő életközössége. Ugyanígy két gyerek sem köthet házasságot, meg mondjuk szellemi sérültek sem. Illetve felnőtt férfiaknál és nőknél is vannak akadályok, amik miatt nem jön létre a házasság, ilyen például a kényszer vagy a tényleges elköteleződés hiánya.

De azt kéne megérteni, hogy a házasság az Egyház szemszögéből nem valami kitüntetés, hanem egy hivatás. Tehát ha valaki nem köt házasságot, az nem lesz kevesebb. Sőt a nem házas életforma sok szempontból szentebb is, mint a házas.

"Azt szeretném, ha mentek volnátok a gondtól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi dolgok kötik le: hogyan járjon férje kedvében." (1Kor 7, 32-35)

Tehát valami ilyesmi lenne a keresztény melegek hivatása. Meg nem csak az övék, hanem mindazoké, akik valami miatt nem érzik a házasságot magukénak. Rengetegféle hivatás van az Egyházban, lehet karitatív munkát végezni, betegeket ápolni, tanítani, stb.

Egyébként még tényleg csak a kérdésre válaszolva: nekem van meleg ismerősöm, de egyik sem vallásos. Szóval ők mondjuk nem is kardoskodnak ezért, de még csak a polgári házasságért sem. Mert így együtt vannak a párjukkal. Ezt a témát általában azok fújják fel, akik ebből politikai tőkét akarnak kovácsolni és még csak nem is feltétlen melegek. Illetve néhány "melegjogi" szervezet, de az egy érdekesebb kérdés lenne, hogy ők a melegek hány %-át képviselik?

2021. márc. 17. 09:29
 19/23 anonim ***** válasza:
Jól értem, hogy szerinted a homoszexualitás kiindulási pontja egy vágy? Ezt már csak én teszem hozzá, hogy egy szexuális vágy?
2021. márc. 17. 09:29
 20/23 A kérdező kommentje:

18-as!

Köszönöm a választ, én is azt hiszem, hogy ez inkább egy generált probléma, ami nagyon felszínesen közelíti meg a házasságot. Azért írtam a "szaporodjatok, sokasodjatok" elvet, mert áltában ezt mondják esküvőkön és valahol a természet törvénye is ez, de köszönöm, hogy kiegészítettél, ennyire mélyre még nem ástam magam a témában. 😀

19-es!

Hát most nem tudom hogyan fogalmazzam másképp, de szerintem egy homoszexuális ember VÁGYIK egy azonos nemű testi közelségére, és az egy másik kérdés, hogy mit kezd ezzel. Ha nem vágyna rá, akkor nem látom hol volna a gond keresztény szempontból.

2021. márc. 17. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!