Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Már megint bebizonyosodott,...

Már megint bebizonyosodott, hogy a németek értenek a legjobban a dolgokhoz?

Figyelt kérdés

[link]

lehet szidni a németeket, de úgy tűnik, már megint az ő gazdasági stratégiájuk a nyerő, ugyanis ez az ország erősödött meg leghamarabb a válság után.

2010. aug. 18. 23:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Akkor most rakjak ki 1 német zászlót a falra? v mi?

Most ezzel mit kéne csinálni?

2010. aug. 18. 23:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A németek márcsak ilyenek.
2010. aug. 18. 23:32
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Nekik "könnyű" volt kilábalni mert a német gazdaság hatalmas és qrvanagy tartalékaik és pénzük van.

"De Németország exportvezérelt sikerének gyökerei visszanyúlnak a Gerhard Schröder vezette korábbi kormány idején végrehajtott fájdalmas gazdasági átalakításig.

Akkor megnyirbálták a munkanélküliségi segélyt, lazították az elbocsátásra és az alkalmazásra vonatkozó munkaügyi szabályokat, a munkáltatók és alkalmazottak együttműködtek a bérek növekedésének kordában tartása érdekében. Mindezzel Németország biztosította, hogy a konjunktúra javulásakor ismét kivehesse részét a növekedésből versenyképes, mozgékony cégeivel, amelyek képesek előállítani azokat az autókat és szerszámgépeket, amelyeket a világ gazdaságai - a feljövők és a fejlettek egyaránt - igényelnek."

Ott meglépték azt amit nálunk egyedül fletó akart volna megcsinálni, gyáván ki is hátrált mögüle mindenki.Orbán pedig elkezdte a kampányolást,"ugyanmár, nincs is válság"

"nem kellenek reformok jó minden ahogy van, csak gyurcsányék elkúrták".

"A németek távoltartották magukat a hitelekkel táplált fogyasztási fellendüléstől, amely sokak szerint a pénzügyi válsághoz vezetett. A recesszió idején Angela Merkel kancellár óvakodott a kormányköltekezés fájdalomcsillapítójátó"

A fidesz most pont ugyanezt akarja amire a németek nemet mondtak.(ezt az "erőltetett,hitelből fogyasztást" mind a két párt alkalmazta...meg lehet nézni az eredményét")

Dehát ti szavaztátok meg, egyétek meg amit főztetek.

2010. aug. 18. 23:32
 4/11 A kérdező kommentje:

"Nekik "könnyű" volt kilábalni mert a német gazdaság hatalmas és qrvanagy tartalékaik és pénzük van. "

Az USA-nak még sokkal, de sokkal nagyobb a gazdasága, és ők mégsincsenek túl a válságon, mert nem azt az utat járták, mint a németek.

2010. aug. 19. 13:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Az USA gazdasága is növekedett
2010. aug. 19. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Igen,az USA-ra én is gondoltam,hiszen jóval nagyobb tartalékaik vannak(szerintem)mint Németországnak...A németek valamit nagyon jól csinálnak.Ez meglátszik az életmódjukon,környezetükön,precizitásukon,szemléletükön is.Voltam kint én is(igaz,nem éltem kint)és láttam,milyen piszok jól megy ott minden,mindenre van megoldás.
2010. aug. 19. 15:40
 7/11 A kérdező kommentje:
az egy dolog, hogy nőtt a gazdaság, de közel sem akkora mértékben, mint a német, és míg Németországban már régóta csökken a munkanélküliség, az USA-ban még mindig nő.
2010. aug. 19. 16:52
 8/11 anonim ***** válasza:
2010. aug. 21. 01:55
 9/11 anonim ***** válasza:
az USA-ba állandóan megy a bevándorlás és az ország népessége is többszöröse Németországnak ezért vagy akkora munkanélküliség
2010. nov. 11. 19:28
 10/11 anonim ***** válasza:
kizárt.
2010. nov. 12. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!