Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberálisok miért erőltetik...

A liberálisok miért erőltetik a saját politikájukat a filmgyártásba?

Figyelt kérdés

Innentől már csak az nyerhet oscar díjat amiben van legalább egy bizonyos % kisebbségi, LMBTQ, fekete stb:

[link]

Hol van itt az alkotói szabadság amit folyton számonkérnek?

2021. márc. 11. 10:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

19

Tőlem azt írsz, amit akarsz, csak ne gondold azt, hogy úgy is van, ahogy te elképzeled. Nyugodtan írkálhatod a sületlen hülyeségeid, nem érdekel. Vitára képtelen vagy látom, itt te nem vagy képes elviselni azt, hogy másképp vannak a dolgok, mint ahogy te akarod. Kritika? Kritizáld csak nyugodtan, de normálisan kritizáld. Mond azt, hogy szerinted ez így nem jó, nem pedig azt, hogy "hol van itt alkotói szabadság"

Senki sem tiltotta meg, hogy valaki csináljon nők nélküli, másság nélküli, kisebbség nélküli filmet. Senki sem tiltotta meg, szabadon lehet alkotni. Az más kérdés, hogy egy réteg úgy döntött, hogy ez mostantól morálisan nem elfogadható. És vannak vélemény vezérek, vannak emberek, csoportok, brandek, amik irányt mutatnak, ez így volt mindig is. Ha nem tetszik, akkor válj te is ilyenné, és mutass jobbat.

2021. márc. 13. 13:37
 22/31 anonim ***** válasza:

21. Te nem vagy normális. Sehol sem írtam semmit alkotói szabadságról, a 19. volt az első hozzászólásom a témához.

Én elviselek sok mindent, mivel magam is meleg vagyok egy nem elfogadó családi légkörben. Ellenben az erőszakos politikai propagandát nem bírom elviselni és hálivúd hozzáállását ízléstelennek tartom.

Ez a "csinálj jobbat" tipikus proli érv. Nem kell jobbat csinálnom, mert nekem nem ez a munkám, én gyógyszerésznek tanulok, majd ott csinálok jókat.

Ellenben egy kész produktumot simán kritizálhat bárki. Nem lesz tőle senki véleménye hülyeség, csak azért, mert a hópihe lelked nem képes elviselni, ha valaki hálivúdot kritizálja vagy elmondja róla a véleményét.

Ezek a brandek is úgy alakultak ki, hogy elmondták a véleményüket.

Pont az a baj az egésszel, hogy a történetmesélés helyett ideológiákkal töltik meg a filmeket. Mindig is voltak filmek, amikben szerepeltek nők, témája volt a másság vagy kisebbség. Valami olyat akarsz beállítani, hogy ezek előtt a woke agymenések előtt nem volt ilyesmi, de ez egy hazugság. Ellenben most ezeket a karaktereket a saját politikai propagandájuk szócsöveként használják. Habár karakternek nem nevezném őket. Ez nem "jóság" kérdése, mert csak egy ideológia. Az összetett karakteralkotás, történetmesélés és világépítés minősége pedig a béka segge alatt. Számomra nem lesz jobb a film, mert van benne tíz nő, húsz "kisebbségi", meg valaki meleg a háttérben. A woke cucc meg csak eddig terjed és azt hiszik, hogy ezzel alkottak valami maradandót vagy feltalálták a spanyolviaszt (miközben az esetek többségében már rég megcsinálta ugyanezt valaki más, ha nem sorozatban, akkor képregényben vagy regényben).

2021. márc. 13. 17:11
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt mondtam csinálj jobbat, azt mondtam, hogy, ha nem tetszik a módi, akkor menj, és változtass rajta. Gyógyszerész vagy, remek, akkor én is menjek be hozzád, és kezdjek el arról ugatni, hogy szerintem neked milyen gyógyszert kéne adnod, ahelyett, amit jónak gondolsz?

Mivel névtelen itt mindenki, és te a kérdező álláspontját osztod, ezért én azt hoztam fel, ami oda van írva. Láthatóan azzal sem vagy barátságban, hogy logikát használj...

A produktumot is kritizálhatod, ahogy elmondtam. Azt nem kritizálhatod viszont, hogy adott brand miképp építi fel magát, érthető? Mondhatod azt, hogy szertinted X film nem érdemes az Oscar díjra, ezért vagy azért. De abba neked milyen alapon lenne beleszólásod, hogy ők kiknek adhatják, vagy nem adhatják oda? Hát ki vagy te? Még egyszer megkérdezem, TE fizetted ki a filmeket előre?

Én hol mondtam azt, hogy nem voltak meleg filmek, vagy ilyesmi? :D Vagy mégis mivel állítottam én be ilyet? Még csak azt sem mondtam, hogy tetszenének az új filmek, mert nem. Egy kaptafa az összes blockbuster, hollywoodi szar, nem is szeretem őket. De nem állok neki fikázni azt, hogy a film valóságosabb lett azzal, most már tudhatóan van benne egy meleg is mondjuk, vagy feka, vagy oda biggyesztenek egy erős nőt állandóan. Erre vevők az emberek, hiszen elmennek, és megnézik.

Ezenfelül amit te propagandának nevezel az valójában iránymutatás arra, hogy ne úgy nőjenek fel az emberek majd, ahogy a te szüleid (hisz állítólag meleg vagy, és nem elfogadó a családod)

Gondolom nem zavarna, ha a mai gyerekek nem ilyen szülők lennének, igaz? Akkor mit nem értel az egészből? Kár is egyébként neked írni, mert azt hiszed, hogy látod a gondolataim, holott csak leírtam : nem a te bizniszed, nem a te pénzed van benne (akkor sem, ha elmész megnézni \ megvenni, az nem a te pénzed, te kifizettél egy termék megnézésének jogát egy darab lemezen).

2021. márc. 13. 17:28
 24/31 anonim ***** válasza:

"kezdjek el arról ugatni, hogy szerintem neked milyen gyógyszert kéne adnod, ahelyett, amit jónak gondolsz?"

Ezzel sem találtál fel semmi újat. Ez egy patikában mindennapos eset, rendszeresen vannak ugatók és okoskodók.

"Láthatóan azzal sem vagy barátságban, hogy logikát használj."

Nem, nem osztom. Láthatóan egybites gondolkodást használsz. Ha nem veled vagyok, akkor ellened. Igaz, ellened vagyok, de a kérdező mellett is max annyiban állok, hogy nyugodtan írja le, amit gondol és akkor nem személyeskedek neki, ahogyan te teszed mindenkivel.

"Hát ki vagy te?"

Potenciális fizető vagyok, akinek elvileg a pénzét meg akarják szerezni. És mivel politikai töltete is van a filmüknek, már csak azért is lehet véleményem, mert amit ők kiokádnak, azért nem feltétlenül rajtuk csattan az ostor, a hozzád hasonló egybitűek miatt, akik nem a woke, hanem a mélykonzervatív oldalon vannak.

Egyébként meg mindenki arról alkot véleményt, amiről akar. Nem kell hozzá se a te, se Hollywood hozzájárulása.

"De nem állok neki fikázni azt, hogy a film valóságosabb lett azzal, most már tudhatóan van benne egy meleg is mondjuk"

Általában senki sem ezért fikázza, habár erre éleződik ki minden esetben. Ha valaki értelmes kritikát ír, akkor is, mert jön az érv, hogy "troll", "biztos azé' mert nőgyűlölő vagy", stb.

"az valójában iránymutatás arra, hogy ne úgy nőjenek fel az emberek majd, ahogy a te szüleid"

Az én szüleim, ha a filmek iránymutatása szerint nőttek volna fel, akkor nem lennének homofóbok, hiszen homofóbia az ő gyerekkorukban sem volt a filmekben. Ellenben a politikai légkör, bizonyos média az volt. Most sem a filmek mutatnak irányt (hanem a média, ami ugyanúgy, mint akkor eldönti, hogy mi az aktuális rossz és jó), aki beül rá, az popcornt zabálni ül be és naivan esetlegesen szórakozni. Aki pedig nyitott volt az elfogadásra, az nyitott rá filmek nélkül is. Mindenesetre ezekben a filmekben egy hamis képet festenek a homofóbokról, mindet rossz emberként ábrázolják, egyetlen tulajdonságuk alapján ítélkeznek felettük. Az én szüleim nem rossz emberek. És azt sem tudom, hogy hogyan lehet valakit elfogadóbbá tenni úgy, ha úgy ábrázoljuk őket, ahogyan ezek a woke förmedvények. Ehhez kéne a hozzáértő író és rendező, aki egy negatív karaktert is képes összetetté tenni és elindítani egy karakterfejlődés útján. Na ilyen ma nincs, csak egybites szemét.

"Gondolom nem zavarna, ha a mai gyerekek nem ilyen szülők lennének, igaz?"

Egyik szülő sem tökéletes. Az én szüleim politikai propaganda áldozatai, tény, hogy homofóbok, de ettől még nem esnek a rossz szülő kategóriájába.

Nem hiszem, hogy a woke politikai propaganda annyira más lenne, már csak a transz őrület miatt sem, amikor egyértelműen elmebeteg anyukák eldöntik, hogy a kiskorú lányuk valójában fiú, mert fiú játékokkal játszik és olyan fiatalként nyomatja neki a hormonkezeléseket.

Szóval ahm...de, eléggé zavar, hogy a politikai propaganda és a média akarja megmondani, hogy ki a jó és ki a rossz szülő.

"nem a te bizniszed"

Senki nem gondolja, hogy az ő biznisze. Te nem akarod megérteni azt, hogy ettől még véleményt formálhat róla. Mindennel így van, nem csak a filmiparral. Minden dologról van az embereknek véleménye.

2021. márc. 13. 18:03
 25/31 Fero89 ***** válasza:

Most őszintén, hányan olvastátok végig a kritériumokat?

Bevallom korábban elfogult voltam és én magam is túlzónak és erőltetettnek gondoltam ezt a témát, de elolvasva amit az oldal ír, ez annyira nem vészes.

Mindenki úgy állítja be mintha mostantól csak leszbikus rendezők filmjeit lehetne leforgatni, transznemű feketékről!

Tényleg teljesíthetetlen, és az alkotói szabadság sárba tiprása, hogy a színészek, VAGY a stáb, VAGY a háttérben dolgozók, esetleg a gyakornokok között akadjanak melegek, feketék, neadjisten nők?

Persze ha le akarjátok forgatni a NAGY FEHÉR HETERO FÉRFIAK EPOSZÁT amit fehér hetero férfiak készítenek fehér hetero férfiakról, kizárólag fehér hetero férfiak közreműködésével, szívetek joga. De figyelembe kell vennetek, hogy az oszkár jelölés nem alanyi joga a filmeknek.

Az akadémia mindíg is a maga értékrendje szerint döntötte el kiket jelölnek, és később kiket díjaznak.

2021. márc. 16. 10:52
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

Az oszkár amerikai díj. Egy leáldozott birodalom halódó erőlködése.

Viszont a köztévén, az M2.n a hajnali óvodásoknak szóló rajzfilmek előtti gagyi sorozatban leszbikus 2 menyasszonyos esküvős történet megy.

Ez a baj.

2021. ápr. 2. 17:20
 27/31 anonim ***** válasza:
Én is unom, annyira nem életszerű történetek jönnek ki. Locke and Key sorozatban a középosztálybeli főszereplő fehér családanya barátai ismerődei mind szinesbőrűek. Annyira eroltetett. Engem nem erdekel ha ok vannak csak egy filmben, "Halali temetes, Az igazira varva" c. filmek stb., csak ezek a mixek nem elethuek.
2021. dec. 19. 12:22
 28/31 Fero89 ***** válasza:
72%

Te a "Locke and Key" alatt gondolom a netflix sorozatra gondolsz. Egy sorozatra melynek premisszája a saját weboldaluk szerint:

"Apjuk halála után három testvér anyjukkal a család ősi birtokára költözik, ahol mágikus kulcsokat találnak, amelyek különleges képességeket és titkokat nyitnak meg."

És téged az életszerűségből az zökkentett ki hogy 'Ez a fehér nő túl sok feketét ismer'?

2021. dec. 20. 07:21
 29/31 anonim ***** válasza:
Jaj istenem látom megértetted a lényeget.
2021. dec. 20. 09:24
 30/31 anonim ***** válasza:

Az zökkent ki, hogy rá akarja erőltetni az emberekre a liberális agytorzulást műfajtól függetlenül.

Mert a fehér nő túl sok feketét ismer dolgot úgy találják, mintha általános és normális jelenség lenne.

Na EZ zavar.

2021. dec. 21. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!