Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek a muszlim...

Mi a véleményetek a muszlim fasizmusról?

Figyelt kérdés

Nem akarok azon vitatkozni, hogy mi fasizmus és mi nem. De ime néhány idézet a Koránnak EGYETLEN szurájábol mondjuk a 9-ikből.

(A szúra fejezetet jelent, a Koránnak 114 szúrája van).

14: És egyezséget kötöttünk azokkal, akik azt mondják: mi keresztények vagyunk. Ám elfeledték és meghazudtolták azt, amire intést kaptak. Ellenségeskedést és gyűlöletet ültettünk el közöttük a Feltámadás Napjáig. Allah hirül fogja adni nekik, hogy mi cselekedtek.

17:Bizony árulók azok, akik azt mondják, Allah nem más, mint Mária fia, a Messiás. Mondja Mohamed - Allah áldja meg és adjon neki örök üdvösséget - "Ki az, aki bármit is birtokol Allahhal szemben? Ha Ő akarja elpusztitja Mária fiát, a Messiást az anyjával együtt, és azokat, akik a földön vannak, mindenkit. Allahé az egek és a föld birodalma, és az is, ami ezek között van. Azt teremt, amit akar. Allah mindenre képes."

18: A zsidók és a keresztények azt mondták Mi Isten gyermekei és kedveltjei vagyunk. Mondd nekik: "Akkor miért büntet benneteket Allah a bűneitek miatt." Allah annak bocsájt meg akinek akar, és azt bünteti akit akar.

2021. márc. 8. 21:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A linkelt képen olvasd el a megjegyzést is.
2021. márc. 10. 08:27
 12/23 anonim ***** válasza:

"A linkelt képen olvasd el a megjegyzést is."

Te szerencsétlen. Az a megjegyzés nem a Korán része hanem valakinek a véleménye. És nem is jó a fordítás.

A vers így szól:

41/53 És megmutatjuk nekik a jeleinket a világűrben, a földön, és saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez az igazság.

Angol fordítás:

We will show them Our signs in the universe and within themselves until it becomes clear to them that this ˹Quran˺ is the truth

A Korán minden emberrel foglalkozik, nem csak zsidókkal és keresztényekkel. És nem csak fenyeget hanem logikusan érvel, bizonyítékokat mutat, szeretetről tanít, jutalmat ígér stb.

2021. márc. 10. 08:39
 13/23 A kérdező kommentje:

1. A forditásról

Nem tudom, honnan veszed ezt a forditást, de hamis.

Abban az időben a világűr kifejezés még nem létezett egyetlen nyelvben sem, még a görögben sem. A horizont szót azonban ismerték és has2.ználták, a képen pirossal kereteztem. A

" föld" szó, arabul أرض nem jelenik meg, viszont az "önmagukban, saját magukban" megjelenik, kékkel kereteztem.

[link]

2. A komment

A legtöbb szent szövegben, legyen az a Tóra, az Újszövetség vagy a Korán, megjelennek a kommentek, és nem kevésbé fontosak, mint a szent szöveg maga. Ezek mindig az adott "egyház" jelen esetben a kalifátus KORABELI magyarázatát jelentik, és a Korán esetében azonos mind a siita, mind a szunnita iszlám esetében is. Ezeket a magyarázatokat nem szabad összekeverni a szunnákkal illetve a hadiszokkal.

2021. márc. 10. 10:15
 14/23 A kérdező kommentje:
*használták
2021. márc. 10. 10:21
 15/23 anonim ***** válasza:

Inkább az a kérdés te honnan veszed a fordítást. Én az online elérhető magyar nyelvű Koránból másoltam ki.

Az ég szó a Koránban tágabb értelemben használatos, így helyes fordítás a vi8lágűr.

A megjegyzés egy ember véle te észlény. Azé aki fordította magyarra. Nem a Korán szövegének a része és nem is hadisz.

2021. márc. 10. 11:34
 16/23 A kérdező kommentje:

"Én az online elérhető magyar nyelvű Koránból másoltam ki."

Fura, hogy a magyar nyelvű Korán angolul van irva.

Mindenesetre a magyar-arab linkje:

A Kegyes Korán értelmi és tartalmi fordítása magyar nyelvre

[link]

2021. márc. 10. 12:16
 17/23 anonim ***** válasza:

Bemásoltam magyarul is a verset. Nem látod? :)

Az általad linkelt magyar fordítást Szaud Arábia készítette, ők pedig vahabita irányzatot követnek ami egy kis szekta és a saját elképzeléseik szerint értelmeznek mindent, tévesen. Szóval amit idéztél az egy vahabita magánvéleménye.

2021. márc. 10. 12:41
 18/23 A kérdező kommentje:
A Korán UGYANAZ mind a szunnitáknak, mind a siitáknak. És ha nem lennél szemellenzős, talán azt is észrevennéd, hogy én az ARAB szövegre támaszkodom, a magyar szöveget csak azért mutatom, mert a magyarok többsége nem tud arabul.
2021. márc. 10. 12:59
 19/23 anonim ***** válasza:

Mert te tudsz arabul? :))) Neked közöd nincs az arab szöveghez :)

Azt írtad az általad idézett versek a 9. szúrából vannak, pedig valójában az 5. szúrában szerepelnek, a lábjegyzetben lévő megjegyzést pedig úgy próbáltad meg beállítani mintha a Korán része lenne.

2021. márc. 10. 13:05
 20/23 A kérdező kommentje:

Úgy látom, meglepődsz azon, hogy más tudhat olyan nyelveken, amin te nem.

Közlöm, hogy az ókori nyelveket nagyon magas szinten tanitják Magyarországon. És a Korán arab nyelve bizony nagyon más, mint a mai beszélt nyelv (amit te szintén nem ismersz).

Megjegyzem a MAI IROTT arab nyelv is alaposan különbözik a MAI BESZÉLT nyelvtől.

2021. márc. 10. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!