Nem sokára teljesen háttérbe szorul a konzervatimizmus eszme?
"Akin tizenéves az mindig liberális, szabados gondolkodású."
Látom te sem éltél -jó értem én, hogy éltél, de úgy látszik bezárva a négy fal közé- mikor a 2000-es években minden harmadik fiatal széljobber, radikális nemzeti rocker volt, Kárpátia pólóban meg bakancsban. Csak aztán a 2010-es években az egész nemezti radikalizmus "lehalt".
Nagyon sokan voltunk, akik pont a harmincas éveinkre lettünk "ballibsik" pont mert rájössz, hogy nem lehet elintézni mindent paranccsal, meg erőszakkal.
A konzervativizmus mindig változik, mindig az aktuális közelmúltat próbálja konzerválni. Én azért ismerek pár fiatal konzervatívot, a mérnöki karokon azért jópár van belőlük. Talán nem titok, hogy a mérnökök közt több a jobboldali, mint a szabadbölcsészek közt.
És pl. a füvezést egyáltalán nem ellenzik, akármilyen konzervatívok. A melegekkel is úgy vannak, hogy "oké, el lehet fogadni amíg nem túlságosan magamutogatóak". Ami liberális oldalról nézve homofóbia, viszont sok konzervatívhoz képest kifejezetten enyhe álláspont.
Szóval nem eltűnni fognak a konzervatívok, hanem átalakulni. A fű legalizálása után a kemény drogok tiltása ellen fognak ágálni, a melegek elfogadása után a transzneműek ellen, stb. A konzervativizmus egy végtelen visszavonulás a világ fejlődésétől.
#11/12
Ha linkelek neked statisztikát arról, hogy a 10 évvel ezelőtti fiatalok elFideszesedtek, akkor lenyugszol?
"Nagyon sokan voltunk, akik pont a harmincas éveinkre lettünk "ballibsik" pont mert rájössz, hogy nem lehet elintézni mindent paranccsal, meg erőszakkal."
Van aki meg fordítva, ahogy "érettebb" lett elgondolkodott rajta, hogy a genderekre, állandó "magyarozásra", egyes népcsoportok túlzott agyonajnározására aztán rohadt nagy szükség van-e, amit olyanok erőltetnek akik liberálisnak mondják magukat. Vagy esetleg emlékeznek az szdsz ámokfutására.
Attól, hogy te "szélsőjobbosról váltottál" még nem ez lett a szentírás és általános tendencia.
"pl. hogy a melegek házasodni, örökbefogadni akarnak, pedig több ezer statisztika kimutatta már, hogy a gyerekekre semmilyen hatással nincs, ha két anyja, vagy két apja van."
És az örökbefogadott gyerek, hogy születik meg?
17-es!
Látom sikerült felfognod a lényegét annak, amit írtam, gratulálok!
Hát ha ilyen túliskolázottak vagytok akkor gondoltam tudsz is rá válaszolni.
Engem meg pont nem érdekel, ha házasodni akarnak tegyék, de még mindig megmaradt az aktuális kérdés.
"...érdekes módon fiatalabb konzervatív alig van. A mai fiatalok (leginkább az egyetemet végzettek) nagy része liberális..."
Az egyetemeken kultúr-balos indoktrináció zajlik, az lenne ha fura, ha nem így lenne ahogy írod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!