Szerinted mi lesz ha a NATO és több ország hadereje kivonul Afganisztánból és Irakból?
Én úgy hallottam amerikai körökből, hogy Obama már az afganisztáni kivonulást is eldöntötte. Ez a cikk is szinte biztosra veszi a 2011-es kivonulást (utolsó bekezdés):
Hogy mi lesz ez után? Iránt talán sikerül egy amerikabarát államként megtartani. Afganisztán meg él úgy tovább, mint az elmúlt ezer évben bármikor. Futó epizód marad az amerikai beavatkozás, akár csak a szovjet korábban.
"Szerintem az afgán terroristák nem afganisztánban lesznek lekötve, nem ott fognak meghalni, és akkor jön a részükről való gyáva megtorlás: robbantgatások Európában meg USA-ban."
Pontosan. Amerika egyszerűen áttolta Afganisztán és Irak területére az iszlám és az euroatlanti világ közötti fegyveres konfliktust. Nagyon jól tette. Az iszlám elborult agyú szent harcosai inkább az afgán sziklák között éljék ki a mi világunk elleni dühüket, mintsem Európában vagy Amerikában terrorizmus formájában. Ott a kecskéken kívül másokat nem nagyon zavarnak a háborújukkal.
"a kecskéken kívül másokat nem nagyon zavarnak a háborújukkal."
Ezzel a számtalan iraki és afgán ártatlan áldozat nem értene egyet, de ők már nem protestálnak ugye.
+ Az a baj ezzel a gondolattal, hogy sokak szerint a nyugat erőszakos beavatkozása és jelenléte a háború oka.
Tudjuk, mint a kocsmában, minden úgy kezdődött, hogy az a szemét visszaütött...
"Az a baj ezzel a gondolattal, hogy sokak szerint a nyugat erőszakos beavatkozása és jelenléte a háború oka."
Hiába próbálod meg kifordítani a dolgokat. Az iszlám az, amelyik képtelen a más kultúrákkal való békés együttélésre, mindenáron hódítani és a maga szintjére lezülleszteni akar másokat. A ballib dumáddal nem hatsz meg.
zerintem az afgán terroristák nem afganisztánban lesznek lekötve, nem ott fognak meghalni, és akkor jön a részükről való gyáva megtorlás: robbantgatások Európában meg USA-ban.
vicces.. de a terrorista cselekmények 99,6%-át az utobbi években nem iszlámok követik el...1960 és 2005 között is csak 6%át végezték el a muszlimok a terror cselekményeknek...
azt kéne észrevenni hogy halnak meg ott amerikai és más nemzetiségü katonák is ergo zavarja afganisztánt és irakot is az ottlétük (különbe nem lennének halottak)...elég lenne max egy magas foku külpolitikai készültség ami megakadályozná hogy ezeknek az országoknak a belső háborui kiterjedjenek.. de nem kellenek oda a " békefenntartó" katonák.. alapból paradoxon békét fenntartani fegyverrel... vagy csak az olajat keresik még:))
"vicces.. de a terrorista cselekmények 99,6%-át az utobbi években nem iszlámok követik el...1960 és 2005 között is csak 6%át végezték el a muszlimok a terror cselekményeknek..."
Mondjál már példákat európai célpontok ellen elkövetett véres zsidó terrorcselekményekre. Csak úgy pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!