Ha háborúzna a NATO és Amerika ki lenne a győztes? Melyik a legerősebb ország a NATO tagállamok közül?
Az USA NATO tag
Én nem értem a kérdést
1. kérdésed: Nem lehetne megmondani, a háborút nagyon sok kis apróság is befolyásolja, nem csak a haderő mérete.
2. kérdésed: Az USA a legerősebb NATO tag.
Nem lehet tudni ki győzne. USA haderő létszáma 1,4 millió fő, a többi 27 országé összesen 3,17 millió.
Ne felejtsd el, hogy a nagy létszámú, és technikailag fejlett amerikai hadsereg nem tudta legyőzni a viszonylag fejletlenebb vietnami hadsereget. A haderőnél fontosabb a háború körülményei.
Szerintem úgy érted, hogy USA vs. Európai Nato. Hát azt kell mondjam, hogy ha saját területén lenne a front mind a kettő nyerne, vagy csak nem veszítene akkorát. De szerintem a NATO úgy összességében jobban felszerelt és jobban képzett mint a U.S. Army, de az USAF-al a Marinesal és a Navy-vel már nehezebb lessz pl. a Royal Marines, a Luftwaffe, Royal Navy dolga.
Szerintem haderőből a leg ütőképesebb a németek és a britek.
Az USA mindenképp győzne. A NATO tagországok közül csak néhány nyugat európai országnak van komoly hadereje, de együttesen sem közelítik meg az Államokét. Az USA birtokolja a legfejlettebb elektronikát, no meg tömérdek katonai műholdat, a legtöbb szuperszámítógépet, ami ma már fontosabb, mint a tankok. ( Magyarországot a vicces játék hadseregével meg sem említem. Maximum verebek elijesztésére jó, a búzaföldekről. )
Atomháború esetén pedig pillanatok alatt sivataggá változtatnák Európát, míg a viszonylag kis számú európai atomrakéták nagy részét megsemmisítenék már 30 Km magasságban a műholdakra és számítógépekre támaszkodó rakétaelhárító rendszerek.
Irakkal azért vacakoltak annyit, mert ciki lett volna a lakosság felének kiírása. Egyébként 3 óra alatt végeztek volna. Szóval az USA még mindig a legveszélyesebb ország ( a legerősebb terrorista és fasiszta állam, amely valaha létezett).
Az USA az egyik alapítója a NATO-nak. A NATO-k közt a legerősebb:
1. USA
2. ha jól tudom Törökország a maga 1millió fős katonájával
A világon TOP5(ha katonai költségvetést nézzük)
USA,KÍNA,Nagy Britannia,Németország és Franciaország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!