Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki volt jó Amerikai elnök ?

Ki volt jó Amerikai elnök ?

Figyelt kérdés
Eddig minden Amerikai elnököt akit csak hallottam nagyon lehordták . Jó tudom mindenkinek nem jöhet be egy vezető főleg Amerikában de hogy egyik elnökről sem lehet jót hallani. Trumpot nagyon lehordták , hogy milyen ostoba, Obama semmit nem csinált, Az ifjú Busht egyenesen a legrosszabbnak nevezik Reagennel karöltve stb... Tehát ki volt egy nagyon karakteres nagyon jó vezető Amerikában akire azt mondták utólag, hogy na ő egy jó elnök volt. Mint mondjuk a németeknél Konrad Adenauer vagy Ludwig Erhard

2021. jan. 19. 16:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Trump, mert hosszú idő után az 1. elnök aki nem indított egyetlen ország ellen sem háborút. Régóta az 1. elnök aki személyesen vállalta a felelősséget, nem az irakiakat, az afgánokat a szerbeket, a líbiaiakat vagy mondjuk Obama minket magyarokat.
2021. jan. 25. 05:16
 22/26 A kérdező kommentje:
Mondjuk Trumpot én nem tenném ide szerintem
2021. jan. 25. 06:16
 23/26 anonim ***** válasza:

A nagyon régi elnököket nehéz megítélni, valószínűleg a sokat emlegetett Washington, Jefferson, Lincoln, Teddy Roosevelt nem véletlenül vannak sokat emlegetve. De a modern elnökökkel nehéz őket összehasonlítani, hiszen alattuk az USA még nem volt szuperhatalom (na jó, Teddy Roosevelt alatt már határeset), tehát nemzetközi értelemben teljesen más szerepük volt. Kicsit másképp fogalmazva: mióta az USA szuperhatalom, az elnöke az egész világ szempontjából is egy iszonyú fajsúlyos figura, előtte azért jelentéktelenebb volt.

F. D. Roosevelt. Megnyerte a második világháborút. Előtte sikeresen kezelte a gazdasági világválság okozta krízist.

Kennedy. Sokat szokták dicsérni. Fellépett a maffia ellen, megoldotta a rakétaválságot, rengeteget javított az amerikai oktatáson, fejlesztette az egészségügyi rendszert.

Reagan. #13: "Reagen volt a legrosszabb és alkalmatlan volt a vezetésre de össze szedett egy jó csapatot és hallgatott rájuk" - Szerintem nincs annál alkalmasabb ember a vezetésre, aki összeszed egy jó csapatot, majd hallgat rájuk. Reagan megnyerte a hidegháborút, ami egy óriási, évtizedeken át elhúzódó, globális küzdelem volt, rengeteg intrikával, politikával, sok "kisebb", lokális fegyveres összetűzéssel (bár nyíltan nem estek egymásnak a szuperhatalmak, azért támogatottjaikon keresztül össze-összecsaptak, ld. pl. Koreát, Vietnamot). Brutálisan népszerű volt, az első 4 éves elnöksége után a '84-es választáson 525 elektort nyert el, a kihívója 13-at. Az egyetlen, amiért tudomásom szerint szokták kritizálni, hogy nagy államadósságot halmozott fel.

Clinton. Clintont is sokan dicsérik, sőt, olyannal is találkoztam, aki egyenesen sajnálkozott azon, hogy mindenki a Lewinsky-botrányra asszociál róla, pedig jó gazdaságpolitikája volt (többek között a Reagan által összegyűjtögetett államadósságot is ő dolgozta le).

Obama. Ő már túl közel van, valószínűleg 1-2 évtized távlatából jobban tudjuk majd értékelni. Az egészségügyi reformja valószínűleg nagyon kellett az USA-nak.

#21: Trumpról írod: "Régóta az 1. elnök aki személyesen vállalta a felelősséget (...)" - Trump egész életében semmiért nem vállalta a felelősséget. Bár szép dolog tőle, hogy nem indított háborút, ennek a felelősségérzetéhez (ami nincs neki) semmi köze. Amit a covid alatt leművelt, az egyszerre nevetséges és felháborító. Állandóan összevissza beszélt, majd amikor korábbi szavaira emlékeztették, akkor elkezdett hazudozni (2020. január, február, március eleje: "a korona álhír", "húsvétra elmúlik", stb., pár héttel később pedig "én voltam, aki először mondta, hogy a vírus veszélyes"), vagy ordenáré hülyeségekkel terelt.

Erre a legutóbbira két olyan példa, amit még nézni is fájt.

1. A Fehér Házban egészségügyi vezetők (ápolási igazgatók, kórházigazgatók, orvosi vezetők) mondják neki egy elnöki találkozón, hogy nagyon nagy a baj. Az egyikük kifejti, hogy pszichésen is rossz állapotban az ápolási személyzet, mert 3-4-szer annyi embert látnak meghalni, mint egyébként. Erre Trump, ül a székében, bólogat a szokásos ostoba arckifejezésével, elismétli az utolsó szavakat, és elkezd nekik tollakat osztogatni. Nem igazán lehet visszaadni, nézzétek meg: [link]

2. Egy interjúban megkérdezték tőle (talán a nyár folyamán, nem emlékszem pontosan), hogy nem kevesli-e a tesztek számát. Volt bőr a képén azt válaszolni, hogy Obama alatt kevesebbet teszteltek.

Trump számára ismeretlen a felelősségvállalás.

2021. jan. 25. 10:57
 24/26 A kérdező kommentje:
Meg hipót akart ittatni az emberekkel ,mert látta, hogy az kinyírja a vírust meg atombombát akart lövetni a tornádokba ,hogy megállítsa őket meg ilyen apróságok azok voltak
2021. jan. 25. 11:17
 25/26 anonim ***** válasza:
Igazából ha úgy vesszük akkor Jimmy Carter se volt annyira rossz elnök. Végül is az ő elnöksége idején került vissza a Szentkorona hozzánk.
2021. jan. 25. 14:03
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván Garfield elnök! Alig néhány hónapot volt csak a az USA vezetője, mégis az egész világ ismeri a nevét. XD
2021. jan. 30. 05:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!