Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki volt jó Amerikai elnök ?

Ki volt jó Amerikai elnök ?

Figyelt kérdés
Eddig minden Amerikai elnököt akit csak hallottam nagyon lehordták . Jó tudom mindenkinek nem jöhet be egy vezető főleg Amerikában de hogy egyik elnökről sem lehet jót hallani. Trumpot nagyon lehordták , hogy milyen ostoba, Obama semmit nem csinált, Az ifjú Busht egyenesen a legrosszabbnak nevezik Reagennel karöltve stb... Tehát ki volt egy nagyon karakteres nagyon jó vezető Amerikában akire azt mondták utólag, hogy na ő egy jó elnök volt. Mint mondjuk a németeknél Konrad Adenauer vagy Ludwig Erhard

2021. jan. 19. 16:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
41%
Barack Obama
2021. jan. 19. 16:12
 2/26 anonim ***** válasza:
72%
F.D.Roosevelt és F.J.Kennedy.
2021. jan. 19. 16:17
 3/26 anonim ***** válasza:
33%
Valamelyik indián törzsfőnk - addig, amig ki nem irtották!
2021. jan. 19. 16:21
 4/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Obamáról azt mondta talán Nógrádi , hogy az a vélekedés, hogy átlagos elnök volt nem volt rossz de nem is volt jó. Rooseveltről hallottam , hogy jó volt a New Deallel. Kennedyről sokat nem tudok milyen elnök volt
2021. jan. 19. 16:24
 5/26 anonim ***** válasza:
81%
Nem fogsz olyan politikust találni, akit ne utáltak volna.
2021. jan. 19. 16:25
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
3: Azért harcoltak egymás ellen, mi? A fehérember csak ezután jött.
2021. jan. 19. 16:26
 7/26 anonim ***** válasza:
84%

Ez igazából csak nézőpont kérdése, de akiket a legjobban tisztelnek (szobraik vannak intézmények elnevezve róluk stb) azok szerintem Washington, Jefferson, Lincoln, Wilson, a két Roosevelt és Kennedy.

Én személy szerint Obamát is szeretem, az nem igaz, hogy nem csinált semmit, de mondom, egy vezető megítélése igen szubjektív dolog, és általában az adott ember halála után teljesedik ki.

Kiderült, hogy a nagy Sztálin Generalisszimusz, a Szovjetunió Hőse, a Nép nagy Barátja nem is volt olyan szent ember, mint ahogyan írni kellett róla, sőt, ő volt az egyik legborzalmasabb diktátor.

A másik oldalon meg ott van Mátyás király, akit a nép a maga korában nem igazán szeretett, mert nem harcolt a török ellen csak úgy tessék-lássék, a saját Német-Római császári ábrándjait kergette, magas adókat vetett ki, aztán látjuk, mi lett az országgal utána.

2021. jan. 19. 16:28
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
4: Kubai válság, majdnem kitört egy atomháború. Kennedy beszélt telefonon Hruscsovval, aki végül kivonta Kubából az atomrakétáit. Kennedy tartott hatásos beszédet a Berlint kettéosztó falnál, s ő jelentette ki, hogy Holdra fognak szállni. Úgy is lett.
2021. jan. 19. 16:30
 9/26 anonim ***** válasza:
66%

Igen meg Kennedy a maga nemében kicsit hasonlított Obamára.

Ő volt ez első nem tőzsgyökeres amerikaiból lett (ír származású), katolikus elnök.

2021. jan. 19. 16:35
 10/26 anonim ***** válasza:
83%
Reagent hogy legrosszabbnak tartják? Ez érdekes
2021. jan. 19. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!