Ki volt jó Amerikai elnök ?
Ez igazából csak nézőpont kérdése, de akiket a legjobban tisztelnek (szobraik vannak intézmények elnevezve róluk stb) azok szerintem Washington, Jefferson, Lincoln, Wilson, a két Roosevelt és Kennedy.
Én személy szerint Obamát is szeretem, az nem igaz, hogy nem csinált semmit, de mondom, egy vezető megítélése igen szubjektív dolog, és általában az adott ember halála után teljesedik ki.
Kiderült, hogy a nagy Sztálin Generalisszimusz, a Szovjetunió Hőse, a Nép nagy Barátja nem is volt olyan szent ember, mint ahogyan írni kellett róla, sőt, ő volt az egyik legborzalmasabb diktátor.
A másik oldalon meg ott van Mátyás király, akit a nép a maga korában nem igazán szeretett, mert nem harcolt a török ellen csak úgy tessék-lássék, a saját Német-Római császári ábrándjait kergette, magas adókat vetett ki, aztán látjuk, mi lett az országgal utána.
Igen meg Kennedy a maga nemében kicsit hasonlított Obamára.
Ő volt ez első nem tőzsgyökeres amerikaiból lett (ír származású), katolikus elnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!