Miért pusztít a vírus legjobban a legfejlettebb országokban?
Amerikában például a szigorú szabályozások ellenére eddig 377000 ember halt meg a vírusban. Nagy Britanniában a világ legszigorúbb korlátozásai vannak, mégis meghalt 79000 ember.
Ezzel szemben Pakisztánban összesen 10000 a halottak száma és pár nehéz hónapot leszámítva tavasszal, az élet megy tovább, ahogy eddig. Hasonló a helyzet Egyiptomban, ahol a nagy népsűrűség, szegénység és rossz higénia ellenére is csak 8000 halott van, pedig kijárási korlátozásról nem is nagyon tudok (annyi volt, hogy betiltották az újévi ünnepségeket).
Ez csak egy látszat kérdező.
A fejletlenebb országokban eleve nem jutnak az emberek még tiszta vízhez sem, nemhogy orvosi ellátáshoz. A rengeteg más baj között nem tűnik fel hogy van még egy olyan járvány ami sújtja az embereket.
A kevésbé fejlett országokban egyszerűen nem tesznek külön kategóriát csak azért hogy a corona-vírust is nyilvántartsák. Megbetegedett és vagy meggyógyult vagy belehalt, ennyi.
Kérdező szerintem keresd ki, hogy hol hány tesztet végeznek.
Most nem tudom mennyire helyes én ezt találtam:
Napi COVID-19 teszt ezer emberre 2021 január 7-én(A számokat gördülő 7 napos átlagként adjuk meg.):
Pakisztán: 0,17
Magyarország: 1,44
Egyesült Királyság: 7,25
Fejlett országokban az covidos halottnak számít, aki elkapta a vírust, de tünetmentes volt, csak közben elcsapta egy busz.
A kevésbé fejlett országokban nem trükköznek a statisztikával.
Fejlett országokban több az idős ember, őket sújtja leginkább a covid. (Ennek kissé ellentmond a német statisztika - valószínűleg jobb az orvosi ellátás.)
Fejlődő országokban a BIZONYÍTOTTAN covidos beteg, covidos halálozás az alacsonyabb. Másrészt eleve alacsonyabb az átlagéletkor.
De -éltem járvány idején fejlődő országban- semmiféle adat nem volt, hogy valójában hányan haltak meg a járványban, csak a helyiek mesélték, hogy naponta többször járt az utcájukban a halottas kocsi.
8-as
Pedig maga Müller Cecília mondta el, hogy bárki akinek korábban pozitív tesztje volt, és bármilyen okból meghal, azt beleszámolják a járványstatisztikába.
"Magyarországon mindenkit a koronavírusban elhunytak közé sorolnak, akinél bármikor regisztrálták a fertőzést laboratóriumi vizsgálattal. "
Nem mehet minden jól,már régen volt háború,túlságosan elvan Európa ès Amerika a jólétében,meg kellett zargatni a kedélyeket,mert elvagyunk mint a befőtt.
Afrikában ez csak 1 plusz betegsèg,nem csapnak ekkora cirkuszt. Ők küzdenek az ebolával és más,jóval súlyosabb betegségekkel,valamint az éhezéssel,nekik a covid az a nevetsèges kategória a többihez képest. Európa meg Amerika zárt be rendesen,mert ez itt nagy falatnak számít(vagy valami teljesen más van a háttérben,ezt mindenki döntse el maga)
Màs országokban amondó vagyok,hogy ez nincs így felfújva és nem tesznek úgy,mintha csak ez a betegség létezne. Tudomásul veszik és az élet megy tovàbb.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!