Milyen lesz a kormányzás az USA-ban, úgy hogy a szenátust is megszerezték a Demokraták?
"Pár kulcs államban úgy alakul a demográfia, hogy nagyon nehéz demokrataként nyerni."
Mire gondolsz? Az idősek hagyományosan konzervatív szavazók, a bevándorlók pedig demokraták. Márpedig az utóbbiak jönnek egyre többen.
"Mire gondolsz? Az idősek hagyományosan konzervatív szavazók, a bevándorlók pedig demokraták. Márpedig az utóbbiak jönnek egyre többen."
De akik jönnek, azok Kaliforniába, Texasba jönnek. Amik nem csatatér államok. Ellenben Wisconsinból, Michiganből, Iowából, Ohióból vándorolnak ki a demokrata fiatalok a partokra. A stabil kék közép-nyugati államok lassan csatatér államokká váltak, és ez az irány folytatódik. Iowa és Ohio gyakorlatilag már nem csatatér államok, hanem totál pirosak. A másik oldalon meg a demokraták 52% helyett 65%-kal nyerik meg Kaliforniát vagy New Yorkot... Ami elektori szempontból mindegy.
Ami a demokratáknak kedvező folyamat, az Arizona és Nevada, amik a bevándorlás miatt kék államok lesznek. Ez összesen 17 elektor. Csak Ohio 18 elektor, és akkor ott van Iowa, meg amiket fentebb soroltam.
"Én ott éltem 5 évet. Most biztosan utcai tüntetés, csatározás is várható. Ez borítékolható szerintem."
Már elkezdődött. Mai hírek....
"Speciel ha a demokraták elvennék Texast a republikánusoktól, amitől már nem állunk messze, az sokat dobna a szekerükön."
Ha elvenNÉK az igen. De csak nem sikerül. A republikánusok ellenben már elvetTÉK Ohiot, Iowát, 2016-ban Michigant, Wisconsint is. Stb. Ha Texas demokrata lesz, az teljesen fel fogja forgatni az elektori rendszert, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!