Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mozart milyen szabadkőműves...

Mozart milyen szabadkőműves titkokat árult el, amiért halnia kellett?

Figyelt kérdés
Hallottam erről, de nem tudom konkrétan mik azok amiket elárult. Azt olvasni hogy a Varázsfuvolában árulta el. Aki kivülálló honnan tudja megállapítani, hogy egy szinbólum szabadkőműves vagy csak azért tette be Mozart, hogy színesítse a művét?

2020. dec. 20. 17:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
85%

Dehogy adhat. Eleve beteges alkat volt egy olyan korban, amikor szerencse dolga volt, hogy ki meddig él még akkor is, ha valaki egy királyi családba született.

Aki megérte a felnőtt kort, az mind mázlista volt, mert az emberek olyan betegségekbe haltak bele, amikbe ma már nem szokás.

2021. júl. 23. 09:27
 22/24 anonim ***** válasza:

Különböző elméletek keringenek Hunyadi Mátyás halárálól is.

Megmérgezték? Valamelyik felszarvazott férj? A Habsburgok?

Bizonyíték nincs.

A történészek is kb annyival zárják le a témát, hogy abban a korban semmi meglepő nem volt abban, ha valaki 47 évesen meghal, ráadásul Mátyás már sokat betegeskedett a halála előtt, de egyértelmű bizonyíték nincs arra, hogy mi történt vele.

Mozart haláláról is lehet olvasni különböző elméleteket, történészek nem találtak semmit, ami bizonyítaná, hogy ahhoz a szabadkőműveseknek köze lett volna, Salierit meg ki is zárták a lehetséges mérgező szerepéből.

2021. dec. 4. 08:48
 23/24 anonim ***** válasza:
Mozart nagyon beteg volt, de a felesége nem törődött vele, már az új párjával foglalkozott. Később azzal védekezett, hogy Mozart orvosa szerint fertőzés volt, éppen ezért nem kísérték ki a temetőbe. Egyébként amikor meghalt, éppen érvényben volt II. József császár egyik rendelete, hogy zsákban és közös sírba kell temetni. Később keresték, de nem találták, beledobták egy közös sírba.
2021. dec. 5. 00:57
 24/24 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy tüdőbaja volt, azért is volt folyamatosan subfebrilis állapotban.
2022. jan. 10. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!