A koronavírusban elhunytak számát tekintve indokoltnak tartjátok az életünket érő drasztikus változásokat?
A számos korlátozás mellett is napi 100-200 covidos beteg meghal.
1) Ha a korlátozások működnek, akkor miért halnak meg ennyien?
2) Ha a korlátozások nem működnek, akkor miért vannak korlátozások?
14: a svédeknél nincsenek ilyen lezárások, korlátozások, a maszk sem kötelező, és ott napi 20 körül haltak meg az emberek mostanság. Náluk 100 feletti halott volt.
Ha a korlátozások nélkül több a halott, akkor ott miért nem magasabb, mint nálunk?
A horrormatematikából pár dolog kimaradt. Az egyik, hogy mi lenne akkor ha egyáltalán nem védekeznénk. Akkor hányan halnának meg? Akkor milyen módon korlátozná a betegség az életünket?
A másik, hogy hol kalkulálod bele azt, hogy valaki nem hal bele ugyan, de maradandó egészségkárosodást szenved?
Az is érdekes, hogy szerinted, ha valaki meghal és emiatt rövidül az élete, az pont annyit ér, mintha valakinek 1-1,5 éven keresztül befolyásolja az életét a vírus elleni védekezés.
Aki meghal az, már nem csinálhat semmit.
Én tavasszal meg itthon lógtam, és végre bepótoltam a Netflixen a kihagyott sorozatokat. Lett volna jobb dolgom is? Talán. De halott egész biztosan nem voltam.
"Miért pontozták le a 4-est? Mi nem korrekt benne? Hivatalos statisztika, ott a link."
Egészen máshogy működött ez az év, mint az előző, ezért nem összehasonlíthatóak egymással a tavalyi meg az idei év egyes negyedévei. Tavasszal (még az első negyedévben) teljesen leállt az ország, ami miatt nem volt annyi baleset, nem volt annyi munkahelyi stressz, stb., a második negyedévben dettó. Mostanra viszont már egyértelmű, hogy ha az egész évet nézed, több az összes elhalálozás idén, mint tavaly.
15: ismét nem igaz, amit írsz: a svédeknél vannak korlátozások (pl. max. 8 fő gyülekezhet)
A halottak száma meg azért kevesebb Svédországban, mert. "hangyányit" jobb az egészségügy ott. A napi új esetek száma 6-8000. Magyaro.-on 4000...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!