Ha az USA-ban nem lenne cenzúra, kiegyensúlyozottabb médiaviszonyok lennének, akkor Trump nyerte volna az elnökválasztást?
Amerikában a média, médiaszolgáltatók 80%-a balliberális irányultságú és jellemzően inkább hallgattak a Biden-számára kedvezőtlen ügyekről és Trump ellen hangoltak. Olykor konkrétan cenzúráztak is:
Egy felmérés szerint a Bidenre szavazók 10%-a nyilatkozott úgy, hogy ha tudott volna a Biden család gyanús üzleti ügyeiről Ukrajnában a Buriszma gázipari vállalatnál vagy pedig Joe Bidennek beosztottja, Tara Reade elleni szexuális erőszakáról 1993-ban, akkor nem szavazott volna rá.
Ha ezek alapján Biden 8 millióval kevesebb szavazatot kapott volna, akkor biztosan Trump nyeri az elnökválasztást.
De ha csak 4 millióval kapott volna kevesebbet Biden, akkor is valószínűleg más a győztes.
"Elképzelhető, hogy a 10% valójában kisebb és csak az esetleges nyomásnak akartak megfelelni. Ezek a felmérések tévedhetnek, mint a választási előrejelzések"
Most már én is kíváncsi vagyok erre felmérésre.
Amúgy nekem ez az egész inkább ilyen vesztes magyarázkodás, ugyanez figyelhető meg itthon is.
Szoros választási eredmény?? Simán veszített Trump. Mitől szoros neked az eredmény? A közvélemény-kutatások is sima Biden győzelmet jósoltak és az is lett az eredmény. 6 millióval, azaz majdnem 10%-kal többen szavaztak Bidenre
Továbbra se válaszoltál, hogy hogyan lehet az, hogy a választások előtt állítólag nem tudtak olyan dolgokról, amiket Trump még a Bidennel való vitában is felhozott és - ahogy 6os is írja - itthon is lehetett tudni ezekről - pedig én nem olvasok fideszes médiát.
Nagyon helyes, hogy vizsgálják az ügyeket.
Szoros volt a választási eredmény, mivel több kulcsfontosságú, sok elektort adó billegő államban is csak néhány százezer szavazatot múlott az eredmény. Egyébként ez így volt négy éve is.
Sokan nem követik a politikai híreket vagy felületesen, így lehet, hogy nem voltak képben. Az amerikaiakra jellemző, hogy elvannak a helyi közösségükben, nem érdeklik őket az országos ügyek és főleg nem a külföldi dolgok, külpolitika. A nagy többség azt sem tudja, hogy merre van Ukrajna, mit intézett ott az Obama adminisztráció és az alelnök Bidennek mi dolga lehetett ott.
Azért érdekes, hogy először még amiatt nem tudtak róla, mert balliberális a média, most meg már azért, mert nem is követik országos híreket, főleg nem a külfölddel kapcsolatban. Azért a kettő eléggé messze áll egymástól. Lesz harmadik ok is?
Ezen kívül eléggé furcsa, hogy a fő érvelési alapot jelentő felmérést mennyire kerülöd bemutatni.
A kettő nem zárja ki egymást. Lehet, hogy valaki azért nem ismerte ezeket a kényes ügyeket, mert csak baloldali médiából tájékozódott, más meg nem is követte a politikai híreket.
Az biztos benne van, hogy ez utólagos magyarázás, kifogáskeresés. Négy éve is volt ilyen a másik oldalon, amikor Putyinra, az oroszokra fogták Clinton vereségét, Trump győzelmét.
Lehet, hogy nem ezek a döntő dolgok, de azért érdekes, érdemes rajta elgondolkodni.
"Lehet, hogy valaki azért nem ismerte ezeket a kényes ügyeket, mert csak baloldali médiából tájékozódott"
De melyek tartoznak a bal odali/demokrata médiumok közé?
A CNN? Az pl már tavaly lehozta az ügyet. AZ NBC is lehozta még 2019-ben, sőt az ABC is. Mondj már egy baloldali beállítottságú médiát, ami nem foglalkozott az üggyel már egy évvel a választások előtt! :D
"Négy éve is volt ilyen a másik oldalon, amikor Putyinra, az oroszokra fogták Clinton vereségét, Trump győzelmét."
És az óta hány millió kamuprofilt takarítottak ki a közösségi médiából, hogy ez mégegyszer ne ismétlődhessen meg? Ez valós probléma Magyarországon is, itt is tele van minden kommentszekció kamu profilokkal aminek közvetlen és közvetett hatásai is vannak a társadalomra nézve.
Kérdező, a felmérésben csak Bidenre szavazókat vettek részt? Ha igen, akkor az reprezentatív kutatás volt?
Ha nem, akkor a Trumphoz negatívan köthető ügyeknek milyen volt az ismertsége, esetleg hogyan befolyásolná a szavazatukat? Azokat is belekalkulátad a 8 millió illetve 4 millió szavazatba?
Annak ellenére, hogy a tech cégek mind a baloldal szekerét nyomták és voltak csalások a levélszavazatokkal szerintem Biden nyert volna ezek nélkül is.
Engem inkább az aggaszt, hogy a legtöbb ember, akik Bidennel szimpatizálnak mennyire tapsol annak, hogy a twitter és társai blokkolták Trump tweetjeit csak, mert szerintük nem volt választási csalás. Senkit nem hallottam a baloldalról, aki felszólalt volna a tech cégek cenzúrája ellen.
Baromira nincs rendjén, hogy valakit cenzúráznak a véleménye miatt teljesen mindegy, hogy melyik oldal emberéről van szó.
Véleményem szerint lecserélték a szart fosra az USA -ban. Biden ugyanolyan káros lesz mint Trump csak másképpen és talán kevesebb idiótaságot fog tweetelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!