Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az igaz, hogy Csehszlovákiának...

Az igaz, hogy Csehszlovákiának és Romániának is volt egy olyab terve a kommunizmus alatt, hogy előbb-utóbb az összes kertes házat lerombolják, és mindenki panelben fog élni?

Figyelt kérdés
Emlékszem, hogy olvastam róla, hogy a csehszlovákok azért nyomatták annyira a panelprogramot, mert úgy képzelték, hogy idővel a panellakók kaptárban lakó méhekre fognak hasonlítani, Ceausescunak meg az volt az álma, hogy a TSZ-paraszt is panelben fog lakni, és onnan megy le dolgozni a kollektív földekre.

2020. nov. 15. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Romániában volt ilyen azt tudom, de Csehszlovákoknál nem hallottam.
2020. nov. 15. 18:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szlovákban élek,ez tényleg így van.

Szocializmus alatt, iszonyatos panelépítési programok voltak.

Ha mész Szlovákiában még a közepes falvakban is állnak a panelok.

Elsőnek alig akartam elhinni, de az egész országban így van.

Ne hatalmas paneltelepkre gondolj, hanem kettő max három emeletes panel házakra.Szinte mindenhol van belőlük.

2020. nov. 15. 18:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a románoknál volt ilyen. A falvakat le akarták rombolni (már csak azért is, mert sokukat a magyarok vagy a németek építették, és az ők kulturális örökségéhez tartozott), és mindenkit blokkba rakni. Aztán lelőtték Csaut, így nem lett semmi a dologból. Sajnos a falvak így is lepusztultak (a németek, magyarok kihaltak vagy külföldre mentek, a házakba cigók költöztek és szétverték; a templomok, kastélyok összedőltek stb).
2020. nov. 16. 11:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez volt a terv.

Emleknek megmaradt egy kertes haz Csíkszeredában a város központi részén, körbe tiszta panel, ezt meg akkor nem bontottak le, mert valami papir nem talált a valosaggal, az akkori mérnök meg nem vallalta a felelősséget a lebontashoz.

2020. nov. 17. 12:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!