Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jól védekezik a magyar kormány?

Jól védekezik a magyar kormány?

Figyelt kérdés

Egy fideszes politikus kitett egy sztorit a közösségi médián, hogy a helyi vállalkozásokat támogatni kell, úgyhogy mindenki rendeljen a helyi éttermekből. Ez volt a lényeg. Erre reagáltam, hogy ez az állam feladata lenne, abból a pénzből amit adózunk. De ha a helyi több mint 10 milliárdos üresen álló sportcentrumot nem építik meg, akkor abból jó pár hónapig lehetne támogatni a helyi vállalkozásokat, hogy az alkalmazottakat ne kelljen elbocsátani. Erre a válasz az volt, hogy Nade ugye az állam segít is... a bérköltségek 2/3-ának átvétele, a járulékok fizetési kötelezettségének felfüggesztése igen komoly segítség...

Szerintem nem elég. Egy felelős kormány bőven meg tudná oldani, hogy egy akár teljes lezárás esetén is, fizesse a dolgozók bérét, hogy ne legyenek elbocsátva. Én kinti magyaroktól azt olvastam, hogy a nyugaton így is megy, haza lettek küldve, fizetés van a karanténban is szóval megmaradnak a munkahelyek. Ha nem lett volna ilyen sok pénz ellopva, akkor ez itthon is biztosítható lenne szerintem. De nem számoltam, szóval lehet teljesen rosszul gondolom.

Tudnátok cikkeket linkelni, hogy más országokban hogyan védekeznek gazdaságilag a kormányok? És hogy mennyire segítik ki az embereket és vállalkozásokat, hogy ne legyenek elbocsátások meg csődök? Vagy a magyar kormány tényleg nagyon faszán csinálja?

2020. nov. 12. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Értelmetlen szar intézkedéseket hoznak, hogy a nyugger választókat megtartsák.
2020. nov. 12. 20:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Elfogadom ezt a véleményt. De kifejtenéd jobban kérlek? Hogyan lehetne jobb, ez miért szar, stb
2020. nov. 12. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
32%
Jól gondolod, nincs meg az a pénz, amiből a dolgozók bérét lehetne fizetni.
2020. nov. 12. 20:38
 4/5 A kérdező kommentje:
De ha nem lopnának, akkor lehetséges lenne biztosítani, hogy a vállalkozásoknak ne kelljen tömegesen elbocsátani az alkalmazottaikat?
2020. nov. 12. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:
31%
Ha annyira védenék a helyi vállalkozásokat, akkor nem záratnák be az éttermeket, kocsmákat, szórakozóhelyeket és szállodákat egy nátha miatt.
2020. nov. 12. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!