Mi történne, ha Joe Biden még a beiktatása előtt meghalna?
Figyelt kérdés
Valljuk be, nem egy 78 éves vénember a legalkalmasabb arra a feladatkörre, hogy a világ egyetlen szuperhatalmát irányítsa. A megannyi kihívás (koronavírus; déli migrációs nyomás; egyre feszülő ellentét a fehérek és a feketék közt, amelyre a neomarxista, anarchista BLM-mozgalom agresszív viselkedése csak olaj a tűzre; a mára már szinte szokványos terrorfenyegetettség; stb.) egészséges és szellemileg ép vezetőt kíván, nem Joe bácsit...
(Az utóbbi napokban megszaporodtak az amerikai elnökválasztással kapcsolatos kérdések, gondoltam, én is bedobok egyet.)
2020. nov. 8. 23:49
1/15 anonim válasza:
Szerintem akkor új választás lenne.
2/15 anonim válasza:
A válaszási törvény erről rendelkezik. Amennyiben az elnökjelölt a beiktatás előtt meghal, úgy az alelnök jelöltje, azaz ebben az esetben Kamala Harris lenne az elnök.
3/15 A kérdező kommentje:
...és jönne Bernie Sanders, mint "hosszútávú megoldás"? Azt hittem, hogy a '80-as években Andropov és Csernyenko esetéből tanultak az ellenfelek, de úgy tűnik, mégsem... :)
2020. nov. 8. 23:55
4/15 anonim válasza:
Ne erőlködj, az USA-nak egy jó elnöke lesz Biden, aki kitölti a 4 évét, sőt még a következő 4-et is. Ő hiába 77 éves, nem rángatózik, nem öltögeti a nyelvét, nem kleptomániás, és nem kezelik Grazban. Nem minden a kor, hiába reménykednek a fideszesek a halálában.
5/15 anonim válasza:
Ez nem teljesen így van, ha az elektori választás előtt hal meg, akkor nagyon bonyolult lesz a helyzet.
6/15 A kérdező kommentje:
#4: Nyugi, ne izgasd fel magad! Attól, hogy egy elnök életben marad a 4 éves ciklusa végéig, még nem biztos, hogy ereje is lesz a feladattal megbirkózni. (A kérdés a Külpolitika kategóriában van, hogy kerül ide a Fidesz?)
2020. nov. 9. 01:12
7/15 anonim válasza:
Megnyerték a választást. Innentől mindegy mikor hal meg, Kamala Harris követi. De én biztos vagyok benne, hogy kitölti a ciklusát. Nem indítottak volna egy olyan embert elnökválasztáson, akinek komoly egészségügyi problémái vannak. Lehet, hogy öreg, de valószínüleg nagyon jó egészségnek örvend.
8/15 anonim válasza:
#4-et komolyan kezeltetni kell fidesz fóbiával.
9/15 anonim válasza:
Nem lesz beiktatva, ugyanis kikapott, nem is kicsit. ;)
10/15 anonim válasza:
@7 nem nyerték meg. nem a retardált soroskomcsi médiából kéne "tájékozódni", kedves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!