Európában melyik azaz ország, ahol az állam a
legkevésbé nyúlkál a zsebedbe?
Figyelt kérdés
Személy szerint, én utálom, ha az állam gondoskodó keze turkál a zsebemben.
Ausztriában ugyanúgy leveszi az állam a fizetésed felét, meg minden megvan adóztatva, ÁFA, agyonadóztatott üzemanyagok...stb
Skandináviában meg még rosszabb.
Sokkal szívesebben élnék olyan helyen, ahol én magam dönthetem el,hogy mire költök és az állam nem nyúlja le a pénzemet a munkabéremnél vagy, amikor veszek egy Schweppeset a boltban.
Ezt azért nehéz megmondani, mert ezerféle adónem van, országonként más-más (sőt, országon belül is vannak eltérések). Az SZJA pl. nálunk is az alacsonyabbak közé tartozik (Bulgáriában és Romániában alacsonyabb), míg ÁFA teintetében mindenhol máshol jobb a helyzet.
Nem ez a legjobb index, de összbevétel szempontjából az adók alacsonyak a legtöbb kelet-európai országban, Svájcban, Írországban, az Egyesült Királyságban többek közt.
2020. szept. 11. 14:40
3/14 anonim válasza:
Európában Svájc.
A világban a top 5 legkevésbé adóztató állam:
1: Hongkong
2: Szingapúr
3: Svájc
4: Új-Zéland
5: Ausztrália
Az utolsó 3 sorrendjében nem vagyok biztos de az első kettő tuti és ez az öt ország a top öt.
2020. szept. 11. 14:57
4/14 anonim válasza:
Németország, UK detto. Ha van egy cégnek 100 pütyüle bevétele amit bérfizetésre fordít, abból az általam ismert helyeken az állam adók járulékok formájában zsebretesz kb. 66 pütyülét. A dolgozónál marad 36 pütyüle. Megéllhetésre, szórakozásra, fogai rendbetételére, egészsége ápolására. Pl. Németországban kiröhögött az optikus amikor megkérdeztem mit térít a biztosító a szemüveg árából. 6000 eurós fogorvos számlából fizetett 460-at. Drágább krémet, gyógyszert amit az aranyeremre írt szakorvos nem fizetik. Itt is bele lehet futni fél éves várakozási időbe szakorvosnál. Ja és ezért az ellátásért fizetek a cégemmel közösen évi kb. 10.000 eurót. ( 10%+10%) A nyugdíjkorhatár 70év és az emeléséről beszélnek. Tiszta kabaré. Több nyugdíjast láttam kukában turkálni. Szívem szakad. Németek még szolidaritási adót is szednek. Eredetileg a keleti országrész felzárkóztatására ideiglenes jelleggel vezették be. Amikor 20 év múltán Merkelnél rákérdeztek, annyit mondott: megvan a helye, marad.
2020. szept. 11. 15:35
5/14 anonim válasza:
Nézd meg hogy a gazdagok hova viszik a pénzüket (pl. híres adóparadicsomok), vidd te is oda.
2020. szept. 11. 15:38
6/14 anonim válasza:
Zserald töpörtyű is Svájcba költözött (menekült) az egy adóparadicsom. De ez csak akkor látványos megtakarítás, ha több millió euró/dollár a kereseted. Mondjuk eladsz egy házat, amit anno megvettél és mondjuk eladod, nos annak a 30%- az álamot illeti (Ausztria) Gondolj bele, veszel egy zsömlét és eladod, annak 30 százaléka az államé, illetéknek nevezik. Jó kis lehúzós, aki kitalálta ezt az igazságtalanságot. No, meg ott van az örökségadó, amikor egy ingatlant örökölsz, tíz százalékát az ingatlan értékének bekell fizetni. Mindenhol megy a lehúzás.
2020. szept. 11. 15:42
7/14 anonim válasza:
4 folyt. Az USA-t nem tudom. Azt hallottam ott nincs kötelező egészség és nyugdíj biztosítás. Az király lehet. Németeknél kötelező. A biztosízók összejátszanak. Iszonyat drágán szinte semmit a jelmondatuk. Nem látom teljesen át. Lehet az állam havi három cent ellenében rájuk terheli a migránsokat Harz IV eseket. Ez mondjuk az USA-ban nincs. Ezért gondolom ott lehet némi verseny az egészségbiztosítóknál. A nyugdíjnál talán szintén. Nem mindegy hogy évi 10.000 euró saját számlára vagy a közösbe megy. Ha elmész 65 évesen és van a bankban 600.000 USD-d kamatokkal, abból talán nem leszel kisnyugdíjas, míg a németeknél simán lehetek mire oda jutok 7x évesen.
2020. szept. 11. 15:47
8/14 anonim válasza:
Semmi összzefüggés aközött, hogy hogyan élnek az emberek egy országban és hogy mekkora az adó. Nézd meg a skandináv országokat: magas adók mégis a legjobban élő és legboldogabb országok között vannak.
Ezzel szemben az USAban kevesebb az adó, aztán ha megbetegszel, akkor a gatyád is rámegy az eégszségügyi kiadásokra.
2020. szept. 11. 16:41
9/14 anonim válasza:
Nem tisztem, csak hogy világosan láss.
Lakatlan szigetet megveszel és ott élsz. Eldobod az állampolgárságod. Imádkozol, hogy senki se keressen fel. Bolt nincs, azt valaki üzemeltetné, de te nem adózol. Megtermeled, megeszed. Ennyi. Úgy az ősközösség vége felé hagyták abba,azóta van adó. Néha más a neve. De a te zsebedből van.
2020. szept. 11. 18:33
10/14 A kérdező kommentje:
9#
Igen, de nem mindegy a mérték.
Én nem akarom, hogy az adómat olyan dolgokra költsék, amit ellenzek.Például a Lölö nyertes pályázataira vagy a cigányokra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!