Melyik a legkonzervatívabb arab ország és melyik a legkevésbé?
Tehát melyik az az arab ország, ahol a leginkább elnyomja a lakosságot (főleg a nőket) az uralkodó, ahol a mohamedán vallás a legmeghatározóbb és legszigorúbb, stb. stb.
Szaúd-Arábia?
szaud-arábia melyik?
szerintem irán az elsö kérdésre a válasz és kuvait a másodikra.
Igen , Szaúd-Arábia ott ez a vahabizmus irányzat dominál.
A legfelvilágosultabbnak muszlim országnak ,Azerbajdzsán , Törökország számít.
Milyen jó, hogy Irán, Azerbajdzsán, Törökország sokaknál arab ország....
Egyébként igen, Szaúd-Arábia a legkonzervatívabb, bár... arról lehetne vitatkozni, hogy a fanatizmus az konzervativizmus e vagy már egy elhajlás és ilyen módon haladó. De mondjuk, hogy konzervatív.
A legkevésbé pedig szerintem Libanon. Líbiát is mondhatnánk, csak Kadhafi óta sok minden változott.
"ma 22:43"
ahhoz demokratikus választási rendszernek kellene működnie. Nincs bajom Iránnal, de messze áll pl a török, sőt, egyiptomi demokráciától is sajnos. A vezetés kardot csörtet, jobban kéne nyitni (mégha nem is agresszorok és háborúban sem állt senkivel évtizedek óta). És amúgy az atombombájuk szerintem blöff Izrael részéről, mivel kb 20 éve mondják, hogy "pár hónap és atomjuk lesz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!