Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy izraeli katonák palesztin családapát aláznak meg letartóztatva a gyereke előtt azért mert állítólag vizet lopott?

Figyelt kérdés
Meddig folyhat még az elnyomás a szent földön? Vagy erről nem szabad beszélni? Ha mi, magyarok lennénk az a palesztinok helyében több tíz éves megaláztatás, menekülttáborok, üldözés, népirtás, háborúskodás és elnyomás után hogyan reagálnék?
2010. aug. 4. 20:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
42%
Az utolso ket evben BIZTOSAN nem tortent olyan eset Izraelben, mint amit a kerdezo allit. Elotte nem tudom, lehet.
2010. aug. 5. 19:08
 22/33 A kérdező kommentje:
2010. aug. 5. 19:57
 23/33 anonim ***** válasza:
39%

Minden kisgyereknek szornyu, amikor letartoztatjak az apjat, akkor is, ha az apa pld gyilkos. De azt honnan veszed, hogy vizlopasert tartoztattak le?

1. A vizlopas polgari ugy, ha azert letartoztatnanak valakit (bar sosem hallottam ilyesmirol), akkor azt a rendorseg intezne, nem a katonasag.

2. Hebronban a jatszoteren egy zsido anya az 1 eves gyereket tette be a babakocsiba, amikor egy lesipuskas palesztin kilotte a gyereket az anyja kezebol. Ez miert nem faj neked?

2010. aug. 5. 21:01
 24/33 anonim ***** válasza:
39%
Ja, es a harmadik: mikor tortent ez a felvetel?
2010. aug. 5. 21:02
 25/33 A kérdező kommentje:
Most ez ugye fájt neked.
2010. aug. 5. 22:04
 26/33 anonim ***** válasza:
49%
Ezek rendőrök, de mindegy. Az a dolguk, hogy letartóztassák aki lop. Persze ha itthon egy cigány lopna vizet, már tele lenne ez az oldal is a "börtönbe az összessel kenyéren és vízen" féle hozzászólásokkal. De nem itthoni cigány, hanem izraeli, úgyhogy őt most egy szegény szerencsétlennek kell itt tekinteni.
2010. aug. 5. 23:56
 27/33 anonim ***** válasza:
42%

Az izraeli vagyok

Mi az, hogy "vizlopas"? Izraelben ma minden torvenyesen engedelyezett epulet be van kapcsolva az orszagos elektromos es vizhalozatba. Ha ez nem lehetseges (pld a sivatag kozepen), akkor nem adnak epitesi engedelyt. Tovabba vannak olyan teruletek, ahol bar van viz, villany, nem adnak epitesi engedelyt, se zsidonak, se arabnak, mint ahogy Budapesten sem adnak epitesi engedelyt pld a Varosligetben, vagy a Matyas templom elotti teren.

Ezert vizlopas lehet az, ha valaki nem fizeti ki a vizoraja szerinti vizdijat. Ekkor azonban nem letartoztatjak a tulajt, hanem egyszeruen lezarjak a vizet (amire aztan rendszerint surgosen fizetik a tartozast, zsidok, arabok egyarant).

2010. aug. 6. 07:26
 28/33 A kérdező kommentje:

Vedd már a fáradságot, hogy elolvasd a cikket. És utána megnézheted az információkat más forrásból is.

TV cameras have captured the distressing moment a five-year-old Palestinian boy sees his father arrested for stealing water.

Khaled Jabari wails in torment and confusion as Israeli soldiers drag away his father Fadel in the West Bank district of Hebron.

Walking barefoot, the youngster becomes hysterical as he pleads with the troops not to take his father away.

One of the soldiers picks up the lad and removes him from the scene before Fadel is driven away in a four-wheel-drive.

After watching the footage, Hashem Abu Maria, of the Defence For Children International charity, said it was obvious the child thought his father would never return.

2010. aug. 6. 09:00
 29/33 A kérdező kommentje:

Nézd meg a forrásból is a Skynews oldalán:

[link]

2010. aug. 6. 09:04
 30/33 anonim ***** válasza:
58%

Az izraeli vagyok

Te nem ertesz engem. Azon, hogy itt letartoztatnak valakit, azon nincs vita. Azon sem, hogy ez a kisfiunak oriasi stress.

A vita azon van, hogy MIERT tartoztatnak le itt valakit. Mert ugye, ha vizet lopott, az nem bun. En azt allitom, hogy a letartoztatas oka - ismerve az izraeli korulmenyeket - NEM LEHET vizlopas, kulonos tekintettel arra, hogy ez Hebronban, egy nagyvarosban tortenik.

21:01 megjegyzesevel kapcsolatban: az altala irt eset, hogy Hebronban a jatszoteren egy palesztin "mesterlovesz" kilotte egy anya kezebol a csoppseget, az igaz. Viszont nem ertem, hogy a hos palesztinok az ilyen hostetteiket miert nem fenykepezik es a filmet miert nem publikaljak. Valahogy az ugyanis furcsa nekem, hogy "TV kamera elkapta az esetet". Tudtak elore? Vagy "Nagy Testver" dolgozik a palesztinok szamara?

2010. aug. 6. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!