Ha az EU saját kénye-kedve szerint dönti el, hogy éppen mi számít jogállaminak (és ennek tükrében akarja adni a számunkra így is veszteséges "támogatásokat"), nem kéne elgondolkodni azon, hogy kilépjünk?
Mindig? Össze-vissza? Az, ha Mészárosnak meg a haveroknak adják 3szoros áron a megbízásokat és azok még ráadásul rossz minőségű munkát végeznek, meg csak azért építenek valamit, hogy legyen mire hivatkozva túlszámlázott munkát végezni, az lopás.
Az EU ellenőrző bizottsága elég sok simlis közbeszerzést talált. Az EU ügyészséghez se véletlen, hogy nem akar orbán csatlakozni. Most max. visszafizettetik a pénzt. Az EU ügyészség már büntetőeljárást is indítana. Persze, hogy betojtak.
A legnagyobb visszafizetési cirkusz mégis a 4-es metró körül forog. Hány éve is hívjuk le a támogatásokat? Eddig hány tender kapcsán kellett visszafizetni a pénzt?
Utánaolvastam a közbeszerzési vizsgálatoknak, és az állami szektorban csak nagyon elvétve, de a magánszektorban gyakrabban találtak eltéréseket, de azok többsége is adminisztrációs jellegű hiba volt.
Akkor mégis mi a frászról beszélünk már megint?
Imádom ezeket a "gyurcsány is lopott" kommenteket. Mintha akkor már nem lenne gond, hogy orbán lop.
Meg mert természetesen aki orbánt meg a fideszt kritizálni merészeli, az biztosan gyurcsány és dk fan.
Mintha ennyiből állna az ország: DKsok meg Fideszesek. Aki az egyiket utálja, az biztosan imádja a másikat.
Igen, volt korrupció gyurcsány alatt is, ettől még nem kellene normálisnak tekinteni és elfogadni, hogy most is van. Ja, másik kedvencem, hogy legalább magyarok lopnak és nem a gonosz multik viszik el a pénzt az országból. Néha komolyan úgy vagyok vele, hogy leszarom, ez a nép ezt érdemli, engem nem érdekel, én már nem vagyok ott és nem tervezek visszamenni. Ha ez kell a Mo-n élőknek, akkor éljenek az EU legkorruptabb országában. Csak sajnálom azt a maradék 50%-ot, akik nem ezt akarják.
A 4es metrót gyurcsány idején építették és szerinted az a legnagyobb EUs közbeszerzéses cirkusz. Ami így is van, de mi köze a fidesz lopásához?
A visszafizetéses kérdésedre a válasz: nem tudom mennyi után kellett visszafizetni, nem tartom számon, de néhány egy gyors kereséssel:
9,5milliárd: [link]
A 2014 és 2018 között Magyarországnak utalt uniós támogatások majdnem 4 százalékát fizettetné vissza a csalás elleni hivatal. Ez nyolc és félszerese az EU-átlagnak.
Szóval nem keveset kell visszafizetni. És ezek csak a bizonyítottak. Hiszen hogyan tudná bizonyítani az EU, hogy Mészárosra írnak ki egy tendert, vagy hogy vajon miért csak ő indul, csak haverok cégeit hívják meg, megfélemlítenek más cégeket, kizárnak, stb.
Ha megnézed a fideszt védő hozzászólókat, 90%uknak annyi az érvük, hogy gyurcsány is lopott. Meg hogy legalább magyarok lopnak.
A magro.hu azt írja, hogy ott a határidőn túl vettek fel támogatásokat, és "A gondot az okozhatta, hogy a vidékfejlesztési források a futó pénzügyi ciklus határidején túl még jellemzően 2 évig felhasználhatóak." Tehát itt nem lopás volt és felvert árak, hanem adminisztratív hibából adódó félreértés.
A második forrásod teljesen jogos, a harmadik pedig szintén a Gyurcsány éráról szól. Az utolsónál meg le van írva, hogy nem jelent visszafizetést.
Nagyszerű, akkor minden rendben van.
Én vagyok a hülye valóban.
Éljen orbán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!