Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik európai országban...

Melyik európai országban "kormányoznak" még kétharmaddal Magyarországon kívül?

Figyelt kérdés

2020. júl. 7. 15:02
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Azért Merkel Németországa nagyon messze van a diktatúrától..Szeretnék ide is egy olyan vezetőt, mint Merkel:)
2020. júl. 7. 18:09
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

Ez a 2/3- is dolog eléggé magyar specialitás. A rendszerváltáskor paraztak az ellenzéki pártok, hogy az MSZMP fog győzni azért alkudták bele ezt a pótféket.

A kormányzáshoz épp elég az 50%+1 szavazat, különben költségvetés se lenne a legtöbb országban.

2020. júl. 7. 18:50
 13/24 anonim ***** válasza:
92%
Javítsatok ki a tévedek, de én úgy tudom, hogy az idei szerb választásokon a kormánypárt 2/3-ot kapott
2020. júl. 7. 19:02
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Itt már akkora a gondolati fertőzés, hogy a józan ész nem is látszik?

A kormányzásnak célja van. Errefelé azt demokratikus keretek között teszik. Ez azt jelenti, a kormányzáshoz 50%+1 fő kell a parlamentben. Speciális esetben, ha meg tudnak egyezni (van rá példa), kevesebb is elég. Hogy viszont mennyivel több, az érdektelen.

Vegyük külön, ha a cél a diktatúra. Ahhoz annyi kell, hogy az alkotmány szerint azt tehessen a kormány, amit akar. Ha ott az szerepel, hogy 2/3-dal már bármit át lehet írni, akkor 2/3+1 fő kell. Abszurd esetben, ha a diktátor biztos benne, hogy a többsége mindig meglesz, megteheti, hogy átírja az alkotmányt, hogy többséggel bármi megtehető. Úgy is nyer és azt tesz, amit akar.

Ha viszont a cél nem a diktatúra, hanem az ország jóléte, akkor lényegében a kormány és a nép egyet akar. Sőt a többi hasonló párt is. A különbség ekkor az, hogy a jólétet másképp akarják kivitelezni. Például az egyik előbb kiváló utakat akar, és utána tökéletes egészségügyet, a másik meg fordítva. Ezen is hatalmasakat lehet vitatkozni. Azonban ekkor érdektelen a többség mértéke. Ha egy országban mondjuk 90%-os a kormány, ugyanazt fogja tenni, mint 50,5% esetben. Merkel se attól változtat a gazdaságpolitikáján, hogy 52%-os vagy 69%-os. Utóbbi esetben könnyebb a helyzete, mert jobb az optikája, ha valamit sokan támogatnak. De ilyenkor sok esetben egy törvény akkor is kaphat 09%-ot, ha a kormány csak 50%-os.

Magyarországon 1990-ben annyira a "kommunizmus hibáinak" kijavítása volt a bűvölet, hogy mindent rettentően pontosan és kiegyensúlyozottabban akartak csinálni. Ezért lett néhány kényes szabály kétharmados, sőt, négyötödös, ezért volt például az adatvédelmi törvényünk a világ legjobb törvénye, és még sok másban is példaadók voltunk. Csak a kapitalizmushoz nem értettünk, így abban hibát hibára halmoztunk, ma ez a következménye. Hibát elkövetni könnyű, kijavítani rettentően nehéz.

2020. júl. 7. 19:48
 15/24 anonim ***** válasza:
73%

14-es ezt nagyon rosszul tudod.

"Abszurd esetben, ha a diktátor biztos benne, hogy a többsége mindig meglesz, megteheti, hogy átírja az alkotmányt,"

Még egy diktátor sem írhatja át, az alkotmány ellenes, és ez vonatkozik Magyarországra is.

Magyar ország alkotmányát kizárólag a nép mint alkotmányozó hatalom hozhatta volna létre, és nem pedig OV kormánya. Már ennek okán sem merték neki a Magyarország alkotmánya nevet adni. Így alaptörvény lett ami a mai napig illegális. Sajnos Magyarországon sok egyéb mellett nincs megfelelő oktatás erről sem. Ha pedig tudatlan vagy a területen simán mehet a félrevezetés. Rengeteg jogtudós, és volt alkotmánybíró is elmondta ezt, de vagy senkit nem érdekelt vagy nem is értették az emberek. Plusz nem is kapott kellő megjelenést. Őszintén hányszor hallottál, láttál, olvastál a közmédiában ezzel kapcsolatban bármit is.

Pedig lesz még ebből hatalmas baj, mert amit az alaptörvénybe bele írtak, az nagyon sok esetben, nem biztosítja az alapvető jogokat. Amikor majd a működéséből fakadóan szembesülnek vele az emberek, na akkor majd lesz nemulass.

Azt pl.: Tudtad, hogy a nyugdíj nem jár csak adható, persze nagy duma, ahogy írják az alaptörvényben, hogy Magyarország kormánya mindent megtesz ennek érdekében, de ha valamiért egyszer nem tud nyugdíjat fizetni, neked semmi jogod nincs ez ellen bármit is tenni. Max felháborodhatsz aztán annyi. Ma már a nyugdíj-járulékot, is a NAV szedi be adók módjára. Most Július 1-töl pedig meg is szűnik, nem lesz már külön nyugdíj-járulék, hanem egységes TB járulék címen szednek be több különböző járulékot. Szerinted, ha úgy döntenek akkor ebből mennyi kerül nyugdíj alapba?

És ez csak egy kiemelt része anno én vettem a fáradtságot és elolvastam Magyarország alkotmányát is és az alaptörvényt is. Hátborzongató, hogy mennyi jogunkat tiporták vele sárba.

Az emberek minden hülyeségért ki mennek tüntetni persze tudjuk, hogy feleslegesen, az alkotmány kérdést pedig simán benyalták.

Persze vannak nem kevesen akik, nap mint nap teszik a dolgukat, hogy felnyissák a szemeket, de azokat inkább el lehetetlenítik, nem kapnak média megjelenést, és a tudatlanságuknál fogva az emberek nem is értik, mi ez. Ha pedig nem értik, nem igen foglalkoznak vele.

A mai vezetés egyetlen jelszava, tartsd az embereket tudatlanságban, és azt csinálsz velük amit akarsz.

2020. júl. 12. 06:59
 16/24 anonim ***** válasza:
48%

#15 Téged egy ember tart tudatlanságban: te magad. Kitalálsz valami marhaságot, aztán elhiteted magaddal hogy úgy is van.

Nem, nincs úgy.

Nem kezdek bele a vitába, mert nem vagy vitaképes. Aki ilyen hülyeséget beszél, hogy csak mert egységesen vonnak le ezentúl egy elnevezéssel járulékot, azzal már meg is szűnik a nyugdíjjárulék, azzal nem lehet mit kezdeni.

"Egykulcsos járulék

Idén júliustól a természetbeni egészségbiztosítási járulék (4%), a pénzbeli egészségbiztosítási járulék (3%), a munkaerőpiaci járulék (1,5%) és a nyugdíjjárulék (10%) egységes, egykulcsos járulékká olvad. Új megnevezése: társadalombiztosítási járulék, melynek mértéke megegyezik a felsorolt, ’beolvasztott’ járulékok összegével, azaz 18,5 %. A nyugdíjjárulék azonban megmarad önálló járulékként is, mivel vannak olyan ellátások, jövedelmek, amik után továbbra is csak nyugdíjjárulékot kell vonni.

Az egykulcsos járulék bevezetésének következménye, hogy némiképp egyszerűsödik az adminisztráció, ugyanakkor gyakorlatilag minden biztosítottnak 18,5 % társadalombiztosítási járulékot kell fizetnie járulékalapot képező jövedelme vonatkozásában – kivéve, aki saját jogú nyugdíjasként látja el feladatát. "

[link]

2020. júl. 12. 12:20
 17/24 anonim ***** válasza:
24%

#16 te komcsiként a tudatlanságról mesélsz? Lol

Fidióta...

2020. júl. 12. 12:23
 18/24 anonim ***** válasza:
88%

Én még a Kádár fél le e alkotmányra is emlékszem, bár nem sokat olvastam. Annyi jog a világon nem volt még deklarálva.

Volt a munkához, egészséghez, tanuláshoz, mit tudom én még mihez, ami sohasem teljesült.

Az utazás szabadsága csak 1978-ban és csak törvénYben lett jog, amit a végrehajtási rendelete jócskán be is korlátozott, a poltikai választás szabadsága meg csak 1985-től, mármint, hogy választhatsz két egyforma közül.

De az MSZP+SZDSZ kolíciónak is 70+ %-a volt.

Ők is buherálták a választási körzet határokat, de az nem jelent semmi lényegeset.

Franciaországban, ahol elnöki rendszer van Macron 35 körüli leadott szavazattal lett elnök.

2020. júl. 12. 15:05
 19/24 anonim ***** válasza:
30%

#16 Nem kell velem vitáznod, csak fog fel, hogy miről beszélsz. Persze amit ide másoltál a TB járulékról az valóban úgy van. De ne feledd majd ha neked kell esetleg egyszer a nyugdíjadért majd harcolnod. Mert valaki esetleg azt mondja te nem is fizettél nyugdíj járulékot.

gy gondolom, aminek a nevét eltörlik, vagy amit másba be olvasztanak az rövid időn belül kikopik az emberek gondolataiból. Ha elfelejtik akkor már könnyebb lesz azt mondani olyan nincs is. De tudod mit ne legyen soha igazam. Akkor talán vénségemre lesz valami ellátmányom és nem kell 90 évesen munkába járnom, talán.

2020. júl. 12. 19:12
 20/24 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy meg nekem azt édes mindegy melyik megélhetési bűnöző gárda van hatalmon, mindegyiknél valahogy elkormányoztam az életem.

Vajon hány harmad lenne bármelyiknek is ha azt mondanánk, hogy ok fiúk, lányok el lehet húzni dolgozni, és ha szeretnétek az országért valamit tenni, akkor társadalmi munkában munka után lehet jönni törvénykezni, meg vitázni stb. Se perc alatt kiürülne a tisztelt ház ülésterme az tuti. Nem egy harmad még egy harmincad sem lenne.

Szóval egyik kutya másik eb, a harmadik meg csahos. Így aztán nekem elegem is van belőlük és a politikából is. Persze ami nem tetszik azért annak hangot adok. De se jobbra se balra, az arany közép út többnyire bejön. Azt meg magamnak én képviselem.

2020. júl. 12. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!