Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jézus fehér volt?

Jézus fehér volt?

Figyelt kérdés
[link]

2020. jún. 29. 08:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
17%

"de nem ők találták ki a Bibliai történeteket."

Honnan tudod ott voltál? Gondolom nem... Ettől függetlenül lehet hogy tényleg megtörtént eseményeket alapszik a biblia nem tagadom, csak nincs rá bizonyíték és lehet hogy nem.

Forrásként elfogadni Jézus kinézetéről ezeket az utána élt személyeket meg olyan mintha te otthon a fotelből írnád le hogy nézett ki az első törzsfőnök akit Kolombusz meglátott az Újvilágban, kb annyi fogalmad lehet róla, mert sose láttátok, és sose találkoztatok olyannal aki látta. De persze hitgyülisekkel akik a cím miatt rákattintanak erre a kérdésre erről felesleges vitázni, mert nekik a hitük van nem tények mentén érvelnek.

2020. jún. 29. 12:26
 12/23 anonim ***** válasza:
29%
8! "miért kéne kritika nélkül bármilyen Jézus leírást elfogadni olyan személyektől akik sose látták és sose beszéltek olyanokkal akik látták." Mert te sem látad:-) TÖRTÉNÉSZKÉNT ne keveredj ilyen ellentmondásba, ha csak ennyi az érvelésed! A kritika komoly felkészültséget tételez fel az adott témában:-)
2020. jún. 29. 13:54
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Ami szerintem komikus, hogy a mai napig a maguk képére próbálják formálni sok helyen Jézust. Európában már nem, de mondjuk fekete Afrikában sokan hiszik, hogy fekete volt, ahogy az afroamerikaik egy része is. Mindössze ők arra hivatkoznak, hogy Jézus azért nem feketeként van megjelenítve, mert a fehérek meghamísították a történelmet :) .
2020. jún. 29. 14:08
 14/23 anonim ***** válasza:
27%

"Mert te sem látad:-) TÖRTÉNÉSZKÉNT ne keveredj ilyen ellentmondásba, ha csak ennyi az érvelésed! A kritika komoly felkészültséget tételez fel az adott témában:-)"

Nincs itt semmi ellentmondás csupán nálad léptek fel mondat értelmezési nehézségek. Igen én se láttam, de én veled ellentétben nem mondtam meg hogyan nézett ki biztosan, te ezzel szemben biztosra állítottad a kinézetét, erre mondtam hogy lehetsz benne ennyire biztos?

2020. jún. 29. 14:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg úgy nézhetett ki mint bármelyik közel-keleti.
2020. jún. 29. 15:49
 16/23 anonim ***** válasza:
14%

"Világosan le van írva benne, hogy Jézus zsidó volt."

Ja, ráadásul olyan emberek írtak róla, akik valószínűleg szintén nem léteztek, csak nekik tulajdonítják az adott részeket. Máté, Márk, Lukács, János létezése ugyanúgy megkérdőjelezhető, mivel 100+ évvel Jézus után íródtak ezek a részek és ez tény. Mégis azt mondják, hogy az apostolok írták, ami eleve egy hazugság.

Tehát a konklúzió, hogy az egész mese habbal.

2020. jún. 29. 16:09
 17/23 anonim ***** válasza:
32%
16. Jézus történelmi személyként is létezett. Legalábbis a NatGeon volt egy dokumentumfilm, ahol Jeruzsálem környékén tártak fel sírokat és több a Bibliában szereplő ember családi sírját is megtalálták. Jézus pont annyira volt történelmi személy, mint próféra, mint Mohamed, vagy Buddha.
2020. jún. 29. 17:43
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
17. Persze, Hórusz is. Egyiptom első királya.
2020. jún. 29. 18:26
 19/23 anonim ***** válasza:
Viasat historyn volt, hogy fáraók sírjait tárták fel, akik köztudottan Hórusztól származnak. De hogyan lehetnének ott, ha nem létezett volna Hórusz is?
2020. jún. 29. 18:28
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
18. Nem ugyanaz a kategória. Itt egy jól dokumentált közel - keleti Ókorról beszélünk. Teljesen objektívan jelenthető ki, hogy történelmi személyekről beszélünk.
2020. jún. 29. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!