Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezek a fehérbőrű szinkronszíné...

Ezek a fehérbőrű szinkronszínészek önszántukból ilyen primitívek vagy fizet nekik a baloldal, hogy provokáljanak?

Figyelt kérdés
[link]
2020. jún. 27. 12:52
1 2 3 4
 11/33 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
23%

Amerika nem Magyarország. Amerikában hagyománya van a fekete színészek elnyomásának, így ez egy meglehetősen érzékeny téma.

Értem, hogy innen nonszensznek tűnik, amerikai szempontból nem az. Ez fordítva is igaz, sok dolog nálunk vérkomolynak számít, egy amerikai meg hülyén nézne, hogy mit vagyunk ezen fennakadva.

2020. jún. 27. 14:14
 12/33 A kérdező kommentje:

Ebben nyílvánul meg a fekete színészek elnyomása, hogy egy fekete animált karaktert, fehérbőrűként szinkronizált?

Nem gondolom, hogy Amerikában is feltétlenül ekkora hagyománya van a szélsőséges liberálidiotizmusnak.

Ebben a videóban feketék mondják el a véleményüket a témáról, ők is ordító baromságnak és károsnak tartják ezt.

[link]

2020. jún. 27. 14:19
 13/33 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
20%

Mint írtam, ennek hagyománya van, ld. blackface.

De úgy érzem, nem igazán érdekel a válasz, csak szörnyűlködni akartál egyet azon, hogy más kultúrákban máshogy gondolkodnak az emberek.

Megérte anglisztikát tanulnom...

2020. jún. 27. 14:29
 14/33 anonim ***** válasza:

Alapvetően a színészeknek, pláne, ha ismert karaktereket személyesítenek meg nehéz "kitörni" a szerepből és teljesen más karaktert felvenni, mert az előző karakteréről való ismeretek "beleöröklődnek" a következő szerepbe.

Szinkronszínészeknél a bármilyen(a kövér-sovány/kigyúrt nem kigyúrt is jellemző probléma) fizikai eltérés a játszott karaktertől azt is tudja jelenteni ,hogy a játszott karakter sikerét nem tudja kamatoztatni, mert "nem erre gondoltak" a nézők(arról, hogy a reakció az, hogy "nem erre számítottunk" a Cleveland-et játszó színész konkrétan írt is).

Azaz valahol megszemélyesít x szerepet, és a nézők később ezt várják egy következő sorozatban ha a néző nem ezt a "csomagot kapja" akkor a "valami nem ok" érzés alakul ki benne, aminek a kezelését a filmkészítők mostanában ritkán vállalják.

Pl (Sean Bean majdnem mindig gyorsan meghal egy jellemző példa, MacGyver újraindításnál is gond volt, hogy a korábbi színészt és a karaktert nehezen lehetett "szétválasztani" a fejekben)

2020. jún. 27. 14:37
 15/33 A kérdező kommentje:

Én is ugyanezt érzem veled kapcsolatban. Nem reagálsz érvekkel.

2020. jún. 27. 14:57
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
És az rendben van, hogy egy fehér bőrű karaktert néger játszik pl. a Setét toronyban? (Ott még a történet szempontjából is fontos a 2. könyvben.)
2020. jún. 27. 15:13
 17/33 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
33%

"Én is ugyanezt érzem veled kapcsolatban. Nem reagálsz érvekkel."

Konkrét érvvel reagáltam, nem tudom mi kell ennél több. Próbáld meg újraolvasni és értelmezni.

2020. jún. 27. 15:30
 18/33 anonim ***** válasza:
70%

Ez még oké lenne, ha ez fordítva is így működne, mert akkor azt mondom, hogy autentikai kérdés. Én szeretem, ha autentikus egy film, DE nem ez a helyzet. Nem tudom mi lett belőlük, de voltak olyan projektek, hogy egy fekete játszotta Julius Caesar, Achilleus, vagy valami angol királynő szerepét. Ezek egy része, ha jól tudom a publikum felháborodása miatt nem is került adásra, de sokat elmond, hogy ez Hollywoodban végigmehetett a stúdión, míg a fehér játszik feketét esetben csak szinkronhangokról van szó, mégis elutasítják a dolgot.

Ennek amúgy nincs is nagyon jelentőssége, mert egy gyakorlott szinkronszinész tudja utánozni egy másik rassz hangját, tehát itt nem igazán autentikai kérdésről van szó.

Ha feketék ennyire szegregálódni akarnak, akkor fehér orvoshoz se menjenek.

2020. jún. 27. 15:48
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Eddig mindkét irány "végigment"(jelenleg is aktív színészek mondták le a dolgot) de most ezután egyik se fog a stúdiók nyilatkozata szerint.

2020. jún. 27. 15:54
 20/33 A kérdező kommentje:
"Blackface" -nek mi a franc köze van ahhoz, hogy egy fehér szinkronizál egy feketét?
2020. jún. 27. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!