Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A BLM-tüntetések félelmet...

A BLM-tüntetések félelmet kelthetnek a többségi, fehér emberekben?

Figyelt kérdés

Egy notórius bűnöző halála miatt tüntetnek világszerte Amerikától Ausztráliáig. Boltokat fosztanak ki, random fehér járókelőket lincselnek világszerte (jelentős túlerőben), mindenféle szobrot ledöntenek ok nélkül, rendőrmentes övezeteket alakítanak ki (tegnap megöltek egy embert egy ilyenben), gyűlöletre uszítanak a rendőrökkel szemben, Black lives matter-es mezekben játszanak európai csapatok, világszerte térdepelnek, fenyegetően felemelve öklüket a magasba, bűnösnek nyilvánítják a fehéreket, miközben 150 éve megszűnt a rabszolgaság, a feketékkel szembeni elnyomáson siránkoznak, fehéreket kényszerítenek térdelésre, mások lábának megcsókolására... Van egy videó, ahol egy kigyúrt fekete ápoló péppé veri az egyik öreg beteget. Már többen meghaltak.

Ez az egész túlmegy a szolidaritáson, és inkább túlzott sovinizmusnak, rombolásnak, rasszizmusnak tűnik. Bennem félelmet kelt.

2020. jún. 22. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%

"A BLM-tüntetések félelmet kelthetnek a többségi, fehér emberekben?"

Remélem igen.

Ha nem, akkor nagyon nagy baj van, megszűnt az emberek elemi védelmi ösztöne.

De miért a "többségi, fehér emberek" a kérdésed? Miért hiszed hogy azokban akik nem fehérek, nem kelt ugyanúgy félelmet hogy bármikor megtámadhatják, kifoszthatják őket?

2020. jún. 22. 11:17
 2/15 anonim ***** válasza:
8%
Megöltek egy embert, na és? Az influenza több emberrel végez.
2020. jún. 22. 12:04
 3/15 anonim ***** válasza:
6%

Tűnik! Ha nem tudjuk, miről van szó.

Ha azonban a mélyére nézünk, tisztulhat a kép, ez azonban rasszista szemlélettel lehetetlen.

Én fehér ember vagyok, természetesen zavarna, ha a lakásom környékén lennének zavargások. Nagyjából úgy, ahogy egy árvíz is zavarna. De hogy félnék, utálnám, no az kizárt. Mert tudom, mi miért történik, tudom milyen egy kilátástalan helyzetű ember viselkedése. Azt nem mondtam, hogy szeretem ezt, csak hogy tudom. És azt is, ez a természet törvénye szerint történik, abba akkor fog maradni, ha megszűnik az ok (mint árvízkor az eső). Az ok pedig az amerikai fehér többség viselkedésében keresendő.

2020. jún. 22. 12:07
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 3,

nézz már rá az amerikai bűnözési statisztikákra.Akiknek változtatni kell, azok a feketék.Tele vannak velük a börtönök, vezetik a stazisztikákat.

2020. jún. 22. 12:30
 5/15 A kérdező kommentje:

3, a feketéket nem nyomják el jelenleg sem, a rasszizmus nem lenne ok boltok kirablására, rendőrök elleni uszításra, fehérek meglincselésére, és egy bűnöző nevét sem normális világszerte skandálni.

Épp a tüntetők rasszizmusa a probléma.

2020. jún. 22. 12:38
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Egyéni dolog, hogy kiben mi kelt félelmet.
2020. jún. 22. 12:54
 7/15 anonim ***** válasza:
9%
Az, hogy a nagy nyilvánosság előtt négy rendőr nyolc perc alatt gyakorlatilag halálra kínoz valakit az kelt bennem félelmet! Az nagyon!
2020. jún. 22. 14:13
 8/15 anonim ***** válasza:
73%
#7, hálistennek, ti bűnözők jobb is, ha féltek.
2020. jún. 22. 14:15
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem bőrszíntől függetlenül félelmet kelthet, és kelt is.
2020. jún. 22. 14:40
 10/15 A kérdező kommentje:
7, Amerikában ilyen a rendőrség, és ez csak egy eset volt, és egy komolyabb bűnözőről van szó. Van egy csomó hasonló eset. De furcsa lenne, ha egy ilyen után White lives matter feliratú mezben játszana Liverpool Angliában (meg minden más csapat), és világszerte fehérek fosztogatnának és lincselnének... Például dél-Afrikában, ahol amúgy is ők vannak kisebbségben.
2020. jún. 22. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!