Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az N betűs szónál tudnak...

Az N betűs szónál tudnak külömbséget tenni a feketék, kontextus alapján, hogy megsértődjenek e, vagy sem?

Figyelt kérdés
Gondolok olyanra, hogy például egyetemen növények latin neveit tanulják és akkor a fehér tanár elkezd beszélni a Pinus nigráról. Vagy mondjuk a mexikóiak beszélnek az utcán és kimondják, hogy negro, mint fekete, mert ők csak így tudják szólítani őket a saját nyelvükön. Esetleg Európában járva a szerencsétlen újlatin nyelvű országok fehér lakóira is megsértődnek, amikor ők mondjuk a fekete kóláról beszélnek, de nincs más szavuk a színre, mint a negro egy változata?

2020. jún. 13. 01:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakik megszólítására használod, akkor sértő.

Mondjuk a malájban az anjing putih (fehér kutya) is csak akkor sértő, ha rád használják.

2020. jún. 13. 02:02
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Szerinted az nem elég különbség hogy angolul kb "nigró"-nak kell kiejteni? Ha valaki azt mondja fonetikusan hogy "negro" abba semmi sértő nincs, ugyanaz mintha a "néger" szót mondanád ki.
2020. jún. 13. 19:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát az alapján, amikor Drake idejött és sértődve posztolta ki a negro cukorkát, nem csodálkoznék.
2020. jún. 13. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Az nem Ludacris volt?:D
2020. jún. 13. 21:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom már 😅 .
2020. jún. 13. 23:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Ő is, de én 50 centre emlékeztem, ő kezdte.
2020. jún. 13. 23:34
 7/7 anonim válasza:
0%

En fekete vagyok es amerikaban elek. Nem, nem kepesek kontextust felismerni ha kimondod ezt a szot. MK Ultra agymosas altal ha valaki kimondja ezt a szot automatikusan bevannak programozva, hogy megsertodjenek.

Regen lattam ilyen remhulye kerdest.

2020. jún. 14. 14:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!