Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért állítják sokan, hogy...

Miért állítják sokan, hogy fehér rendőrök ölték meg George Floydot?

Figyelt kérdés

Nyilvános az elkövetők neve és arca, tisztán látható, hogy az egyik rendőr ázsiai volt, és ránézésre egy másikról valószínűsíthető, hogy kevert etnikumú.

[link]

2020. jún. 6. 14:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Senki nem állítja, hogy mind fehér volt, sőt még az olyan liberális lapok is mint a CNN leközölte, hogy 4-ből csak kettő volt fehér.

De ez nem egy lényeges aspektus... Nem a színekkel van a probléma, hanem összességében a rendőri brutalitással és hatalommal való visszaélésekkel. Nem csak a feketéknél szemben, de főleg velük szemben.

Ha pedig annyira bele akarsz menni a színekben, aki rátérdelt a nyakára és megölte, az speciel pont fehér volt.

Az áldozat pedig fekete...

Igen.

Nem értem, hogy miért kell ezt csűrni-csavarni és úgy csinálni, mintha ez nem egy tény lenne, hanem vélemény kérdése lenne.

2020. jún. 7. 10:27
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

Fehérekkel szemben is előfordulnak ilyen esetek, csak azokat nem fújja fel annyira a média, mert akkor nem lehet rasszistázni. Igaz, hogy most sincs semmi alapja, de a buta embereknek már elég annyi, hogy a "gyilkos" (aki nem is gyilkos, de valamiért ezt sem hirdetik) fehér volt, az "áldozat" meg néger.

Ha esetleg mégis gyakrabban halnának meg négerek rendőri intézkedés közben (amiben egyáltalán nem vagyok biztos), az azért van, mert ellenük gyakrabban kell erőszakot alkalmazni, ugyanis ők maguk erőszakosabbak.

2020. jún. 7. 10:35
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

Nem szívinfarktus okozta a halálát ezt a minesotai boncmester aki a kormány fogadott fel ő állapította meg,vagyis korrupt volt hazudott mert a másik kirendelt szakértő egyértelműen megállapította hogy a nyakára mért nyomás okozta a halálát ,nem volt semmilyen szívinfarktus.

Meg az is milyen poén hogy pont most kap szívinfarktust amikor egy rendőr rátérdel a nyakára?

Nagyon gyenge védekezés ,még az is jobb védekezés hogy George-ot egy meteor találta el pont akkor amikor berakták a mentőautóba.

2020. jún. 7. 10:38
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha egyébként szívinfarktust kapott volna, az adott szituációban az is a rendőrök felelőssége lett volna...

Az eljárás szabálytalan volt, ez egy tény, nincs mit ezen vitázni... Bármelyik jogász megmondja a felvételek alapján.

2020. jún. 7. 10:44
 15/20 A kérdező kommentje:

Azt nem is vitatja (szinte) senki, hogy rendőri túlkapás/hatalommal való visszaélés történt. Már a zavargások kirobbanása előtt is 100% volt, hogy a rendőrök bíróság előtt kötnek ki.

2020. jún. 7. 10:53
 16/20 anonim ***** válasza:
#14 Lehet, hogy az eljárás szabálytalan volt, de egyrészt önmagában nem okozott volna halált, másrészt semmi nem utal rá, hogy rasszista indíttatásból tett volna így a rendőr.
2020. jún. 7. 10:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, szinte senki, de az egyik kommentelő itt mégis ezt teszi, méghozzá elég vehemensen...
2020. jún. 7. 10:58
 18/20 A kérdező kommentje:

Igen, egy válaszoló, én meg azt mondtam, >szinte< senki nem vitatja. Léteznek rasszisták, léteznek, akik mosdatni akarják a rendőröket, amennyire tudják. Az az egyik válaszoló is épp ezen kommented előtt (is) elismerte, hogy az eljárás szabálytalan volt.

Te viszont kerek perec kijelentetted a 11-es válaszodban, hogy senki nem állítja, hogy a rendőrök mind fehérek voltak, ami nettó nem igaz. A médiában lehet, hogy nem, de a közösségi médiában nagyon sokan.

2020. jún. 7. 11:03
 19/20 anonim ***** válasza:

#18.

Jogos.

Én a médiára gondoltam... Egyébként biztos van olyan szélsőséges lap is, ami vitatja, hogy nem mind fehérek voltak, de szerintem azok biztosan elég underground weboldalak.

Tehát amit írtam, az költői túlzás volt.

Mert én azt tapasztalom, hogy kevés az ilyen...

A CNN is elég szélsőségesen balos, ahogy a Fox meg jobbos.

De a CNN például nem állította, hogy mind fehér volt.

Gondolom esetleg Twitteren láthatsz ilyen kommenteket, szélsőségesektől, esetleg most sértődött és indulatos feketéktől (?).

2020. jún. 7. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:

"Rengetegen állítják a közösségi médiában, hogy mind a négy rendőr fehér, illetve fehér felsőbbrendűségi indíttatású volt a gyilkosság."

A közösségi média az olyan mint egy pöcegödör, mindenki beleteheti a maga szarját. Ezért nem kéne komolyan venni senkinek. Sajnos sokan komolyan veszi, ezért csúszunk át egy ún. post-truth korba, amikor nem az számít, hogy mi történt, hanem mit mondanak annak. A média értsd. a hivatásos médiumok nem beszéltek sosem arról, hogy négy fehér megölt egy feketét rasszista indíttatásból.

2020. jún. 7. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!