Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek normális, hogy az...

Szerintetek normális, hogy az egész világ egy bűnöző miatt tüntet?

Figyelt kérdés

Hova fajul a világ? Most komolyan (bőrszínétől függetlenül) egy bűnözőért tüntet mindenki? Mi lesz a következő? Azért fognak majd tüntetni az emberek, hogy a feketék ne menjenek börtönbe, mert ha egy fehér rendőr börtönbe zár egy feketét, akkor az is rasszizmus lesz?

Ez az ember is börtönbe ment volna, és őt siratja az egész világ. Persze durva, hogy milyen brutális módon ölték meg, és nem érdemelte volna meg de nem volt ártatlan, hogy mindenki napokig, hetekig sirassa őt. Pláne, hogy nem ez volt az első ilyen eset Amerikában a feketékkel szemben, és nem is az utolsó.

Szóval felesleges is a tüntetés, mert ez nem old meg semmit, sőt, aki rasszista annak elege lesz ebből és már csak azért is feketéket fog ölni.

De tuti az lesz a következő, hogy azért tüntetnek majd, hogy a fekete gyilkosok, bűnözők ne menjenek börtönbe, mert nekik is jár a szabadság, és rasszizmus lesz ha börtönbe zárják őket.

2020. jún. 3. 12:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ebből még nem lesz "nagyob dolog". De azért érdemes látni az összefüggéseket a fasizmus vs. kommunizmus és a mostani tolerancia vs intolerancia eszméinek kibontakozó harcában. Az első páros harca lángba borította a világot 100 évre és köszönhetünk nekik 2 világháborút. Vajon hogy végződik a két új eszme küzdelme? Vajon ezek is radikalizálódni fognak mint a kommunizmus és a fasizmus? Erre már most vannak látható jelek. Nem biztos, hogy szeretném látni a végét.
2020. jún. 4. 12:31
 12/27 A kérdező kommentje:
Miért 11-es, szerinted mi lesz a vége?
2020. jún. 4. 13:29
 13/27 anonim ***** válasza:
39%
USÁ-ban gyakori, hogy ilyen visszaeső rugdosó bűnöző szájába lépnek. Sajnos most felvétel készült róla és allergiás is volt. Pech
2020. jún. 4. 13:38
 14/27 anonim ***** válasza:
67%
Floyd halála utolsó csepp volt abban a bizonyos pohárban. Tegyük fel, hogy bűnöző volt. Tegyük fel, hogy mondjuk hamis pénzzel akart fizetni (amire az égvilágon semmi bizonyíték nincsen). Ezt érdemli? Halált? Komolyan ilyen értékrenddel rendelkeztek páran? Ti tudnátok egy ember nyakán térdelni, miközben levegőért könyörög? 10 percen keresztül? Az meg hogy nem vagytok tisztában azzal, hogy amerikában milyen állapotok uralkodnak (könyörgöm, az elnökük is saját bevallása szerint is rasszista), akkor csak azt tudom ajánlani, hogy tájékozódjatok hiteles forrásokból. Jogi egyetemre járok és eddig minden egyes tanárom, ha szóba került az USA megjegyezte, hogy mennyire nincs rendben az, ami ott zajlik.
2020. jún. 6. 16:36
 15/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, én sem azt mondom, hogy megérdemelte a halált, de kezdjük azzal, hogy nem hiszem, hogy ő volt az első fekete bűnöző, akit a rendőrök megöltek volna. Akkor eddig miért nem tüntetett senki? Miért csak most kezdett el mindenki tüntetni a több századik fekete gyilkosságnál?

A másik meg az, hogy pont az imént hallottam, hogy valaki ezzel kapcsolatban azt írja, hogy sokszor a feketéket akár ártatlanul is képesek börtönbe zárni, csak a bőrszíne miatt. Emiatt gondolom azt, hogy ha az embereken múlna, akkor még a börtönbüntetést is eltörölnék a feketékkel szemben. Most független Floyd halálától, de a fehérek annyira kiállnak a fekték mellett, bezzeg, ha egy fehéret ölnek meg a feketék, ő érte senki nem áll ki, a saját faja nem. És lassan már az lesz a következő, hogy azért fognak tüntetni, hogy ne kerüljenek a feketék börtönbe, még akkor sem, ha több tíz emebrt megöltek esetleg, mert ha őt börtönbe zárják már az is rasszizmus.

2020. jún. 6. 18:23
 16/27 LazyJones ***** válasza:
76%
#15 Szépen ferdíted a tényeket, csak kár, hogy a vége hülyeség lesz. Senki nem fog azért tüntetni, vagy azért felemelni a hangját, hogy a gyilkosokat ne ültessék le. Azért viszont igen, hogy a RENDFENNTARTÓK ne viselkedjenek rasszista indíttatásból, ne söpörjék be a szőnyeg alá, ha a rendőrség túlkapásai emberéletekbe kerülnek, vagy azt, ha valakit a bőrszíne miatt ölnek meg. Tüntettek korábban is, ha nem vetted észre, eléggé vaknak kell lenni hozzá, ez a mostani annyival másabb, hogy a közelmúlt eseményei lenyomták annyira az ingerküszöböt, hogy most több helyen szakadtak át a gátak. Ettől még nem mentegetik a bűnözőket, most sem arról volt szó, hogy Floydot meg se lett volna szabad érinteni, hanem azért, hogy nem kellett volna szadista módon megölni azért, mert fekete volt, az őt előállító rendőr meg véletlenül épp rasszista.
2020. jún. 6. 18:39
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

18:23: nem ő volt az első, hanem idén már minimum a HARMADIK, ahol ok nélkül legyilkolnak egy feketét, vagy a rendőrök, vagy magukat annak képzelő honpolgárok.

Ez például megvan? [link]

2020. jún. 6. 19:40
 18/27 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom, hogy eddig hol éltél, de rengeteg tüntetés volt már pont az ilyenek miatt. Pár éve egy tizenpár éves fiút csak azért lőttek le a rendőrök, mert fekete kapucnis pulóverben volt és ez nekik gyanús volt. Akkor is nagy tüntetések voltak. Mondom, utolsó csepp a pohárban, most ezért hallani ennyit erről (meg azért is, mert Trump a végletekig leszarja és inkább bezárkózott a bunkerébe és twitteren üzengetett, hogy a tüntetők közé lövet). Felsorolni nem tudom, hogy hány és hány ilyen van (pl. a napokban egy 3 éves kisfiút lőttek meg gumilövedékkel a fején - örökre megmarad a helye - mert az anyjával hazafele tartottak). Megint a napokban láttam egy videót, ahol a 14 (!!!!) éves kislányt ököllel ütlegel egy megtermett fehér férfi a földön.

Amúgy azt kéne megérteni (bármilyen nehéz is), hogy amerikában (meg máshol sem) nincs fehérek elleni rasszizmus! Mondhatnak rád csúnyákat nem fehérek, de nem fognak csak azért elutasítani egy állásinterjún, mert fehér vagy; nem fognak leköpni az utcán csak azért, mert fehér vagy; nem fognak súlyosabb büntetést adni, csak azért meg fehér vagy; és nem mellesleg nem fognak az utcán a rendőrök megverni, megölni, lelőli csak azért mert fehér vagy. Nyilván minden erőszak ellen fel kell lépni, de csak az álomvilágban élők gondolják azt, hogy minden esetben ugyanolyan elbírálást kap egy fehér és egy más színű.

És ha azt gondolja valaki is, hogy ugyan, ezek nem történnek meg, akkor el kell, hogy keserítsek mindenkit: de, pontosan így működik és attól még nem lesz igaz, mert valaki homokba dugja a fejét.

Valamint ez az "azért fognak tüntetni, hogy egy fekete se kerüljön börtönbe" egy borzasztóan ostoba megszólalás volt, már elnézést. Azért tüntetnek (feketék és nem feketék), hogy ne súlyosítson a büntetés kiszabásán a feketék színe. Mert az usában sajnos így történik.

2020. jún. 6. 19:46
 19/27 anonim ***** válasza:
11%

#18: eléggé úgy tűnsz, mint aki még nem járt az USA-ban, nem tudom mi alapján osztod az észt. A sajtó propaganda. Mindegyik. Az index is, meg az origo is, a cnn és a foxnews is.

Ajánlom látogass meg egy amerikai nagyvárost, hagyd el a bevásárlóutcát, és kívánom hogy te is tévedj be fekete és latino környékte fehér emberként. Utána mást fogsz gondolni.

2020. jún. 7. 12:04
 20/27 anonim ***** válasza:
87%

köszönöm szépen, jártam már az USA-ban és pont én vagyok az, aki nem az origóból tájékozódik, hanem független külföldi sajtóból. valamint megnézem mind a két oldalt. sőt, sok amerikai fekete és nem fekete ismerősöm is van, sőt a tanáraim nagy része is rengeteg időt töltött már el az usában (jogászok) és én nekik és a józan eszemnek hiszek.

nem tudom, hogy te mi alapján osztod azt észt, mert az égvilágon semmit nem állítottál és nem adtál érdemben hozzá a sztorihoz. senki nem állította, hogy a feketék között nincs szemét, de ő nem a bőrszíne miatt szemét, hanem mert egyszerűen az. és ezek a csoportok ugyanúgy megtalálhatók a fehérek között is, szóval igazán nem értem a különbségtételt. úgy beszélsz, mintha a fehérek áldott szent bárányok lennének, pedig náluk több bűnt a történelem során senki nem követett el.

ismétlem, homokba dughatod a fejed és választhatod az ignoranciát és a tudatlanságot, de ettől függetlenül nem lesz igazad.

amúgy fehér nőként (ha már ezt ki kell emelni) semmilyen alja közösség közé nem mennék, se fehérek, se feketék közé, mert abból csak bajom származna. sajnos egy ilyen világban kell élnem. de azt állítani, hogy csak azért, mert valaki fekete egy szar, szemét, semmirevaló alak, ostobaságra vall.

ajánlom látogass el a twittere, ahol nagyjából minden tartalmat kiengednek, rengeteg videó megtalálható arról, hogy milyen szintű a rasszizmus az USA-ban, valamint személyes beszámolók megnézését is ajánlom. Szakirodalmak, tanulmányok is a rendelkezésedre állnak, tájékozódj.

2020. jún. 7. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!