Ha George Floyd esete bőrszíntől független, és "csak" a rendőri agresszió a probléma, tudnátok hasonló eseteket hozni fehér áldozattal?
Itt olvasgatva látom, elég gyakori itt az az álláspont, hogy a George Floyd ügynek semmi köze nincs a rasszizmushoz és fehérekkel szemben is bőven van hasonló mértékű rendőri agresszió és túlkapás, csak azokból nem lesz hír. Tudnátok konkrét (természetesen USA-beli) ilyen eseteket sorolni, linkekkel? Nem olyanra gondolok, hogy egy akció alatt a fehér áldozat megsérült vagy egy közveszélyes ámokfutót meglőttek, hanem például a George Floyd, Michael Brown, Eric Garner megöléséhez hasonló esetekre.
Amúgy nem felesleges provokációnak szánom és elfogadom, ha hasonló mértékben előfordul, de ezt forrásokkal alátámasztani még senkitől sem láttam.
#12 vagyok:
+ azt se felejtsük el, hogy a bőrszínt csakis akkor említi a média, ha fehér öl meg feketét/arabot/stb.., ha fordítva akkor erről mélyen hallgatnak, és senkinél se veri ki a biztosítékot, pedig ezekből az esetekből jóval több van.
"Kicsit azért kilóg a lóláb". A fekete tulaj küldte rá az alkalmazottjait, hogy vegyék vissza tőle az árút. Ő hívta fel telefonon a 911-et a "szörnyen részeg" alak miatt.
Utólag most: "MINDENKI úgy ismerte, mint "Gentle Giant", azaz "Gyengéd Óriás", mert kifejezetten nagy termetű, erős, határozott, de gyengéd, kedves, szerethető, barátságos ember volt, aki SOHA nem lépte át a határokat!"
Ebből a "giant" stimmel. Néztem a korábbi képeit. Ha találkoztam volna vele az utcán, biztos átmegyek a túlodalra...
"-KLAUSZTROFÓBIÁS volt...A családtagjai pedig elmondták, hogy még lehúzott ablakokkal sem, ezért nem ült be az ő autójukba sem, de még a sajátjába sem, pedig ott egyedül lett volna a komplett belső légtérben. Nem hogy egy rendőrautó hátsó ülésére, 2 másik emberrel egy autóban."
Ez érdekes, mert ő vezette a saját kocsiját, a mellette ülő szintén fekete utast elengedték a rendőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!