Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi köze van a rasszizmusnak...

Mi köze van a rasszizmusnak George floyd halálához?

Figyelt kérdés

2020. jún. 1. 12:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
76%

"Mert ha fehér bőrű lett volna,nem lettek volna ilyen kegyetlenek a rendőrök."

Honnan tudod?

2020. jún. 2. 20:21
 32/61 anonim ***** válasza:
81%

30.

Honnan tudod, vagy honnan vagy olyan biztos, hogy akkor nem lettek volna ilyenek? Olyan tényként kezeli ezt mindenki, mintha valami kőbevésett igazság lenne. Holott nem tudhatod te sem, én sem, senkisem. Ha valaki agresszív az mindenkivel az. A rendőrök nem rasszisták, hanem simán csak agresszívek és hatalmaskodóak, ahogy itthon is.

Csak itt nincsenek ilyen ügyek, itt max az lehetne, hogyha a traffipaxozó rendőrök a cigányt meszelik le akkor mondhatná, hogy "rasszista rendőr, DIREKT őt meszelte le", csak azért, mert cigány. És azért kapta az 50000 Forint büntetést, az autó hibás alkatrészei, és a gyorshajtás miatt "bezzeg, ha fehér lett volna" akkor csak 10000 büntetés vagy kenőpénz elég lett volna. Holott nem.

Lásd a More Tévé egyik epizódját amikor a rendőr lemeszeli Gazsiékat:

"Miért vagyunk mink megállítva? Csak azért, mert roma vagyok?"

Rendőr:

"Engem a rendszám nélküli autók jobban érdekelnek..."

2020. jún. 2. 20:26
 33/61 anonim ***** válasza:
46%

Biztos hogy voltak már Amerikában fehérek ellen is rendőri túlkapások de a feketék ellen sokkal több a túlkapás.

Amerikában a feketék ellen valószínűleg ugyan olyan lehet a társadalmi viszonyulás mint itt Magyarországon a Romák ellen való viszonyulás.

Előítéletek a kinézet alapján származás alapján.

Az nem bizonyítható hogy valóban azért voltak ilyen kegyetlenek a rendőrök mert a férfi fekete volt viszont az egyértelmű hogy a rendőrök súlyosan hibáztak a intézkedésell kapcsolatban.

Az a rendőr aki pedig térdelt a férfi nyakán kifejezetten kegyetlen volt mert hiába könyörgött a férfi hogy nem kap levegőt ugyanolyan erősen térdelt a nyakán még akkor is amikor már eszméletét vesztette és még akkor is amikor kijöttek a mentők.

Nem tudom hogy ezt a rendőrt honnan szalajtották vagy hogy milyen képzést kapott de egy ilyen rendőr aki nincs tisztában a jogokkal nem tudja hogy egy helyzetben milyen intézkedésre van szükség az nem rendőr ,és semmi keresnivalója a rendőrségen.

Nem véletlenül az a rendőrség szlogenje hogy szolgálunk és védünk.

2020. jún. 2. 20:33
 34/61 anonim ***** válasza:
84%

33.

Mondjuk én azt nem értem, ilyen esetekben miért nem használják csak simán a sokkolójukat (ha nincs nekik, miért nincs?), mert el tudom képzelni mit művelt az áldozat is a nyaktérdelés előtt. Általában nem úgy viselkednek ilyen esetekben, mint egy jólnevelt, tisztességes polgár. "F**k you pigs, all cops all bastards, madafaka, ájkiljú és egyéb válogatott szitkok, hevesen gesztikulálva, fegyver-elővételre utaló mozdulattal kísérve olykor. Persze erre nem az a megoldás amit a rendőr csinált, hanem egy kis nyugtató az ösztökével. Utána szakszerű bilincselés és irány a fogda, ahol lehet szépen megmagyarázni az előtte mutatott "példás" viselkedés okait.

2020. jún. 2. 20:45
 35/61 anonim ***** válasza:
62%

Így van ha valóban erőszakosan ellenállt a férfi akkor valóban az lett volna a helyesebb és humánusabb megoldás ha gáz sprayt vagy sokkolót vagy más nyugtató eszközt használtak volna akkor nem lett volna belőle tragédia.

A Amerikai rendőrség felvan szerelve ilyen vagy ehhez hasonló eszközökkel , egyszóval nagyot hibáztak a rendőrök.

Nagyon sajnálom egyébként szegény embert ,nem egy erőszakos gyilkos vagy pedofil ember halt meg ,csak annyi volt állítólag a bűnne hogy hamis pénzzel probált fizetni.

Ha gyilkos lett volna vagy pedofil akkor nem sajnálnám, de így nagyon sajnálom szegényt.

2020. jún. 2. 20:53
 36/61 anonim ***** válasza:
79%

35.

Az a baj, hogy állítólag az volt. Utólag, főleg ha ilyen nagy nyilvánosságot kap egy eset és a média picit hajlik is rá, hogy bizonyos szemszögből mutassa be az esetet (rasszista rendőr, vétlen áldozat), akkor hajlamosak kicsit úgy csavarni a dolgot, hogy az jöjjön le belőle, amit szeretnének, hogy lejöjjön. Ismét hazai dolgok ugranak be, amikor a bűneset közben elkapott romák mindig olyan béna kifogásokat meg meséket találnak ki - és közli le némelyik újság - hogy rossz hallgatni.

Fiktív példa: Egy roma figura betörni készült, szétverte/letépte az ajtót, mire a benti harci kutya megtámadta, de sikeresen elmenekült egy póznára. A rendőrnek előadott története ilyesmi volt: "Én csak kocogtam, és egyszercsak megláttam, hogy megtámad egy kutya. Ijedtemben kitéptem azt az ajtót, és bemenekültem a lakásában a szekrény tetejére" - na ne.

De igazi példa: Mortimer/Józsika eset. Az a magyar újságírás és politika legnagyobb buktája volt. Előre rasszizmust kiáltani, kvázi neonácinak beállítani a támadók, Józsikát sajnáltatni mielőtt kiderültek volna a részletek - nagy hiba volt.

2020. jún. 2. 21:02
 37/61 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Daniel Shaver esete egy hotelben történt meg, nem követett el semmit, egyáltalán nem ellenkezett, négykézláb mászott a rendőrök felé és agyonlőtték mert odanyúlt a nadrágjához hogy felhúzza.

2020. jún. 2. 21:40
 38/61 anonim ***** válasza:
77%

37.

Ilyen is van, valóban, ezek a rendőrök büntetést érdemelnek. A probléma ott indul, hogy ilyenkor a tüntetők kb. rögtön azzal jönnek, hogy az ÖSSZES rendőr ilyen. Mi ez, ha nem általánosítás és előítélet? Amit viszont maguknak mindig kikérnek?

2020. jún. 2. 21:44
 39/61 anonim ***** válasza:
69%
Sokkal felkavaróbb a fenti Shaver-ügy, fent van a neten, 5 percig ordibálnak a rendőrök, és mindenféle dolgot csináltatnak vele, és fenyegetik, hogy lelövik. A végén már sírt, és szitává lőtték. Egy fiatal, hófehér, szemüveges srácot egy szállodában. Ez engem valahogy sokkal jobban megérint. Sokkal értékesebb tagja lehetett a társadalomnak, és etnikailag is közelebb áll hozzám, mint egy yamadfakázó afrikai, akik most csordaként lopják szét az üzleteket és erőszakoskodnak az erőszak ellen tiltakozva.
2020. jún. 3. 08:39
 40/61 anonim ***** válasza:
50%

Még egyszer amikor gyerek voltam a 2000-es évek elején láttam a híradóban hogy Amerikában kergettek egy fekete meg egy fehér bűnöző párost és a feketét amikor elkapták annyira üték már a rendőrök térdelték minden a fehéret meg csak leteperték és megbilincselték de őt nem ütték.

Amerikában a feketék ellen való rendőri túlkapások már nagyon rég múltra tekint vissza több évtizedes viszályt robbantott ki George Floyd halála.

2020. jún. 3. 16:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!