Észak-Koreában milyen az iskola rendszer?Hogy néz ki ott egy középiskola?
2012-ig más volt, de ma már:
Óvoda: 4-6 éves (csak a második év kötelező)
Általános: 6-9 éves
Alsó-közép: 10-13 éves
Felső-közép: 13-16 éves
Az alsó- és felső-közép egyben van.
DE! Lehet választani.
13 évesen az alsó-közép utolsó évében jelentkezni lehet komolyabb, "Nagy-közép" iskolába, ami 14-20 éves korig tart 6 éven keresztül. Rengetegen választják ezt, mert valamire való pozícióba (már ha az alap politikai feltételek adottak) csak innen lehet bekerülni.
A tankötelesség egyébként 16 éves korig tart.
K. N.
Szuper,hogy van aki tudja C:
És milyen az oktatás színvonala vagy a tantárgyak?pl egy átlag budapesti gimihez képest
#3/Kérdező:
Szerintem nem olyan rossz a színvonal. Én Nagy-középben tanítok, illetve egyetemen tartok előadást, a többiről nem nagyon tudok mit mondani.
A lentiek az egyetemre nem érvényesek.
Matek: Teljesen rendben van. 14 évesen már teljesen jól megy a deriválás, integrálás is.
Irodalom/Nyelvtan: Ez nem sokban különbözik, csak nem nagyon van például "verselemzés", csak a gyakorlati tényezők. Fogalmazáskészség, szókincs, stb.
Ének: Kicsiként a meghatározott dalokat (értelemszerű milyeneket) kell megtanulniuk. Középiskolában pedig már komolyabb zeneelméletet tanulnak, illetve legalább egy hagyományos Koreai hangszeren meg kell tanulni játszani.
Testnevelés: Általános erőnléti feladatok, pontos masírozás, azonnali reakció. Nagyon ritka, hogy bármilyen "játék" tevékenység legyen.
Angol: Nagyon jól tanulnak. A nyelvoktatásra nincs állami tanmenet, tanártól függ, hogyan oktatja, csak az iskolavégi vizsga szintje van megadva amit el kell érni, az, hogy az évente hogyan tevődik össze, milyen tempóban, teljes mértékben a tanár dolga.
Informatika: Ez nem sokban különbözik a világ átlagától. Kicsit szegényes, de komolyan van véve. Programozást, weblapkészítést értelemszerűen nem tanulnak, de a végzett diákok bármikor megszerkesztenek bármilyen dokumentumot vagy táblázatot tökéletesen, illetve bármikor átírnak bármit a RedStar OS-en, természetesen az Ange kivételével.
Háztartástan: Ahogy a neve adja. Főzés, takarítás, háztartási gépek használata, barkácsolás, kézműveskedés, szabás-varrás, stb.
Ezek a kötelező tantárgyak. Szerintem nem hagytam ki semmit, bár mivel eléggé összefolyik az írásom, így lehetséges azért.
K. N.
Most nézem, te ugyanaz a kamutroll vagy, aki 3 éve az én Észak-Koreás kérdésemhez is írta a sületlenségeit:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!