Líbiában miért utálták Kadhafit mikor jóléti állam volt?
20:54: a fenéket éltek jobban. Az olajjövedelmekből működött az egész ország. Ráadásul brutális diktatúra volt, de természetesen még mindig összehasonlíthatatlanul jobb volt a helyzet, mint a mostani káoszban.
Kadhafi megbuktatását pedig nem tudom, miért kell mindig az amerikaiakra kenni. Az ellene való NATO-fellépést először Sarkozy, aztán Berlusconi kezdte mindenáron erőltetni. Az USÁ-t gyakorlatilag úgy rángatták bele a konfliktusba. Úgyhogy Európa elárasztása afrikai migránsokkal legfőképpen az említett két jobboldali populista árulónak köszönhető - mivel mindketten jelentős szívességeket köszönhettek Kadhafinak. Így hálálták meg.
"Most ölik és kínozzák meg őket"
Most IS. Kadhafi egy gyilkos diktátor volt, ne mentegesd már.
Líbiában éltek az ismerőseim Kadhafi alatt
Szeretnék én Magyarországon fele annyira jól élni...
15
Ha már úgy is itt vagyunk ezen az idióta oldalon, és 90%-ban idióta emberek hülyeségeit válaszolgatjuk a saját hülyeségünkkel, akkor megkérhetlek arra, hogy írj erről egy kicsit?
Ez végre egy izgalmas sztori, és személy szerint én baromi kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lehetett ott az élet. Nekem régen nagymamám mesélt egy csomót, de csak emlékfoszlányok vannak már, és csak az maradt meg amit korábban leírtam, és te is megerősítetted, hogy baromira virágzott anno Líbia.
5 - 7. voltam
Kadhafi egyetlen bűne a jólét megteremtése mellett, hogy Afrika vízellátási programjába belekezdett és kezdett volna haladni is vele. Ugyanis egy virágzó kultúrává fejlődő kontinensnyi kis népet nem lehet olyan egyszerűen "megdemokratizálni", "megliberalizálni" és hasonló, nyugati jótéteményben részesíteni, de még segélyt sem kell neki folyósítani valamiért cserébe, a vaskos hitelekről, vég-eladósításról nem is beszélve. Hol lenne az olaj, a gyémántbányák és egyebek bevétele akkor? Talán ezen kis államok még nagyobb jólétét szolgálhatná a lobbisták és nagytőkések érdekei helyett...
Szóval Kadhafi kezdett életveszélyessé válni rájuk, tehát összefogott a nagytőke, betoltak pár csilliárdot, megfinanszíroztak egy NGO "össznépi" mozgalmat és évek kitartó aknamunkájával elbántak a gonosz diktátorral, mint mindenhol teszik ezt a világgal. Se demokratikus választás, se szavazás, se igazságos közvélemény kutatás. De a buta, egységsugarú nyugati embernek ez kell, mert passzol ahhoz a média-madártejhez, amin születése óta éldegél. Azt tegyük hozzá, hogy Kadhafi megmondta: Ő tartja vissza az afrikai tömeges migrációt. Most meg kell nézni, milyen fene nagy jólétet teremtettek Kadhafi kiiktatásával a tőkés uraságok! Engem elborzaszt a válaszok alapján kibontakozó emberi tudatlanság sötétsége a politikával kapcsolatban... Ti mindent elhisztek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!