Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak én érzem úgy hogy kezd...

Csak én érzem úgy hogy kezd kialakulni egy 21. századi modern diktatúra? Miért ilyen naív sok ember, hogy nem hiszik el?

Figyelt kérdés
Először is aki nem vak és még maga irányítja az agyát, az látja hogy nem a Paradicsomot hozta el, az az áhított kapitalizmus és hogy nem szimplán a jóakarat vezérli a világ vezetőit és nyilván, nem teljesen igaz az sem, hogy háttérhatalom sincs. Aki nem vak az látja, hogy szimplán a pénzért, teszik tönkre bolygónkat a tőkések és taszítják nyomorba az embereket, hogy aztán szólásszabadságuk, korlátozzák. Mindenki látja hogy nincs szólásszabadság és a világ összes országának rendszere (kivéve talán Kanadát, Svájcot és Skandináviát, mert ők nem túl sok vizet zavarnak), inkább az autoritarianizmus felé és nem a szabadság felé billen, ami nem a demokrácia védjegye. Szerintem egy keményebb diktatúra van kiépülő félben, mint a Sztálinizmus vagy mint a Hitlerizmus vagy mint amilyenek a császárságok voltak. Annyira nagyokat tudok röhögni, azokon, akik olyan kis naívak és gyakorlatilag ha a kormány azt kérné, hogy a vacsorájukba keverjenek ciánt és hogy higgyék el nem lesz semmi bajuk, azt is megtennék. Csak én gondolom így?

2020. máj. 10. 20:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Magyarországon is kő kemény autoritárius, tekintélyelvű, diktatúra van. Szinte mindenhol az van. Nincs olyan hogy megdöntöd a magyar diktatúrát, azt csak úgy tudod, ha te is a rendszer részévé válsz. Ahhoz hogy NE legyen diktatúra, ahhoz a világon mindenhol meg kell döntetni. De el nem lehet kerülni a megtorlások miatt. Ezért mit lehet tenni? Rohamosan felgyorsítjuk a lezajlását. Vagy mindenhol szabadság, jólét és egyenlőség lesz, vagy mindenhol elnyomás, diktatúra és sok más. Nemzetek feletti egyezmények a szabadságod korlátozására lettek kitevelve. Hogy aztán a háttérhatalom, azt a maga javára fordítsa.
2020. máj. 10. 22:15
 12/19 anonim válasza:
21%

"meg a cigány ezekkel aztán építheti Orbán az illiberális demokráciáját tovább."

3#Ha a cigány nem szarik a magyar nem eszik.

2020. máj. 10. 22:24
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező! Teljesen igazad van. En se értem h sokan miért naivak es nem hiszik azt se el ami kiveri a szemüket.

Azon kéne gondolkodni h szabaduljunk meg ettől. De ez sok szinten kéne h vegbemenjen nemcsak uj penzt kéne nyomtatni ami fuggelten az uzsora kamatzol hanem a mentalitason is nagyon kéne valtoztatani.

Mediat a legkönnyebb legyőzni. Kikapcsolod2a tvt. Youtibot netet nagyon megszűröd. Nem azt eszes amivel etetnek.

2020. máj. 10. 22:25
 14/19 anonim ***** válasza:
31%
#5 Tudod elég szánalmas aki a 444 cikkével próbál érvelni valaki MÁSNAK az agyatlansága mellett.
2020. máj. 10. 22:58
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintem is.
2020. máj. 10. 23:09
 16/19 A kérdező kommentje:
Legalábbis utolsó előttinek.
2020. máj. 10. 23:10
 17/19 anonim ***** válasza:
41%

"21:21! Akik elhiszik amit orbán mond azokról nekem megvan a véleményem.

Titeket úgy manipulál orbán ahogy csak akarja, ezért nálam ti agyatlanként vagytok nyilvántartva, olvasd el ezt a cikket és rájössz hogy mennyire levagytok oltva."

Csak egy valamit magyarázz el. Miért gondolod azt hogy aki nem ellenzéki az mindent elhisz amit Orbán mond? Erre nagyon kíváncsi lennék ha kifejtenéd.

2020. máj. 10. 23:51
 18/19 anonim ***** válasza:
62%
Az egyértelműen látszik, hogy az Európai Unió diktatórikus módszerekkel próbálja rávenni a nemzeti jellegű országokat, hogy az erőszakos befolyása alá hajtson mindenkit, de erre fognak nagyon ráfizetni !
2020. máj. 12. 16:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Az Európai Únióból sok országban van diktatúra, ha nem is olyan, mint régen, hanem 21. századi jellegű.
2020. máj. 12. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!