A koronavirus miatt miért nem zárták csak az idős és krónikus embereket karanténba és mindenki más dolgozhatott volna?
Nem nagyon érted, mit jelent a fertőző szó, ugye?
Arról nem is beszélve, hogy nem kizárólag idősekre veszélyes, hanem rájuk veszélyesebb. Fiatal és egészséges emberek is bőven haltak már bele
"Nem nagyon érted, mit jelent a fertőző szó, ugye?"
De értem. A makkegészséges 20-as/30-as korosztály egymás között elkapja és lábon kihordják. A betegesebb 40-es/50-es korosztály pedig az átlagnál jobban leterheli ugyan az egészségügyet, de nem omlik össze a gazdaság és talán járóbeteg ellátásra is van lehetőség.
"Fiatal és egészséges emberek is bőven haltak már bele"
Na szívesen olvasom a példákat. Rajta! Akik fiatalon haltak meg kivétel nélkül volt krónikus alapbetegségük. Amikor engem diagnosztizáltak nemrég Bechterew kórral utána én is otthon maradtam a se**emen pedig szívesen mentem volna állásinterjúkra meg ide-oda csavarogni.
"De értem. A makkegészséges 20-as/30-as korosztály egymás között elkapja és lábon kihordják"
Csak amíg ők lábon kihordják (már aki), addig szépen kinyírják az időseket, akikkel érintkeznek. Hisz ugye enni-inni nekik is kell, gyógyszerekre szükségük van, sőt, sokan szorulnak folyamatos odafigyelésre, akár ápolásra is. Vagyis annyit értél el, hogy mindenki, aki az öregekkel érintkezik, sokkal nagyobb eséllyel lesz fertőzött, azaz sokszoros eséllyel fogják az időseket is megfertőzni.
"Na szívesen olvasom a példákat."
Ezrével vannak rá példák, teli vannak velük a hírek. Hogy te soha nem néztél utána, az nem azt jelenti, hogy nincsenek, csak hogy te vagy tudatlan a témában.
Pl.:
Mert ezt provokálták ki a sajtó az emberekből.
Az időseket, betegeket pedig sokkal szigorúbban otthon kéne tartani.
Aki, fiatal egészséges, azt miért kell bekaranténozni? Persze fiatalok is haltak meg, de mindegyikőjüknek bolt alapbetegsége is, ezt általában elfelejtik. A legtöbben egy tüsszentéssel vagy egy hasmenéssel túl vannak rajta.
Az időseket pedig sokkal szigorúbban otthon kéne tartani, mert rájuk tényleg veszélyes. Az utcán, buszon, köztereken rengeteg ilyen idős kint van, nem tudom miért.
Tudom, hogy jön a lepontozás, mert az emberik csak a pánikot meg a világvégét szeretik hallani, nem pedig egy másik megoldást.
"De értem. A makkegészséges 20-as/30-as korosztály egymás között elkapja és lábon kihordják"
Pont ez a baj ezzel a vírussal hogy a fertőzöttek 80%-a tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutat. Szóval lehet te csak annyit tapasztalsz hogy folyik az orrod ezért nem érdekel de a nagyit közben megfertőzöd akire viszont halálos lehet.
"Ahogy már előttem írták, nem az egészségünk megóvása a cél, hanem a válság."
Amit mondjuk igencsak cáfol, hogy szinte mindenhol próbáltak úgy lavírozni, hogy minél kevésbé károsítsák a gazdaságot, miközben természetesen az emberek egészsége az elsődleges prioritás.
Eleinte több tucat ország próbálkozott a nyájimmunitásra apellálni, mivel nyilván senkinem sem érdeke bedönteni a saját gazdaságát. Csak sajnos a legtöbb ilyen országban az lett a vége, hogy csúnyán megszaladt a járvány. De ugye ahogy látjuk, a cél nem az volt hogy bárki is válságot generáljon.
"Amit mondjuk igencsak cáfol, hogy szinte mindenhol próbáltak úgy lavírozni, hogy minél kevésbé károsítsák a gazdaságot, miközben természetesen az emberek egészsége az elsődleges prioritás."
Ha úgy próbáltak volna lavírozni, akkor eleve nem vezettek volna be semmilyen korlátozást. Egy az, hogy semmi értelme, mert a példák azt mutatják, hogy a korlátozások nem segítenek. A másik, hogy a korlátozásokat előbb-utóbb fel kell oldani, mert oltás még évekig nem lesz, addig meg nem élhetünk így. Akkor pedig, még ha addig lett is volna pozitív hatásuk, ugyanúgy megfertőződne mindenki. A harmadik pedig, amit te fizetett trollként nem vagy hajlandó felfogni, hogy a koronavírus enyhébb, mint egy mezei influenza.
"Eleinte több tucat ország próbálkozott a nyájimmunitásra apellálni, mivel nyilván senkinem sem érdeke bedönteni a saját gazdaságát. Csak sajnos a legtöbb ilyen országban az lett a vége, hogy csúnyán megszaladt a járvány."
Egyetlen ország volt, amelyik bevallottan a nyájimmunitásra apellált: Svédország. Ott pedig sok más európai országhoz hasonló a helyzet, hiába hazudod az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!