Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mao Ce-tung vagy pedig Adolf...

Mao Ce-tung vagy pedig Adolf Hitler volt a gonosszab?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 28. 09:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudom hogy milyen ítélőképességed van e terén ha szerinted Mao Ce tung kegyetlenebb volt az a te bajod köztudott hogy Hitler durvább volt de mind egy amúgy azzal egyet értek hogy előtte is volt koncentrációs tábor feleség ( bekerites) de nem így hívtak es nem volt akkora szerepe mint a 2 vh ban . És a kegyetlenség is sokkal erőteljesebb Hitlernél mint korábban és míg pl Recsken munkatábor volt addig Auschwitz ban tömeg gyilkolaszas a koncentrációs tábor kegyetlenebb volt mint azt megelőző táborokban így a két tábor elitese nem egyforma ezért a durvább tábort Hitlernek köszönhetjük

és a faj elmélet nem tőle származik nem is állítottam hogy tőle származik én csak arra utaltam hogy a fajok megkülönböztetését vette céljául és azokat üldözte ( antiszemitizmus ) így Hitlert lehet jellemezni aki diktátor volt antiszemita nézeteket vallott

Ha neked ez nem volt nagy kunszt akkor semmi sem az a világban

2020. máj. 3. 11:28
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Arról nem beszélve hogy Hitler volt az aki az egész világra volt fenyegető és ha nekem nem hiszel nézd csak meg ő egy diktátor volt míg Mao ce tung egy kommunista vezető tehát pozíciólag sem egyezik a kettő így akinek nagyobb hatalma van az kegyetlenebb tud lenni és az is köztudott hogy a 20 század meghatározó alakja volt a Führer nem pedig Mao ce tung
2020. máj. 3. 11:44
 13/19 anonim ***** válasza:
24%
Vita elkerülése érdekében kérdezd csak meg a töri tanarod
2020. máj. 3. 11:46
 14/19 anonim ***** válasza:
29%

Ez olyan mint hogy van Isten vagy nincs Isten ?!??!

Örök vitatott kérdés ki miben hisz

ez is ilyen ki milyen szempontok alapján ítéli gonoszabbnak a másikat

2020. máj. 3. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Hála Istennek, már rég nincs töritanárom. :) Tudom jól, hogy nem mondtad, hogy a nácik találták ki a fajelméletet. Csak azért említettem Georges Cuvier nevét, hogy lásd, nem csak a nácik voltak gonosz emberek. Hogy kinek voltak durvább módszereik? Ezt csak az tudná megmondani, aki "kipróbálta" volna mindent :). Csak arra próbállak ráébreszteni, hogy szörnyen elfogult vagy a nácikkal szemben. Hitler gazdaságilag fellendítette országát, a gazdasági világválság idején ezreket mentett meg az éhezéstől, míg Mao Ce-tung a saját népét gyilkoltatta. Szerintem nincsenek gonosz, vagy nem gonosz emberek. Viszont vannak betegek. Akik annyi ember haláláért felelősek, biztos, hogy pszichésen nem egészségesek. Ezért nem is foglalok állást, hogy ki a "gonoszabb", egyszerűen eldönthetetlen. Én csak próbálom összefoglalni a tényeket, amelyeket Te, valami elképesztő módon ferdítettél el.
2020. máj. 3. 12:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem célom választani két gyilkos közül. Csak pártatlanul igyekeztem leírni, hogy ugyanolyan bűneik vannak a fent említett személyeknek. Veled ellentétben...
2020. máj. 3. 12:15
 17/19 ivanhu válasza:
74%

Mao Ce-Tung számlájára írható 30 és 80 millió közötti kínai ember halála, a pontos szám nem ismert.

Sokan éhenhaltak, tömeges kivégzésnek vagy kényszermunkának estek áldozatul, vagy börtönben haltak meg.

A második világháborúban nagyjából 75 millióan haltak meg összesen, a pontos szám persze itt sem ismert. Ebből a háborús bűnök, faji és terjeszkedési politika miatt kb. 20-30 millió ember halt meg, a többiek a harci cselekmények miatt meghalt katonák vagy civilek.

Szóval ha azt vesszük, hogy Mao nem háborúzott (annyit), akkor azért ő magasan vezet az áldozatok számát illetően.

De nem mondanám egyikre sem, hogy "gonoszabb" a másiknál. Ez olyan, mintha azt kérdezném, hogy a banán vagy a narancs a rondább.

2020. máj. 4. 20:23
 18/19 Peter Drag ***** válasza:
59%
Jé, törölték a válaszomat. Biztos qrva jót írhattam, ha az adminok megtiszteltek vele, hogy törölték. Kár, hogy nem jegyeztem fel, hogy mit is írtam. Na majd ezután mentem egy külön szövegfájlba a hozzászólásaimat. Eddig csak a f@szbukon sikerült olyasmit írnom, hogy a hatalom besz@rt tőle.
2020. jún. 15. 19:21
 19/19 anonim válasza:
100%
Hitler hogyan lett volna rosszabb mao ce tungnál ? xd mao megölt malydnem 100 millio embert hitler peddig csak 6 milliot egyik se volt jo de mao volt a legürültebb
2020. nov. 25. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!