Szlovákiában milyen a közhangulat? Milyen az emberek mentalitása?
#1 „...ott osztrák életszinvonal van..”
Érdekes hogy valószínűleg még sosem jártál sem Szlovákiában sem Ausztriában, pedig milyen közel vannak.
"Mivel ott osztrák életszinvonal van elég jó"
Jah olyannyira hogy megéri nekik 60 kilométert autózni az Esztergomi tesco-ba bevásárolni. Elég nevetséges hogy még az ő termékeik is nálunk jóval olcsóbbak. pedig ott csak 20%os az áfa
20 évig ott laktam és ott a családom is,van egy fórum,ahol tag vagyok.
Semmilyen osztrák színvonal nincs ott.Egyáltalán nem gondolom,hogy jobban kezelik a helyzetet.Friss kormányváltás volt.Eü elláttás ott is kb olyan,mint itt,a halálozási rátájuk meg azért alacsony,mert nagyon kevés a 60 év feletti koronás.( Nyilvánosságra hozzák naponta a fertőzöttek korát) Jobban megtudtákvédeni az időseket,ez tény,de kicsit más kultúra is.Eleve majdhogynem szégyen öregotthonba idős családtagot beadni.Ott még jobban divatba maradt a többgenerációs ház,ahol az idős családtag is ott lakik,a többség nagyon vigyáz az idős családtagjára.
Viszont nagy felháborodás is zajlik Szlovákiába,az új kormány ingyen tesztelte a roma kolóniákat,a határon ingázó munkásoktól meg megköveteli a tesztet,de fizessék ki maguknak (70 euró)
Még egy apróság:21 ezer ft tb-t fizetnek!
Osztrák színvonal igen ,Pozsony egyes részin ès az ország egyes nyugati pontjain.
Voltál már a keleti és a déli országrészben??
A déli magyarok lakta vidéken ahol tudatosan szegényítek el a falvakat ,csak úgy mint Erdélyben... vagy a keleti országrészben? Igen az tizsta Ausztria. ( ja és semmi bajom Szlovákiával )
Én csehországi vagyok,higgyétek el nálunk is vannak brutál csóró részek...
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!