A gazdaság a kezdeti lassulás után vissza fog ugrani oda,
ahonnan elindult lefele?
Figyelt kérdés
Még pár hete sokan azt mondták, hogy 2008 -al ellentétben a gazdaság most már egészségesen fejlődött az utóbbi 10 évben, így a megfázás lemente után vissza fog ugrani oda, ahonnan elindult lefelé. Arról nem is beszélve, hogy ma már a döntéshozóknak sokkal több tapasztalatuk van a válságkezelésben.
Ehhez képest most mintha egyre kevesebben mondanák ezt.
Egyáltalán nem fejlődött egészségesen. Magyarországon igen, de például az USÁ-ban egyáltalán nem. A fejlett európai országok lényegében már stagnáltak, Kínában jelentősen csökkent a növekedés. Mindenképpen érett a visszaesés, végül a vírus volt, ami drasztikusan elindította. Aki arról álmodik, hogy őszre minden visszaáll a rendes kerékvágásba, csalódni fog. Szerintem évekbe telik, mire a világgazdaság eléri a 2020. eleji csúcspontot.
2020. márc. 25. 10:16
3/5 A kérdező kommentje:
Pedig olyan jól ment minden. Azt hittem, egy év múlva már én is beülhetek a reggeli csúcsforgalomba egy devizahitelből vásárolt SUV -val a hülye buszozás helyett, hogy fenntartsam az adósságalapú gazdaságot, ahol 10 év alatt felére csökken a pénzem érték ha nem költöm el/fektetem be
2020. márc. 25. 10:31
4/5 anonim válasza:
Azt olvastam, hogy szakertok szerint 5-10 ev, mig visszall az eredeti helyzet. Nagyobb galiba lesz, mint a II VH utan, mert akkor az USA gazdasaga ep maradt, es tudott segiteni Europanak (Marshall segely), most azonban az egesz vilag becsodol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.