Téged meghatnak a síró migráns gyerekek? Arra ösztönöz, hogy beengedd őket a hazádba?
Röszke ostrománál a gyermekeiket, csecsemőiket dobálták a karhatalom felé a migránsok, most egy másik "bizarr" dolgot tesznek velük, hogy akaratukat ránk kényszerítsék. Érdekes ötlettel álltak elő a migránsok. Megrémítik, ütögetik a kisgyerekeket, hogy a sírásuk révén meghassa az embereket és engedjék be őket.
Mi a véleményed erről? Ha nem lenne video, arról hogy megrendezett téged meghatnának?
Lehet nem egy videót nézünk. De én a videón egy olyan gyereket látok, aki rosszul van, talán fulladozik és próbálnak segíteni rajta.
Amúgy igen szomorúnak tartom, hogy a mai világban bárkinek is ilyen körülmények között kell menekülnie (nyilván nem kötelező, de ha ezt választják tömegesen gondolom a többi opció se jobb. Egy gyerek meg aztán pláne nem tehet semmiről.
Az sem hatna meg, ha maguktól sírnának azok a gyerekek.
Az szomorú, hogy olyan a helyzetük, amilyen, de ez van. NEKIK (szüleiknek) kell a problémát megoldani. Éppen ezért nem kellett volna külső országoknak megcsinálniuk az "arab tavaszt", beleavatkozva más országok belügyeibe. 2011 (!) óta tart a polgárháború Szíriában! KILENCEDIK éve! nagyjából 5-5 évig tartott mindkét VILÁG(!)háború! Ha a külső erők (jelenleg orosz és a török) nem avatkoznának be, már rég vége lenne!!
(Szerintem Törökországnak érdeke, hogy ne legyen vége. Amúgy meg most azt mondja, hogy az Eu-nak kötelessége befogadni a menekülteket. Hát a francokat! Neki lett volna kötelező megvédenie a saját határait.)
Megjegyzés: (forrás: wikipédia)
Törökország haderejének néhány összefoglaló adata
Török Fegyveres Erők
törökül:Türk Silahli Kuvvetleri (TSK)
Katonai költségvetés: 12,155 milliárd USD 2003-ban, a GDP 5,3%-a 2003-ban
Teljes személyi állomány: 622 129 fő (391 000 fő sorozott)
Szolgálati idő: 18 hónap
Tartalékos: 378 700 fő
Mozgósítható lakosság: 19 756 323 fő (2005), ebből 16 905 901 fő alkalmas katonai szolgálatra.
Szóval Szíria lakossága 18 millió fő; ha Törökország annyira rendet akarna tenni, minden szír mögé tehetne egy katonát.
Ettől még brutálisabb méretű a szovjet haderő... Ők is tehetnének minden szír mögé legalább egy katonát. Az alapvető probléma most nyilván az, hogy az oroszok a kormányerőket, míg a törökök a kormányellenes erőket támogatják, viszont jó lenne elkerülni a konfliktus kiszélesedését. Ezért mondtam, hogy nem kellene beleavatkozni, magától már rég rendeződött volna a helyzet Szíriában... (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!