Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa minek köszönheti, hogy...

Európa minek köszönheti, hogy kontinens szinten kb. a legfejlettebb része a világnak?

Figyelt kérdés
2020. febr. 24. 01:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
58%

Itt van magyarul is. Ez az oldal a városi legendák utánanézésével foglalkozik:

[link]

2020. febr. 24. 21:19
 22/25 anonim ***** válasza:
40%

"De a legtöbbjük nem megy be szállókba. Te pedig a" legkoszosabb csövessel" érveltél. Onnantól kezdve, hogy szállóba megy, van munkája már nem a "legkoszosabb csöves". A dolgok, amiket felsoroltál alap volt egy jobbánynak is. Munka, szállás, komolyan? Mintha akkor nem lett volna az embereknek. Megint kiütközött, hogy fingod sincs a témáról, a filmekben pont hogy szeretik túltolni a mocskosságot, a sokkhatás érdekében. Nem jellemző, hogy kiszínezik a dolgokat, mert a tudatlan emberek nem ezt akarják látni, lásd magad."

A filmek többségében pont hogy nem mutatják a mocskosságot hanem olajozott testű, zselézett hajú, frissen borotvált emberkéket és ápolt lakkozott körmű nőket mutogatnak.

[link]

[link]

[link]

Hát igen megint kiütközött hogy fingod sincs a témáról vagy szándékosan hazudsz.

"Te miről beszélsz jóember? Nem ezt kérdeztem. A számételszállításról volt szó."

Igen arra mondtam én is jóember, alap értő olvasás, az iszlám világban volt szemét szállítás. De még egy kis pliusz infó a középkorból:

"Az iszlám aranykora, vagy más néven, az iszlám reneszánsz, általánosan elfogadott nézet szerint a 8. századtól 13. századig terjedő időszakra tehető, igaz, néhány szakértő szerint a 14–15. századra is kihatott. Erre a néhány évszázadra az iszlám világ katonai, gazdasági és kulturális fölénye volt jellemző a nyugattal szemben, hiszen a muszlim kultúra ebben a korban maradandót alkotott mind mérnöki, tudományos, oktatási, gazdasági, művészi téren is, amiből a későbbi századokban a nyugat is profitált."

[link]

Lent rengeteg forrással alátámasztott oldalt találsz miért voltak sokkal fejlettebbek a középkori Európánál.

Kicsit művelődj a rendszeres mosakodásról ami az iszlám kultúra része volt (ellenben Európával):

[link]

Az index tudományos rovata meg nem éppen hobbi blog vagy hatásvadász cikk, de tessék mutatok neked más cikket is amit történészek szerkesztenek itt is leírják hogy az átlag paraszt kb évente egyszer fürdött:

[link]

Persze tudom nehéz elfogadni az olyanokat amik nem illenek a kis világképedbe.

"Amúgy a patkány stílusodon változtathatnál. "

Nekem van patkány stílusom? :D Te vagy az aki sértegeted a másikat folyamatosan akkora arccal mint a ház.

"De ha ezeknek nem hiszel, nézd meg az eredeti középkori ábrázolásokat:"

Mit nézzek rajtuk? Sose tagadtam hogy fürödtek, gyakorold egy kicsit az értő olvasást hogy mit állítottam, itt a mértékről volt szó.

"Ember... tudod mit csinál az alkohol? Vizet von el. Ez tudod mit jelent? Biológiailag lehetetlen, amit leírnak, mert két nap alatt kiszáradnál és meghalnál, ha csak alkoholt innál."

Megint értő olvasási gondok vannak úgy látom, sose mondtam hogy csak alkoholt ittak, azt írtam főleg vizezett alkoholt, ami nem zárja ki hogy mellette vizet is ittak.

"Nincsenek források, mert Afrikában nem írtak. A Pestist meg a mongolok hozták be. Ugyanaz történt, mint az indiánokkal a gyarmatosításkor, wgy számukra idegen járvány, amihez nem volt hozzászokva az immunrendszerük."

Amerika gyarmatosítása nem a Középkorban történt, most már úgy látszik a korszakokkal se vagy tisztában. Ázsiában igenis volt írás, Észak Afrikában ugyanúgy, a járványok kitörése meg pontosan mutatja az adott régió tisztálkodási szokásait. Európában a pestisben a népesség majdnem fele halt meg köszönhetően a nagyon rossz higéniai környezetnek, van forrásod ilyen mértékű járványról Európában kívül?

"Igen barátom, nem csak buta vagy, de még ragaszkodsz is hozzá. Főleg mivel Magyarország nem a keleti egyházhoz tartozott. De igen, attól, hogy orthodox még a nyugati kultúra része volt a Balkán is. Az Európai kultúrkör része. Világviszonylatban még mindig Nyugat. A Kelet a Boszporusznál kezdődött."

Ez a harmadik eset amikor el se olvasod mit ír a másik hanem megint szalmabábokkal dobálózol. Sose mondtam hogy Magyarország a keleti egyházhoz tartozott, azt mondtam volt különbség a keleti és nyugati rész között a Középkorban, sőt eléggé utálták egymást márcsak a hitbéli kérdések miatt is. A Nyugat alatt meg mindenki a volt Nyugat Római Birodalmat érti, és a hozzá kapcsolódó római keresztény kultúrkört, a kelet alatt meg a bizánci rítusú Balkánt, Kelet Európát, Anatóliát, Örményországot.

2020. febr. 25. 02:20
 23/25 anonim ***** válasza:
28%
Egyedül a magyaroknak.
2020. febr. 26. 04:58
 24/25 anonim ***** válasza:
65%

22

"Megint értő olvasási gondok vannak úgy látom, sose mondtam hogy csak alkoholt ittak, azt írtam főleg vizezett alkoholt, ami nem zárja ki hogy mellette vizet is ittak."

Teljesen mindegy, ez úgy is lehetetlen. Az alkohol vizezve is vízelvonó hatású.

De te amúgy nem az a 42% - os muszlim vagy egy új fiókkal?

2020. febr. 26. 21:01
 25/25 anonim ***** válasza:

"Teljesen mindegy, ez úgy is lehetetlen. Az alkohol vizezve is vízelvonó hatású."

Dehogy lehetetlen, én ismerek olyan alkoholistát aki pl sörön kívül mást nem is iszik. (nyugi életben van)

"De te amúgy nem az a 42% - os muszlim vagy egy új fiókkal?"

Nem.

2020. febr. 26. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!