Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen az élet közép szibériában?

Milyen az élet közép szibériában?

Figyelt kérdés

Gyerek korom óta szeretem az orosz mentalitást/kulturát ill. a hideg/havas éghajlatok nagy imádója vagyok, ezért is gondolkoztam el, hogy kivándoroljak. 20 éves vagyok tavaly érettségizem és jelenleg is részmunka időben dolgozom, mivel még nem tudom pontosan mit szeretnék végezni. Ezért is lenne szerintem most a legjobb alkal "egy új életet" kezdeni és itt jön képbe a kérdésem.

Milyen az élet szibéria közép/déli tájain. Gondolok itt városokra mint Novoszibirszk, Krasznojarszk, Omszk stb. Mibe érdemes ott belevágni munka, tanulás szempontból? Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak? Ill. Hogy müködik a letelepedés?

2020. febr. 11. 15:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetlen pozitívum amire emlékszem az, hogy szépek a csajok.

Szegénység, elhanyagoltság, korrupció (ha nincs pénzed szóba se állnak veled a kórházban/iskolában/hivatalban), ipar gyatra, fizetés jelképes, közlekedés életveszélyes, utak rosszak, időjárás szélsőséges: télen akár 2-3 hét -40, nyáron 30 és brutális méretű szúnyog invázió.

Hirtelen ezek jutnak eszembe.

Ha nagyon kíváncsi vagy nézd meg, de kemény világ, nem hinném hogy tetszeni fog.

2020. márc. 17. 19:47
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először csak utazz ki Moszkvába egy kicsit. Pl. nyelviskolába nyelvet tanulni. Aztán, ha ott leszel, vonatozz kicsit! Utána könnyebben döntesz majd!
2020. máj. 18. 13:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Végül sikerült kiköltöznöd?
2020. jún. 3. 14:50
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Hatalmas a nyomor, az emberek 70%-a mélyszegénységben él. Mellesleg -60 fok van, és az emberek is durvák, erőszakosak a sok italtól
2020. jún. 26. 12:09
 15/21 anonim ***** válasza:
20%
Én nem mondanám az oroszokat durvának, rengeteg katonát bújtattak. Én semmi negatívumot nem tapasztaltam, nagyon kedvesek, segítőkészek. A németek, na azok csináltak, s csinálnak most is mocsok dolgokat, most meg játszák a nagy liberálisat.
2020. aug. 30. 23:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
12# Moszkva és Szibéria két teljesen külön világ. Szokták is mondani, hogy Moszkva nem Oroszország, "állam az államban". Ha oda mész, fingod nem lesz az "igazi" orosz életről, ellenben Szibériában.
2020. aug. 31. 14:28
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
#15 vagyok. Azt azért elárulhatná az a kretén, aki lepontozott, hogy mi az, amivel nem értett egyet a válaszommal kapcsolatban. De igaz, egyszerűbb a mínuszt adni.
2020. aug. 31. 14:42
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16

Mondjuk az majdnem mindegyik országra igaz

Alapból a nagyvárosok másabbak mint a kis falvak

2020. aug. 31. 21:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
18# Szibériában is van jó pár nagy város, de Moszkva legalább annyira túlsúlyban van minden szempontból, mint Budapest a többi városhoz képest. De még így is tízszeres a kontraszt
2020. aug. 31. 23:53
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Na valami sikerült azóta? Még mindig akarsz menni?
2020. nov. 19. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!