Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A fekete népességű városokban...

A fekete népességű városokban miért olyan rossz a közbiztonság?

Figyelt kérdés
A médiában amikor a rossz közbiztonságú, extrém helyeket mutatják be (lásd pl. Ross Kemp műsorai), akkor felmerül Észak-Amerikában Detroit, Cleveland, Baltimore, New Orleans, St Louis, Memphis, Közép-Amerikában például a haiti Port-au-Prince, jamaicai Kingston, Dél-Amerikában az észak-brazíliai városok is extrém brutálisak. Afrikában Fokváros, Durban, Johanessbourg, Nairobi, Lagos szokott szerepelni.

2020. febr. 5. 23:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

vagy... vagy a tény hogy a 20. század második feléig még jogi egyenlőség sem volt amerikában? Nemhogy valódi egyenlőség, amitől még ma is messze vagyunk...

plusz a szegénység egy ördögi kör, sokkal nehezebb kitörni belőle, mint egy stabil anyagi háttérrel érvényesülni.

de ha ti ettől tudtok nyugodtan aludni éjjel, higgyetek amit akartok.

2020. febr. 6. 20:25
 12/19 anonim ***** válasza:
31%

A valódi egyenlőségtől tény, hogy nagyon messze vagyunk, mivel most már a fehéreket diszkriminálják a négerek ellenében.

Vagy meg lehet nézni bármelyik fekete-afrikai országot, hogy milyen szinten van a fehér többségű országokhoz képest. Dél-Afrika különösen jó példa: az apartheid alatt Afrika legfejlettebb országának számított, ma viszont pont olyan lepratelep, mint egy átlagos fekete-afrikai ország.

Haiti is jó példa, mint az egyetlen néger többségű amerikai ország. Még a karibi térségben is egyértelműen a legszegényebb, legfejletlenebb országnak számít.

2020. febr. 6. 20:28
 13/19 anonim ***** válasza:
71%

minden rasszt ér diszkrimináció, ezt nem tagadom. viszont a mai amerikában, ahol ilyen szintű egyenlőség van a jövedelem/vagyon szempontjából a fekete és fehér ember között, azt állítani hogy a fehérek, és nem a feketék az elnyomott rassz, egyenesen nevetséges.

Dél afrika: hmm, érdekes, erről mesélhetnél még. meg arról is, hogy ennek ellenére hogyan kétszerese az egy főre jutó gdp-jük ahhoz képest, ami az apartheid alatt volt

2020. febr. 6. 20:37
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

"amerikában, ahol ilyen szintű egyenlőség van a jövedelem/vagyon szempontjából a fekete és fehér ember között, azt állítani hogy a fehérek, és nem a feketék az elnyomott rassz, egyenesen nevetséges."

A fehérek nélküli országokban még nagyabb putriban élnek a feketék.

2020. febr. 7. 14:33
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
#14 Amerikában kizárólag azért van ekkora különbség a fehérek és a négerek között, mert a négerek nem elég értelmesek ahhoz, hogy jól fizető állásuk legyen. Ha akad köztük egy-két kivétel, annak legalább annyi esélye van, hogy vigye valamire, mint egy fehér embernek. Ha nem így lenne, nem lett volna az előző elnök néger.
2020. febr. 7. 19:16
 16/19 anonim ***** válasza:

na igen, pontosan ugyanolyan egyszerű Magyarországon is egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő cigàny családból kitörni és feljutni a társadalmi ranglétrán, mint egy felső-közép osztály beli családba beleszületni, és onnan vinni valamire.

tényleg, semmi különbség, minden csak az egyén értelmi képességein múlik, 100%-ban

amúgy szép kis straw man, sosem állítottam hogy lehetetlen...

2020. febr. 8. 13:50
 17/19 anonim ***** válasza:

"na igen, pontosan ugyanolyan egyszerű Magyarországon is egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő cigàny családból kitörni és feljutni a társadalmi ranglétrán, mint egy felső-közép osztály beli családba beleszületni, és onnan vinni valamire."

Egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő cigány családból kitörni ha nehezebb is, mint egy felső-középosztálybeli családból vinni valamire, de sokkal könnyebb, mint egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő magyar családból kitörni.

"amúgy szép kis straw man, sosem állítottam hogy lehetetlen..."

Sosem állítottam, hogy azt állítottad volna, hogy lehetetlen :)

2020. febr. 8. 13:55
 18/19 anonim ***** válasza:

"Egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő cigány családból kitörni ha nehezebb is, mint egy felső-középosztálybeli családból vinni valamire, de sokkal könnyebb, mint egy tucat gyerekes, mélyszegénységben élő magyar családból kitörni."

és ez releváns, mert...? ha végigolvasnád a válaszaim, tudnád hogy nem írtam semmi olyasmit, hogy a white privilege mindent legyőz. azt írtam, hogy a legfőbb oka a szegénység, ami múltbéli események, okok miatt aránytalanul nagy mértékben érinti a fekete lakosságot. (a tagadhatatlan rasszizmus amerika múltjában) sosem állítottam hogy ott nincsenek szegény fehér családok. és amúgy bűnöznek ők is rendesen, hamár itt tartunk, csak egy nagyobb embercsoport része, így statisztikailag nem olyan szembetűnő.

"Sosem állítottam, hogy azt állítottad volna, hogy lehetetlen"

igen, igaz, rosszul értelmeztem a kommented, bocsi.

de ettől függetlenül hibás tökéletes párhuzamot húzni a szegénység és az intelligencia között (#16), pont azért amit írtam (#17) és amit nem is tagadtál, és amit épeszű ember nem is tagad, hogy a szegénységből nehezebb ugyanazt a magas életszínvonalat elérni, mint egy tehetős családból származva.

2020. febr. 8. 14:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Nairobi nem is veszélyes.
2020. febr. 9. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!